ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lefkelee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Şubat 2011 17:56
Son Ziyaret:
23 Mart 2018 23:42
Toplam Mesaj:
187 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mahmut ÇIRAKOĞLU
Doğum Tarihi:
14 Eylül 1992
Yaş:
31
İl:
Bilecik
Meslek:
kimya fabrikası çalışanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mahmut ÇIRAKOĞLU

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum Ve Full Red

elodea var bu bitki o denli iş görürmü?
Bitkili Akvaryum Ve Full Red
Akvaryumu yeni kurdum. 1 aydır su dış motor ile dinlendi ve sonunda Full red aldım, 1 hafta geçti 100 LT akvaryumumda 7 red var. Fakat bazılarında nitrat yüzünden sağa sola sürtündüğünü gördüm ve balığın biri çok az kuyruğunu kısmış, Bitkilerde var ne yapmam lazım bu durumda ilaç ne önerirsiniz?
Bu Bitkilere Ne Gerekir?
en büyük etken ışık anlaşılan. ışık led taktım gece gündüz açık bırakıcam bundan sonra. ilginiz için teşekkürler.
Bu Bitkilere Ne Gerekir?
Selamlar, Yeni akvaryum kurdum fakat içerisine rast gele bitki aldım işin aslı bizim buradaki petshopta bunlar vardı. Dıy ile CO2 yaptım, Hagen kum serdim tabana sıvı bitki gübresi ve kök gübresi verdim. köksüz olanlar köklendi fakat ilk zamanlarda (yaklaşık 1 hafta) gübre yada co2 vermedim haliyle yapsaklar kurudu fakat balıklar gelince CO2 çıkardım yapraklar kurudu acaba bu bitkiye nasıl davranmalıyım?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107516/021120161254521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107516/021120161254461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107516/021120161254391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107516/021120161254331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107516/021120161254261.jpg[/IMG]
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107516/021120161254151.jpg[/IMG]
Full Red Lepistes Hakkında

öncelikle ilk deneyminizmi olacak?
özel tür balık beslemek elbette özen gerektiren bi iş. çünki çevrenizdekileri dahi etkileyen bir akvaryumunuz olacak. Full red ve bazı lepistesler diyerlerine keza daha narin balıklardır. full red tekirdağ da bulamam derseniz çevrenizdeki illeri googleden taratın derim çünki ben bi albino full plantinyum için bilecikten ankaraya gittim ve balıkları yaşatamadığımda cabası oldu. balıkları kesinlikle bitkisel yem ağırlıklı besleyin.
Zemzem ile olurmu dersiniz?
hocam ben kendim bizzat mayaladım çeşme suyu ile demedim ki bunu bir ben değil çoğu kimse yapmış. ayrıca aynı evde hiç suyun içine zemzem kattığımı bilmeyen ailemden biri sudan içmiş ve suyun tadı başka gelmiş. döksemmi diye düşünüp bana sordu. bende zemzem döktüm dedim. yani bu durumda suyun tadının değişmesine olanak kesinlikle ispatlanmış. uzun uzun yazmanız açıklayıcı değil. zemzem dinen efendimiz tarafından da bizzat anlatılmıştır. tüm dünya bilimi gelsin söylediklerinizi tek geçerim. genede sağolun. 
Zemzem ile olurmu dersiniz?
suyun içeriğini ölçmemiştim daha dorusu böyle bir imkanım yok. Verdiğiniz ölçülere göre çoğu deyerler istanbul sularına oranla 4 ila 5 misli fazla. Allahın hikmeti ise 1 bardakta 1 oran alıyorsak zemzem ile 1 bardakta 5 oranı birden alıyor olmamız fakat bu işin bir sırrına hiç açıklık getirmemişsiniz ki beni en çok böyle anlamama sebep kılan zemzemin içindeki kristallerin verdiği tepkimelerin farklı olması. bence bu bu şekilde bir tablo ile kolayca sevap verilebilcek bir iş değil. balık suda yüzmeseydi deniz hayvanı demezdik demek gibi kesin bir cevap oldu. ama bunu daha yakından farklı canlılar ile araştırıcam ve deniycem.

Not: zemzem aşılanabilir, bu sayede her nekadar aşılansada o suda bence bazı şeyler yetersiz kalıcaktır. taklit etmiş dahi olsa sudaki mineral farkı balıkta başka olucaktır. 


yalçın bey amacımız zemzem suyundan bir şifa aramak değil. amaç bu suyun başka olmasına rağmen balığın bu kutsal suda vereceği bir tepki. yani ona bir yuva kurmuyoruz aksine balın renk hastalığındaki tepki gibi faktörleri denemek. Rabbimin verdiği mucizeyi onlar üzerinde görmek istedim. bunu denemek yada görceğim tepki her ne olursa olsun Allah ile olan bağımızı koparmaz aksine ona olan bağlılığımızı bu mucize ile tastik etmiş oluruz, hamd ve şükrümüzde aksine artar. vuslat2015-02-14 00:09:33
AKVARYUM TAMİRİ-çatlayan cam tamiri
Tamir etmek için görselliği ve akvaryum sakinlerini riske atmamalısın. belki 1 TL gibi cazip bir rakam olabilir.
benim de o şekilde akvaryumlarım vardı ben kendim akvaryum toplayan biriyim. önerim ise akvaryumun kırılan camın, cama acam geldiği yerlerdeki silikonları iyice maket bıçağı ile kes o cam birdaha işine yaramıycağını düşünüyorsan kıradabilirsin. eklem yerlerini güzelce temizle ve ıslaklık varsa kurula. izosilikon kullanmanı hatta mümkünse akvaryum silikonu kullanmanı tavsiye ederim. izosilikon dedim çünkü firma Alman malı silikon kullanıyor. (kendim 404 kimyada çalışıyorum ordan biliyorum) kenarlarına düzgünce silikonu sık ve kestirdiğin yeni camı oraya güzelce yerleştir. iç kısmında silikon artıkları olucaktır. onlara güzelce parmağın ile aşağıdan yukarıya doğru çektir. diyer önceki kuru silikonlarla birleşen yerlere taze sıktığın silikonu yaydır. kurumasını bekle. suyu doldur ve 24 saat suda beklet zehrini atsın. Güzelce yıka ve dinlenmiş suyu doldur. Saygılar.
Zemzem ile olurmu dersiniz?


Merhabalar, Yaklaşık 4 yıldır akvaryum ile uraşmaktayım çocuklukta lepistes bakmış ve son yıllarda cihlid türlerine sarmış durumdayım. Bu durum ticari görüşümle birleşerek küçükte olsa 3500 LT kapasiteli hobihane yapmama sebep oldu. fakat üretim bir yana bunun yanında ilginç şeylerede heves ediyor ve denemek istiyorum.
pek çok şey uygulanmış ve denenmiş durumda çaylı sudan ceviz yaprağı gibi pek çok şey akvaryumdaki dengeyi kurma çabasında kullanılmış fakat benim hep merak ettiğim acaba Zemzem suyunda balık yaşarmı?

Bilindiği üzere zemzem suyu hiç bir bakteri içermeyen çoğu araştırmalar sonucunda dünya üzerinde şüphesiz tüketilebilmesi için çok kesin kullanılabilir denilmiştir. Fakat zemzem suyunu sürekli tüketen birisi diyer kaynak suları gibi sular tükettiğinde lavabo ihtiyacı duymazsınız ve zemzemi ancak terleme ile atabilirsiniz. Ayrıca zemzem suyu diyer sulara karıştığında mayalanabilir.

Balıklardaki tepkisi acaba ne tür olur? yeni yetiştirilen yavruları bu atmasforde yaşatsak onları tekrar zemzem suyu olmayan bir akvaryuma alsak ne tip bi tepki verir. sizlerin görüşleri nedir?
tropheus
İlginiz için teşekkür ederim. fakat balık iç parazit olduğunda yeme gelmemesi gerekmezmi ben günlerdir takip ediyorum fakat bundaki farklı daha önce iç parazit olduğunda karnı zayıfladı fakat solungacın altında bir zayıflama oldu ve o balığı ayırmadım ve öldü ardından başkasına bulaştı ve onu ayırdım diğerleri kurtuldu.

fakat bu durum biraz başka balık bandının ve yan yüzgeçlerinin olduğu taraftan bir zayıflamaya sahip yanı alt kısmından değil. ayrıca yemede geliyor normalde diğer ölen balıklarım yeme gelmezdi. bunu diğer balıklarımda da görmüştüm acaba balık da iç parazit dışında farklı bir hastalık olabilir mi? Vieja2014-12-14 22:43:51

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.