ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
polteky
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
18
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2011 01:18
Son Ziyaret:
17 Nisan 2023 01:04
Toplam Mesaj:
211 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih ünsal
Doğum Tarihi:
28 Mayıs 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
teknisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://i1115.photobucket.com/albums/k556/chamanka/Fatihnsal.jpg[/img] 1500 litre, 26 parça, sadece red lace snakeskin.

SON 10 MESAJI

Hikari Balık Yemleri
Yem taneleri konusunda çiklit grubu yemlerde özenle seçim yapılması gerekiyor. Fakat tropikal gruptaki yemler bu konuda da dünyanın en iyisi diyebilirim.

Sadece lepistes vatoz ve japonda deneyebildim yemleri.

Japona çiklit staple veriyordum ki vermez olaydım...8 ay sonunda yarım kilo olduğundan havuza taşınmak zorunda kaldı.

Deneyebildiğim yemler :

guppy : muhteşem bir yem. Her zaman 1 numaram. Başka bir yemle kıyaslama gereği bile duymuyorum. Tanecikleri de ideal hatta kolay ezildiğinden yavrulara bile

verebiliyorum.

plankton : O da ezilebiliyor. middle alıp yeni doğmuşlara bile gideri var. Fakat balığın alışması gerekiyor. Alıştıktan sonra gayet etkili. Porsiyonları ufak tutmak faydalı.

discus bio gold : Lepisteslere veriyorum ben bunu. Balıktaki canlılığı direk olarak ilk günde görebilirsiniz. O da ezilebiliyor tabi yoksa hiç kasmam öğütmekle falan.

algae wafers : Vatozlar gayet çok pisletiyo ortalığı zaten. Hem büyütme hem bütünlüğünü koruma açısından oldukça etkili.


Açıkçası çok çeşitli yemler kullanıyorum. Benim 1 numaram hikari (1. liği bir alman yemle paylaşıyor bende ama o henüz ülkemizde yok).
Lepistes Karin Cekilmesi
Bir çok nedeni olabilir...size uygun olanını seçin..gerisi sizin araştırıp biraz kayıp versenizde yaşatmayı öğrenmenize kalıyor.

1- Sağlıksız doğum akabinde büyürken çekik kalma....genellikle tüm balıklarda meydana gelmez..sadece yavruların bir kaçında görülür. Düzgün su değerleri ve kaliteli

kuru yemle beslemeyle bir kısmı kurtulur. Canlı yemi alma oranı bu tür balıklarda düşüktür.

2- Kalitesiz su...Su değerlerinin bozuk olması her zaman tüm balıklarda aynı etkiyi göstermez. Balıkların bazılarında karın şişmesi bazılarında karın çekilmesi olabilir.

Bu genellikle iç parazitten ziyade balığın faydalı bakterilerden uzak kalmasından meydana gelir. İç parazit akabinde belirir.

3- İç parazit. Balığın dışkısından da anlaşılabilir. Bulaşıcıdır fakat hızlı bulaşan nitelikte değildir. Gerekli önlemlerle diğer balıklarınız kurtulur. Hasta balıklara

antibiyotik özellikli ilaçlar kullanabilirsiniz. Fakat diğer balıkların çekinik halde bakteriyi taşımadığı anlamına gelmez. Genel bir hijyenik temizlikle tüm akvaryuma

yoğun ilaç sonrası bakımı gerektirir. Çünkü bir süre daha zayıf balıklara sahip olacaksınız.

4- Doğum sonrası karın çekilmesi....Genellikle yaşlı balıklarda meydana gelmekle beraber en önemli şey olan su değerleriniz düzgün değilse genç balıklarda da karşılaşabilirsiniz. stres tüm hastalıklarda olduğu gibi bunda da en önemli nedenlerin başında gelir.

Yurtiçi Kargonun Berbatlığı
Online alışverişte bazen mecbur kalınıyor. Kargo şirketi seçme lüksü bırakmıyorlar.
Yurtiçi Kargonun Berbatlığı
Robot çıkınca gönderi sorgulama bölümünü tuşlayın. Olmayan bir gönderi numarası girin. Veya gönderi numaranızı hatalı girin.
Eğer telefonunuz sisteme kayıtlıysa sizi şubenize aktarıyor.
Son Günlerdeki Tatsızlık
Filtreniz 58 litre akvarvaryuma biraz fazla ama şelalesini suya yakın tutarsanız sorun olmaz sanırım. Fitre temizliği yapmadım demişsiniz.
Eğer filtrenizin içinde zeolit veya reçine varsa amonyağı azar azar suya veriyor olabilirler. Tuzlu suda bekletmeniz gerekir. Aktif karbonu da temizlemeniz iyi olur.
Elektrik kesilmiş ve filtre içindeki bakterileri kaybetmiş olabilirsiniz ki..bu daha büyük bir sorun.
Canlı Doğuranlara Etçil Besleme
Balık yemlerinin hemen hepsinde balık unu ve balık yağı bulunur ve bunlar tuzlu su balıklarından elde edilir.
Kullanılar karides-krill vs. de tuzlu su menşeli su ürünleridir. Balık balığı yer tatlı suda mı tuzlu suda mı yaşar diye bakmaz.
Tamamı sindirilemeyeceğinden suda sorun çıkacağı kesin. Bence böyle şeyleri denemenizin bir anlamı yok. Üstelik balıklar
için alışkanlık önemlidir. Balık leşi yemeye alıştırdığınız balıklar herhangi bir tanesi öldüğünde onu da didikleyeceklerdir.
Hastalık yayma konusunda etkili olacaklardır.
Moly gibi balıklar genellikle otçul beslenmeyi tercih ederler. Yemlerin içinde bulunan extra vitamin ve enzimler de
tutsak yaşayan canlıların metabolizmaları için önemlidir.
Tuhaf Görünümlü Lepistes
Balığınızın soyunda muhtemelen kırmızı taban renkli(çekinik) albino balık var.
Akvaryum Tabanında Oluşan Böcekler?
Arkadaşlar hemen parazit değil demeyin. Çok zararlı olabilecek bir canlıdır. Parazitik yaşayanları da vardır.
Özellikle büyük balıkların bulunduğu akvaryumlarda oldukça tehlikelidir. Deneyimim yok ama çiklit onun için canlı yem olabilir diye düşünüyorum.:)
Açıkçası akvaryumdakilerin pek deneyimlenmiş bir zararı yok. Ama riske girmeye değmez.
Arkadaş döngüyü kolaylaştırmak için arıyor olabilir. Neticede oturmuş sisteme yararlı bir canlı. Fakat elimizde yeterli bilgi yok. Yabancı sitelerde
nasıl kullanılacağı mevcut. Fakat benim akvaryumuma bitkiyle geldiinde hemen uzaklaştırmıştım. Zaten incelemek için çay bardağını yarısına
kadar su doldurup aldığımda 1 gün bile yaşamadı.
Ki birçok çeşidi olan canlının tam olarak ne olduğunu anlayamadan akvaryumda tutulması bana göre mantıklı değil. Tırsarım ben :)
Anlayan beslesin :)[EDIT]polteky,2015-11-08 01:56:49[/EDIT]
Akvaryum Tabanında Oluşan Böcekler?
Genelde adları isopod olarak geçer. Bir çok farklı çeşidi var. Hatta teraryumlar için yurtdışında parayla bile satılırlar.
Fakat pek haz ettiğim canlılar değillerdir. Bir çok farklı şekilde gelebilirler. Genelde bitki ve kum. Akvaryum dekor kayaları falan.
Akvaryum Tabanında Oluşan Böcekler?
Videoda tam göremedim ama çok bacaklı ve top böceğine benzeyen..üstünde zırhı varmış gibi görünen bir şeyse oldukça zararlıdır.
Küçük balıklara zarar vermez fakat büyük balıklara yapışarak (ağız ve solungaç) öldürene kadar parazitlik yaparlar. Öldükten sonra daha da ürerler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.