ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lokmansaglam
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2011 09:50
Son Ziyaret:
18 Mart 2024 15:21
Toplam Mesaj:
78 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
lokman sağlam
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
ttıbbi satış mümessili
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

lokman sağlam

SON 10 MESAJI

Ve İşte Walstad Klasiği
Teşekkür ederim. Işık konusuna elim değmedi tam. Yazıda belirttim. İleriki zamanlarda armatür ile ilgili planlar var. Yasak dönemi olduğu için alüminyum satan yerlere adamakıllı gidemedim.

Dere ve baraj kenarı kumu denedim daha önce. Lakin istenmeyen canlılar oluşuyor topraktan dolayı. O yüzden dikkat etmek lazım.
Bitki İçin Filtrasyon Gerekli Mi ?
Suyun üstünde hareket olmayacağından yağlanma olacaktır.
Ve İşte Walstad Klasiği
Ölçüler:55/40/40
Canlı Türleri:
Elma salyangozu 2 adet, blody Mary karides 5,
albino german white blue Lepistes 20 adet,
bronz çöpçü 6,
ramshorn salyangoz

Bitki Türleri: Gül çeşitleri, tütün, zeytin subulata
Tankın Yaşı: 34 gün
Filtrasyon ve Işıklandırma: Şelale filtre / 27 wat modül led
Tasarım ve Dekorasyon: 41. Yaşıma girmeden 6 yaşından beri hobinin içinde olan biriyim. Bir dönem bitki satışı ve birçok üst düzey insanlar dahil bitkili akvaryum kurulum ve bakım işi yaptım. Halen devam ediyorum. İlaç firmasında çalışmaktayım. Kendi kendine yetebilen az masraflı walstad akvaryumu kurduğum günden beri maliyet açısından ve bakın açısından çok kolay yol katettim.

uzun zamandır kurduğum ve kurulum ve bakımından büyük keyif aldığım walstad tekniği ile kurduğum akvaryum.
Canlıları 25 gün sonunda koydum. Herhangi bir kayıp yaşamadım. Bitkilerin gelişimi için ilk ve son hallerini ekledim.

Herhangi bir gübreleme yapmıyorum. Döngü için balıkların dışkıları yem artıkları yetecektir.

Günde 3 saat armatür açık. Oda akşam keyfi için. Armatürü kendim yaptım maliyeti 80 lira. Armatürün renk ayarı dğzenlenecek ayrıca ayak yapılıp renklerin çok yakın yansıması azaltılacak.
Onun harici perde kapalı güneş ışığı almakta. Şelale filtreyi sadece suda yağlanma olmaması için en düşük seviyede tutuyorum.

Bitkilerde fotosentez oluyor. Balık popülasyonu arttıkça ve yem dışkı fazlalaştıkça tam döngüye oturacaktır.

[:nazar:][:nazar:][:nazar:] Ankara’da kurmak isteyen herkese yardımcı olabilirim. Yorumlara açığım. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/110724/060520211717161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/110724/060520211717211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/110724/060520211717261.jpg[/IMG]
40x40x40 Bitki Akvaryumu
Ankara’da iseniz bitki ve walstad konusunda yardımcı olabilirim. (Ücretsiz)
40x40x40 Bitki Akvaryumu
Merhabalar. Walstad tekniği il kurabilirsiniz
Yeni Akvaryum Hazırlığım
Umarım dilediğiniz gibi olur. Ben yaklaşık 3 yıldır walstadcıyım. En masrafsız en doğal en güzeli bana göre. 3 haftalık walstad akvaryumum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/110724/260420212237451.jpg[/IMG]
Uygun Bitki Akvaryumu Seçimi- Nereden Alabilirim?
Walstad tekniği ile kurabilirsiniz.
Yavaş Yavaş Sona Ulaşmak
Umarım herşey gönlünüzce olur. Ben sizin yerinizde olsam walstad tekniğinden vazgeçmezdim.
25 cm’lik —30 cm’lik ve şimdide 55/40/40 walstad tekniği ile kuracağım. Çok basit ve çok keyifli bir sistem.
Bu Bitkili Akvaryum Ne Kadar İdeal?
Merhabalar. Walstad tekniği bence bitkili için biçilmiş kaftan. Netten araştırınız. Ben 30,25 ve 60 cm olmak üzere 3 adet kurdum. Şimdi 55 cm lik kuracağım

Hobici Olup İkinci Ele Petshop Fiyatı İstemek.
[QUOTE=kdrackgz]

Lokman bey, bu konuda çok farklı bakış açılarımız var. Ben her halde kendimi ifade edemiyorum; ben her tür insanın bu hobiyi yapabileceğini söylemek istiyorum, akvaryumunun olması düzgün bir insan olduğu anlamına gelmiyor.

Ayrıca şunu da lütfen göz ardı etmeyiniz, fiyatlar sebebi ile bir çok insanın hobiden uzaklaştığını söylüyorsunuz, belki de ürününü satan insan hobisini devam ettirebilmek için o fiyata satmak zorunda bunu hiç düşündünüz mü?
Ve genelde ikinci el piyasasında satılan ürünleri büyük kısmı gerçek hobiciden ziyade, heves etmiş başlamış ama becerememiş, yada beklediği zevki alamamış tek seferlik insanlar tarafından satılıyor. Bu kişileri hobici diye değerlendirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum

Aslında her şey dönüp dolaşıp, ülkemizin ekonomik durumuna, insanların alım gücüne geliyor. Eğer insanlarımızın yeteri kadar alım gücü olsa idi emin olun bu kadar fiyatlardan şikayet eden konular açılmazdı.
Gönül verdiğimiz hobi dünyanın her yerinde lüks ve pahalı olarak değerlendirilen bir hobi, ülkemiz için bu durum daha da kötü neredeyse ulaşılamaz seviyede.
Şimdi söyleyeceğim şeyden bir çok tepki alacağımdan eminim ancak yine de kendimi söylemek zorunda hissediyorum, Eğer ki hobiye girmek için kendi imkanlarını zorlayan birini görürsem vereceğim en önemli nasihat, aman kardeşim uzak dur çünkü bu iş ekonomik olarak dipsiz kuyu, benden bir tank, filtre yada herhangi bir şey alarak başlasa bile, iş yem almaya, ilaç almaya geldiğinde sıkıntı yaşayacaksa, uzak durması kendisi için en hayırlısı olacağı kanaatindeyim
Siz kendinizden örnek verdiniz, bende kendimden örnek vereyim, çevremde ve ülkemde o kadar temel şeylere ihtiyacı olan insan var iken, şartlarını zorlayarak hobiye başlayan birine, bedava yada yok parasına bir şey vermektense,
Kısıtlı yardım imkanlarımı, markette çıkma sebze meyve alan teyzenin manav alışverişini yapmak , evlerinde yeteri kadar, yada hiç tablet olmayan çocukların derslerden geri kalmaması için bir tane basitinden de olsa bir tablet almak..... gibi şeyler için kullanmayı tercih ediyorum.

Sonuçta yaptığımız şey inanılmaz derecede zevkli olsa da, kimse için olmazsa olmaz değil.

Bu konu hakkında artık bir şey yazmayacağım, saygı çerçevesinde, birbirimize çıkışmadan bir tartışma ortamı yaratabildiğimiz için katılan herkese teşekkür ederim.
Saygılar
[/QUOTE]

Aslında durum tespiti yaptığımız bir konu oldu. Yardım konusu ise benim için Derya deniz. Sadece hobi konusu değil bir çok yardım konusunda öncülük etmekteyim aktif olarak.

Teşekkür ederim tüm katkılarınız için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.