ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hades92
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Nisan 2011 23:51
Son Ziyaret:
24 Nisan 2019 17:01
Toplam Mesaj:
510 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlkay Çobanoğlu
Doğum Tarihi:
21 Nisan 1992
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hobiye geri dönüş yolunda...

SON 10 MESAJI

Betta'mın cinsi ve cinsiyeti + Bunalımı
Hayırlı olsun abi.Muhittin artık daha mutlu olur inşallah.:D
hobi olarak başlıcam
[QUOTE=yamoz]İŞTE TECRUBE EDİNMEK SİTİYOM[/QUOTE]

Ustam bu akvaryum hobisi öyle değil işte.Yani çok özen ve zaman isteyen bir durum.Dilediğiniz tür bir tank kurmanız imkansız.En az haftada bir dip çekimi yapmak zorundayız akvaryumlarda.Dalga veya eleştiri değildir bu; başka tür evcil hayvanlar düşünebilirsiniz.Onlar daha kolaydır.Balık gerçekten meşakatli iş.
Betta'mın cinsi ve cinsiyeti + Bunalımı
Maalesef beslediğiniz hacim ve olanaklar çok kötü.Öncelikle onu değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim.13lt bir akvaryum iş görecektir.Ankaradaysanız elimde olan akvaryumlardan bir tanesini hediye edebilirim.Eğer yaptıracaksanız yer tavsiye edebilirim.
Yemlerinin markası,yemin cinsiden önemli.
Bu arada erkek bir Veil Tail.Mükemmel bir balık.İnşallah daha iyi yerlerde bakacağınız o zamanlar heybetli resimlerini görebiliriz.:)
hobi olarak başlıcam
İlk önce bilgi edinin besleyeceğiniz türler hakkında.Diğer her şey gelecektir kendiliğinden.
değişiklik(resimli)
Her şey iyi güzel hoş gözüküyor.Ama ışık biraz fazla geldi bana kardeşim.Birde unutma en kaliteli plastik bitki bile salınım yapar.Akvaryumda ileride kargaşa çıkabilir birde ona dikkat et.Başka türler ile beslenmesi uygun değil pek.
Betta
Merhabalar.Şimdi balığınızın durumunu anlamak için öncelikle resim şart tabi.Ama imkan yoksa bazı noktalara dikkat etmeniz gerekecektir.Bir kere Bettagran aslında iyi bir yem değil.Bunu söyleyeyim.Tek çeşit yem ve fazla yemleme balığınızı kabız yapmış olabilir.Buna bağlı olarakta dipte yatabilir.Suyun sıcaklığı her ne kadar iyi de olsa kabızlığı çözmenin bir diğer yolu da ısıyı daha çok arttırmaktır.29 gibi mesela.Tabi kabızsa başka yollar veya yöntemlerde var.Ama tam teşhis koyamam buradan veya anlattıklarınızda.

Diğer bir durum;balığınızın strese bağlı söylediğiniz hareketleri yapması.Tabi bu konu da da tam bir teşhis koyamam.Ama eğer yoğun ışığa maruz kalıyorsa veya ayakaltı bir yerdeyse stres yapabilir.Şimdi her ihtimale karşı siz dediklerimi yapın.Hastalığı yoksa düzelecektir.

*İki gün yem vermeyin.İki gün sonrasında farklı ve kaliteli bir yem kullanın.Bitkisel olması tavsiye edilir.
*Sıcaklığı yapabiliyorsanız arttırın.
*Biraz kaya(mineral diye de geçer) tuzu ekleyin.Suyun iletkenliğini arttıracaktır.Kabızsa yardımcı olur.Stresini azaltır.
*5-6 damla metilen mavisi (tercihen orjinal Contra) damlatın.Metilen mavisi stresini alacaktır.
*Yoğun ışık almayan,ayakaltı olmayan ve sarsıntılara mağruz kalmayacağı bir yere koyun balığınızı.Ve rahatsız etmeyin.Cama vurmak vs gibi.
*Tüm bu dediklerimi %30 oranında iyi bir dip çekimi yaptıktan sonra yapın.

İnşallah düzelecek.Sağlıklı balıklar.
Hades922012-06-01 12:44:23
Yaşayabilirlermi
[QUOTE=sgenc]  Siz şimdi spade tail diyince merak edip araştırdım. Malum yeni yeni öğreniyorum bettalar hakkında herşeyi. Bi an dedimki hadi canım :)) Bi baksanıza oğlum Hirodes'in cinsi ne? Ben hep VT diyordum ama şimdi bi ukte oldu ;)



Daha net birşeyler yakalamaya çalışacağım.
[/QUOTE]

Bazen ortada kalabiliyor bu ırk mevzu.Mesela kırma Alman Kurdu gibi kırma ırkta olabiliyor.Birçok özellik taşıyabiliyor.Bunu net olarak HM X CT çiftleşmesi sonucu oluşan varyasyona bakarak görebilirsiniz.Diyeceğim o dur ki belki sizin balıkta arada kalmıştır.Ama bu önemli değil.Her Betta gibi balığınızda çok güzel.İyi bir bakımla HM lere taş çıkartır.:D
Yaşayabilirlermi
[QUOTE=sgenc] [QUOTE=Hades92] [QUOTE=sgenc] Ne güzel olurdu beraber yaşayabilselerdi :) Akvaryumda mükemmel bir görsel şölen olurdu, renk renk erkek bettalar.. Ama hayal tabi, gerçekte görebileceğiniz kavgalar, yaralanmalar ve ölümler. [/QUOTE]

Eskiden o hayali kurardım.Ama yok be ustam.Betta asiliği ile,karakteri ile gönlümüze taht kurmuş.Ben tek olmalarında yanayım.Öyle daha güzeller.Bu arada dilersen barışçıl Bettalara bak derim.

Ek Bilgi;Alıştırıldıktan sonra kardeşleri aynı akvaryumlarda az (!) sorunlu olarak yaşayabiliyorlar.:)
[/QUOTE]

 Tabiki yeri çok ayrı benim içinde, daha önce beslediğim canlı doğuranlara, tropheuslara oranla ama şimdi yavru alcam, hadi dişileri bir arada tutabilirim. Elimden geldiğince 6-7 erkeğe de bakabilcem gibi duruyo ama diğer erkekleri elden çıkarmak zorunda kalcam. Hakkıyla bakabilcek birilerini bulmak zor, o balıkları ziyan etmek istemem. Yine de doğası bu yapacak birşey yok sanırım :) 
[/QUOTE]
Bilgisiz birilerine vermeyin balıkları.aman dikkat.Bu arada unutmayın;dişilerde birbirlerini öldürebiliyorlar.Maalesef acı bir tecrübeyle öğrendim.
Yaşayabilirlermi
[QUOTE=sgenc] Ne güzel olurdu beraber yaşayabilselerdi :) Akvaryumda mükemmel bir görsel şölen olurdu, renk renk erkek bettalar.. Ama hayal tabi, gerçekte görebileceğiniz kavgalar, yaralanmalar ve ölümler. [/QUOTE]

Eskiden o hayali kurardım.Ama yok be ustam.Betta asiliği ile,karakteri ile gönlümüze taht kurmuş.Ben tek olmalarında yanayım.Öyle daha güzeller.Bu arada dilersen barışçıl Bettalara bak derim.

Ek Bilgi;Alıştırıldıktan sonra kardeşleri aynı akvaryumlarda az (!) sorunlu olarak yaşayabiliyorlar.:)
Yaşayabilirlermi
İsterseniz 1tonluk bir akvaryum kurun.Yine elbet birbirlerini bulacaklardır.Sakın yapmayın böyle bir şeyi.Elbet ciddi yaralanmalar ve ölümler olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.