ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mithril
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2006 18:04
Son Ziyaret:
13 Ocak 2012 12:56
Toplam Mesaj:
499 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Uysal
Doğum Tarihi:
05 Eylül 1965
Yaş:
58
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal Uysal
120*60*60 cama cam Discus
50*50*50 Yavrulama
B RH + (kan ihtiyacı olursa)

SON 10 MESAJI

Ana Vatanında Diskus
Mucize gibiler. Tek kelimeyle hayret verici ve hayran bırakıcı.
Red Curl Leopar ve Üretim Aşaması

tek kelime ile şahaneler..

Artık Beklemiyorlar.. GELİYORLAR..
Mert bey süper bir görüntü kıskandım valla. Ne diyeyim sağlıklı balıklar. NILYA2008-10-24 16:19:09
Zebra Akvaryumu ve Yavrular(son hali sayfa sonunda
Bence akvaryumcuya ver başka balıklar al onların yerine. Ben 200 tane kadar yavruyu burada bedavaya dağıtmıştım onlarda zebra yavruları idi..
Bunlarda benim baliklarim (Yeni resimler eklendi)
Size akvaryum konusunda biraz daha arastırma yapmanızı önereceğim. Suyu tamamen boşaltmanız özel durumlar haricinde (hastalık gibi) yanlıştır. Suyunuzda oluşan tüm yararlı bakterileri çöpe atmış oluyorsunuz ve buda yeni suyunuzda bulanmaya sebep oluyor. Akvaryumu SABUNLA yıkamak? Bence bunuda yapmayın biraz sert bir sünger ile temizlemeniz yeterli olacaktır. Eğer sabunu iyice durulamazsanız tüm balıklarınızı kaybedebilirsiniz.
Tankınızı nasıl temiz tutacağınız konusundaki bilgileri forumda bulabilirsiniz.
diskus yumurtaları
Serkan bey sorunlarımız aynı. :) üretim tankındaki balıklar bir tarafta bebeleri büyütürken ana tankda bir diğer çiftimda yumurtlayıp duruyorlar. Ana tankadakiler tam sırtına alacak yavruları bir bakıyorum ertesi gün yavrular diğer balıklar tarafından yenilmiş. Ne yapacağımı şaşırdım. Yeni bir tankmı alsam diye yüksek sesle düşündüm evde hanım hemen veto etti ve haklıda koyacak yer yok.
Üretim tankındaki yavrular 1-1,5 cm ye büyüdüler artemiaya deli gibi saldırıyorlar. Anne ile baba ise mukozalarını servis etmeye devam ediyorlar tabi arada bir titriyorlar ve mukozalarda bir sorun yok şimdilik. Beraber yaşayıp gidiyorlar. Şimdilerde yavruları ana tanka almanın yolunu arıyorum. Gelişmeleri merakla bekliyorum sağlıklı balıklar..
BİTKİLİ AKVARYUMUM VE DİSCUSLARIM
Fırat bey hayırlı olsun. Bence birkaç batım doğum hiç dokunmayın balıklarınız yumurtlasın sonra yesinler. Bu onlara tecrübe kazandıracaktır. 4 veya 5 yumurtlamayı gözlemleyin neler oluyor bir bakın ve hiçbirşeyle oynamayın. 5i batımdan sonra izleyip su değerleri vs ile oynayın. Siz ne isterseniz o olacaktır sonuçta. Birsürü yumurta kaybından sonra bakarsınız bir üretim tankına alırsınız balıklarınızı. Yada öylece bırakırsınız.
sağlıklı balıklar
7 batımda nihayet
Özer bey fotolarda görülen tank üretim tankıdır. Elbette bitkili bir discus akvaryumu cok daha keyiflidir. İsmimin altındaki benim sitem i tıklayarak bitkili tankımın resimlerini görebilirsiniz. Teşekkür ederim.
Discus ustalarına... Resimli soru
Emre bey bende birşey ilave etmek istiyorum. Astronotlardan gelen balık besleme alışkanlığınızı discuslarda devam ettirmeniz biraz sakıncalı. Çünkü discuslar çok daha hassas hayvanlar. En baştaki konu ise bitkili discus akvaryumu ile cama cam akvaryumun farkına deyinmek istiyorum. 2 yıl evvel bende bitkili discus akvaryumu kurmuş ve 20 tane 6 cm boyunda discus alıp başlamıştım. İnanın eriyen bitkiler ısıya dayanamayan bitkiler ile deli gibi coşan bitkilerim oldu. 2 yıl sonra cama cam akvaryuma döndüm çünkü bitkilerle uğraşayım derken discusları ihmal ediyorsunuz yada tersi oluyor. Su ısısı ve su değerleri istediğiniz gibi olmuyor kumun temizliğinda büyük sıkıntı çekiyorsunuz ve azcık tembel işi olan cama cam tanka dönüyorsunuz.
 
Balıklarınızın formlarından bahsetmeyeceğim ama bir konuda sizinle aynı fikirdeyim şu yanık balık konusudur. Forumlardaki yazılarda çoğu zaman az beslenmiş yada hastalık geçirmiş balıklara "yanık" sıfatı verildiğini görürsünüz. Balık yanıkda olsa yamukda olsa bizim balığımızdır ve sevmemiz gerekir. Bu ayrımcılığı anlayamıyorum ve balıklarımı büyütmeye devam ediyorum.  
 
Değişik yemlere fazla girmeyin derim suyu kirletirsiniz ve ev yapımı yemi tavsiye ederim yürek oldukça işe yarıyor kırışıma mutlaka sarımsak ilave edin iştahlarını açıyor. Tek tavsiyem balıklarınız hasta olduğunda ne yapacağınızı değilde hasta etmemek için ne yapmanız gerektiğini öğrenin. Bu da cama cam akvaryumu işaret ediyor sanırım..
sağlıklı balıklar
diskus yumurtaları
Serkan bey benimkiler 1 aydır anne babanın yanında duruyorlar mukozadan biraz yemden biraz yiyorlar. Ben ayırmadım nede olsa doğada onları ayıran birileri yok. anne babanın yanında yaşayıp gidiyorlar. Birkaç saatliğine ayırayım dedim 2 yavru öldü o yüzden hemen vazgeçip eski yerlerine annenin yanına koydum. Şuanda gayet iyiler. Artemiayı dikkatli verin yesinler artıkları hemen toplayın. Suyun temizliği çok önemli ve su değişimini çok seviyorlar. Benim balıkları görmek isterseniz benim başlığımda görebilirsiniz..sağlıklı balıklar
 
Mithril2008-10-08 10:03:17

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.