ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Deniz_Deniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Nisan 2011 17:42
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2014 12:09
Toplam Mesaj:
70 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Karagöz
Doğum Tarihi:
24 Mart 1972
Yaş:
52
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim Karagöz

120*60*60 Tank

Red Rainbow Kasanga-3E 10D
ve yavruları

SON 10 MESAJI

120*60*60 Red Raibow Kasanga (Yeni Fotolar Sayfa 2)
Selam uzun bir aradan sonra akvaryum ve balıklardan yeni fotolar ile aranızdayım. Bu arada 2 tür içinde erkek dişi seçimlerini Mustafa arkadaşımızın yardımları ile tamamlayarak kolonilere son halini verdim. Ancak 2 koloni ile 1 tankta devam etmede sorunlar yaşıyorum üzülerekte olsa 1 tanesini (Muhtemelen duboisileri ayırmak durumunda kalacağım. Son görüntülere değerli yorumlarınızı bekliyor olacağım.
 
Herkese sağlıklı balıklar dilerim.
Saygılarımla.
L 144 Longfin Black Eye İlk Yavrularım
Yeni türleriniz hayırlı olsun bu arada mehmet bey, umarım yakın zamanda onlardan da yavru alırsınız. Bıcırıklarda gayet sağlıklı görünüyor büyüdüklerinde benim L144 Blackeye longfin çiftimin genişlemesine yardımcı olusunuz umarım :)
LDA_16 Longfin Yavruları-Fotolar Sayfa 4 te
Yavruların son durumu keseler kayboldu ilk yemlemeyi bugün yaptım şimdilik sağlıkları oldukça yerinde umarım böyle devam ederler.
Dışarıda Kalan Yumurtalar
Merhabalar, erkek balığınızın bazı yumurtaları dışarı atmasının nedenlerinden biri bu yumurtalarda döllenmenin gerçekleşmemiş olması olabilir. Bir başka nedenise, yumurtalarda mantarlaşma evresinin başlaması, erkeğin diğer yumurtaları koruma içgüdüsüyle bozuk yumurtaları sağlıklı yumurtalardan ayırarak küp dışına atması olabilir. Benim yaşadığım deneyimler sonucu çıkardığım sonuç bu yönde, birde koloniniz size dışarıdan geldi ise ortama alışma sürecinde 3-4 batın yavruda bu süreç yaşanabiliyor ama daha sonra balıklar ortamlarına iyice alıştıktan sonra bu tip durumlar en aza iniyor. Umarım bir fikir verebilmişimdir.Tüm hobicilere sağlıklı balıklar dileklerimle.
Vatoz Yavrularım Ölüyor
Merhaba bende kısaca tecrübelerimden bahsetmek isterim belki faydası olur. 2E3D den oluşan Albino Vatoz Kolonimden (Şuanda bende değiller forumdan bir arkadaşa verdim oda hemen yavru aldı ama son durumları hakkında bilgim yok) son 5-6 ay içinde 6-7 batın yavru almıştım. ilk yavrular keseler bitene kadar sorunsuz yaşadılar ancak sonrasında toplu ölümler yaşadım. Toplu ölümlerden sonra (her seferinde ana tanktan ayırdığım suyu yavru tanka koyup yavruların su ortamlarını değiştirmeden taşımama rağmen ölümleri engeleyememiştim.) 4-5-6 ve 7 batın yavruları ana tanktan ayırmadan ve yaklaşık 1 ay hergün sadece dip temiziliği yapıp su ilave etmeden yavruların bağışıklıklarının artmasını bekledim. 2. ayda da yine ana tanktan aldığım su ile yavru akvaryumuna transfer yaptım. Sonraki haftalarda ise haftada 1 % 15-20 su değişimi ile yavruları yaşatabildim. (Tabi bu işlemleri yapmama rağmen zaman zaman ölümler yaşandı ancak toplu ölümler olmadı, yani kayıpsız vatoz büyütmek çok zor bir iş)  Şuan 3-4-5 cm civarında 100'e yakın yavrum ana tankta L-144 longfin blackeye çiftimle birlikte kayıpsız olarak yaşıyorlar. Hergün su değişimi yapmadan düzenli olarak dip temizliği yapıp günde 2 defa yemleme yapıyorum. Haftada 1 defa da % 15-20 su değişimi (Aynı ortamda 1 hafta kadar dinlendirilmiş su ile) yapıyorum. Umarım yaşadıklarım yeni vatoz beslemeye başlayan hobiseverlere faydalı olur. Tüm hobici dostlara sağlıklı balıklar saygılarımla. 
LDA_16 Longfin Yavruları-Fotolar Sayfa 4 te

Merhabalar forumda LDA 16 longfin konusunda deneyimli arkadaşlardan bazı bilgiler alabilirsem memnun olurum. Elimde bulunan çift damızlık altından yetiştiği için bu ilk yavru deneyimleri olacak. Daha önce albino goldlardan yavru alıp büyütmüştüm ama erkek balığım bu konuda çok tecrübeli idi. Tüm yumurtaları durmadan havalandırarak sıfır kayıpla yumurtaların gelişimini tamamlamasını sağlamıştı. LDA erkeğinin küpteki hareketlerini takip ettiğimde albino kadar havalandırma işleminde başarılı olduğunu gözlemleyemedim. Acaba erkeğin deneyimsiz olması bu yumurtaların gelişimlerinde sıkıntı yaratır mı? Önlem almam gerekir mi? Ne tür önlemler alabilirim ? Görüşlerini paylaşacak hobici arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 

LDA_16 Longfin Yavruları-Fotolar Sayfa 4 te
Merhabalar damızlık altı olarak almış olduğum LDA 16 longfinlerimin uzun bir bekleyişin ardından (Yaklaşık 6-7 aydır bendeler) bugün küpte yumurta havalandırdıklarını gördüm, müthiş bir keyif aldım. Albino goldlardan sonra bu türdende yavru almak harika bir duygu. Bunu sizlerle paylaşmak istedim umarım yumurtaların başına bir sıkıntı gelmeden yavruları görmem mümkün olur. Darısı L144 longfin Blackeye çiftimin başına. Fotoğrafları en kısa sürede paylaşacağım. Deniz_Deniz2012-06-15 00:27:10
L 144 Longfin Black Eye İlk Yavrularım
Geleceği Gördüm:) bu sefer tamamdır ha gayret mehmet bey sırada yenileri olur umarım.Sağlıklı Yavru dileklerimle
L 144 Longfin Black Eye İlk Yavrularım

Geçmiş olsun mehmet bey çok üzüldüm. Ama biliyorum ki bu işin de üstesinden gelip sağlıklı büyüteceğiniz yavrularınızı ilerki günler de mutlaka göreceğiz.

Denizli'deki Tanganyika... Show Must Go On !!!
Mehmet bey bu muhteşem koloninin yavrularına sahip olan bir hobici olarak üzüldüm. Umarım yeni türlerin ülkemizde boy göstermesi adına yeni kuracağınız koloni çok farklı ve özel bir türe ait olur. Şimdiden başarılar dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.