ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Leejun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2011 16:34
Son Ziyaret:
26 Nisan 2016 18:17
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Güçhan Güç
Doğum Tarihi:
20 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Güçhan Güç

SON 9 MESAJI

Artan Elektrik Faturaları
100 130 civarı gelen fatura bu gün 260 lira geldi.Herkesin yazdığına bakarsak bir gariplik var gibi 360 litre akvaryumda:

Fluval 305 dış ft  yaklaşık 30w
300w ısıtıcı
5w hava motoru
15w iç motor
9w 1 adet florasan var

Gündüzleri kalorifer pilot modunda yanıyor akşamları yakıyorum.Ev müstakil 3 katlı ısıtmak büyük sorun yinede bu değerlerde çok harcamam olmayacağını düşünüyorum.Akvaryumda buhar camı var ft borusununda girdiği delikleri sera streç ile kapattım.Yanlız evde 2 adet masaüstü pc var onlardan şüpe ediyorum birazda 500w güç kaynağı var üzerlerinde.260 liralık fatura ciddi şekilde düşüncelere soktu beni hobiden vazgeçmek bile geçiyor kafamdan.
Leejun2013-01-09 12:06:13
Quartz kum miktarı
Yanlış biliyorsam düzeltin, galiba litre hesabını kumun tane boyuna göre düşünmemiz gerekiyor.Anıl bey dediğiniz fikir sürekli aklımdan geçiyordu aslında kumun çok olması benim göz zevkime göre çok hoş duruyor, bahsettiğiniz faydasınıda şimdi öğrendim.Geçmişte kumları parça parça aldığımdan toplam kiloyu hesaplayamadım açıkçası...Özellikle taban resmi çekilmiş şekilde bize miktar kosunda yardımcı  olacak arkadaşları bekliyoruz. :) Burak bey taban için göz kararı bir seçim yaptım ,aslında fazla kum akvaryumda hoşdurur fikrindeyim kendimce.
Quartz kum miktarı
120x50x60 Tankımdaki kumu değiştirip quartz kuma geçmek istiyorum.Miktar olarak ne kadar almak gerekir tane büyüklüğü 0,5 olacak,sitedeki hesap kısmında taban yüksekliği 3 cm olursa 18 litre diyor.Bu hesaba göre 25 kiloluk çuval halinde 1 adet alırsam yeter diye düşünüyorum.Su arıtma firmasından alacağım kumu.Kum miktarı ne kadar olmalı fikirlerinizi bekliyorum.Taban yüksekliği 5 cm e kadar olabilir.
Mücevher Ciklet
Arkadaşlar merhaba mücevher cikletlerim yavruladı yaklaşık 1 ay olacak nerdeyse.70 litrelik eski tankıma koydum yavruları.Ufak bir iç motor var,çok fazla suyun içine indirirsem motor taziği artıyor ve yavrular bir köşeye birikiyor.Su içinde ne kadar akıntı olursa okadar çabuk boy atarlar diye duymuştum.Bunun gerçekçiliği varmıdır.Bu boydaki balıklara bir zararı dokunurmu.

Saygılar..
Yeni Kurulum dış filtre tavsiyesi
Arkadaşlar 120x60x50 360 litre tank kuruyorum 2. el aldım.Dış filtre için araştırma yapıyorum yanlız max 150 TL civarında olabilir en azından şimdilik.Dolphin, Hopar gibi dış filtreler için güzel yorumlar okudum sizinlerinde tavsiyelerinden yararlanmak istiyorum.Dış filtre olarak ne önerirsiniz.Unutmadan arka fonu tam yapıştıramadım arada hava kabarcıgı kalıyor bunun kolay bir yolu varmıdır önerilerinizi bekliyorum.
Kendini sağa sola sürten balıklar.
Tekrar merhaba,iş yoğunluğundan nitrat testini bir türlü alamadım.Mikrofish'i tarifine uygun olarak uyguladım.Su dibindeki pislikler için çok az günlük dip çekimi yaptım %10,%5 civarı.Şuan eskisi kadar çok kaşınma olmuyor ve git gide azalıyor.Nazım beyin dediği gibi balıkları azaltma yoluna gideceğim.İlk aldığımda balıklar küçük olduğundan sıkıntı olmuyordu git gide büyüyorlar. 5 6 tane balığa düşürmeyi planlıyorum balıkları diğer yandan 100*50*50 civarında bir tanka geçiş yapmakta var aklımda onunda mobilyasını ben giydiririm muhtemelen şuan profil için fiyat araştırması yapıyorum.Tavsiyeleriniz için tşk. arkadaşlar.
Kendini sağa sola sürten balıklar.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler akradaşlar denemelerim sonucunda karşılaştıklarımı yazmaya devam edeceğim.Kürşat beyin yazdığı tarifler aslında balıklara çok uyuyor. Sera o-nip kullanmıştım bir ara yemi kullandıktan bir kaç ay sonra su köpürmeye başladı yemi kestim ve sorunum düzeldi. Birazda sera toxivec uyguladım akvaryum eski halini aldı.Anladığım kadarı ile tedaviye başlamadan önce nitrat değerini ölçmekte fayda var.
Kendini sağa sola sürten balıklar.
Faruk hocam tavsiyen için teşekkürler.Mikrofish i dün aldım arkadaşımın tavsiyesi üzerine biraz araştırma yapıp kullanmak istedim.Bitkileri çürütüyormuş galiba, birde yine vatozlar özellikle bu tür ilaçlardan çok etkileniyormuş diye duydum. İlacın içinden çıkar kağıtda yazanlar dışında farklı bişey yapmam gerekirmi.
Kendini sağa sola sürten balıklar.
Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:Özellikle Kafa kısımlarının yan taraflarını (solungacları olabilir) kuma yada diğer cisimlere sürtmeye başladılar.Bazen kumda sürtüne sürtüne akvaryumun bir tarafından diğer tarafına gidiyorlar.Birde bazen oldukları yerde hafiften titriyorlar sanki üzerinlerinde bişey varmış ve onu üzerlerinden atmak ister gibi.İştahsızlık yok karında çökme yok beyaz dışkı varmı tam anlayamadım çünkü dışkı normal renginde iken arada beyaz leke gibi oluyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 tane Vatoz,14 tane malawi cikleti

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27 derece sabit

Filitrasyon:iç filtre (sadece biyolojik sünger)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Tuz,Sera aquatan,Sera toxivec

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada bir su değiştiriyorum gerekli görürsem üç günde bir.En son su değiştirdiğimde içerideki her şeyi yıkadım ama nafile.



Bir de Flagly öneriyorlar böyle durumlar için parazit olabilir diye flagyl kullandığımda vatoza bir zararı olurmu tecrübe edenler bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Herkese iyi bayramlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.