ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MTARIK
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2006 13:47
Son Ziyaret:
09 Nisan 2024 20:38
Toplam Mesaj:
588 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Tarık Gizen
Doğum Tarihi:
27 Aralık 1974
Yaş:
49
İl:
Bursa
Meslek:
Bilgi sistemleri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M.Tarık Gizen

SON 10 MESAJI

Bursa' da Akvaryumcu tabusunu yıkan akvaryumcu Destan Akvaryum
[QUOTE=eeburak11]Ben bir eleştiride bulunmak istiyorum.Dükkanınıza uğradığımda hindistan cevizi sormuştum.Bana bir tane akvaryumun içinden hindistan cevizi gömseterdiniz ve fiyatına 20 veya 15 tl gibi bir fiyat söylemiştiniz kabuğun boyutu yarıdan daha küçüktü ve diğer çoğu petshoplarda bu hindistan cevizlerin 30 liradan aşağı olmadığını söylemiştiniz.Yaklaşık 3 tane petshop gezdim ve aldığım fiyatlarla şok oldum 10 ila 15 tl gibi bir fiyat çıktı.Kullanılmış ve uzun süredir akvaryumunuzda duran hindistan cevizini sıfırından yüksek fiyata yalan söyleyerek satmaya çalışmanızı yakıştıramadım.[/QUOTE]

Burak kardeşim, markalı bir ürünün fiyatı, markasız bir ürüne göre yada farklı bir markanın ürününe göre değişir. Ayrıca Akvaryumcu dükkanında akvaryumun içinde duran bir ürün için 2. el tanımlaması yapamazsın, o zaman aynı akvaryumların içindeki balıklar için de 2. el dememiz gerekir. 
ALBİNO SÜPER REDLERİM
Balıklarınız çok güzel, maşallah. Bu kril konusunu biraz açabilirmisiniz, nasıl temin edip ne şekilde kullandığınızı. Daha önce duymamıştım.
balık ve pet shoplar

Arkadaşlar bahsedilen firma bildiğim kadarıyla Türkiye deki en büyük ithalatçı ve toptancıdır. Böyle bir firmadan hobici olarak alışveriş yapamazsınız.

Kaça alıp sattıkları da ticari bir konudur. Petshopların aldıkları canlıları en az %100 kar marjı ile satmaları gayet normaldir. Aldıkları canlıların kaçta kaçı ölecek, satılana kadar su elektrik, yakıt, yem vs. ne kadar masraf yapacak, kaç lira vergi, kira, eleman vs. masrafları ödeyecek.. Bir de ev geçindirecek.

Bu konularda bilgi sahibi olmadan, sadece toptancıdaki fiyatlara bakarak fikir sahibi olmayın...

l144 Üretimi adana da başlıyor Bayan elinden
Kullanıcı adınızdan da anlaşıldığı kadarıyla, bu türü seviyorsunuz. ancak sorularınıza geçmeden önce, cüce vatozlar aydınlıkta pek fazla ortalıkta görünmezler. Sadece cüce vatozlardan oluşan bir akvaryum size yeterli görselliği sağlamayacaktır. Tavsiyem, bitkili bir akvaryum kurun, bakımı kolay bitkiler ekleyin, barışçıl tropikal türlerden ekleyin, plati, lepistes vs. en son olarak bu akvaryum iyice oturunca l144 leri ekleyin. Amma illa yapacağım derseniz,
+ kum şart değil, görsellik kaygınız yoksa, kumsuz akvaryum dip çekimini kolaylaştıracağından daha kullanışlı olur. Cama cam akvaryumu temiz tutmak daha kolaydır.
+Filitrenin standart malzemeleri yeterlidir, bu konuda forumda araştırma yapabilirsiniz, cücelere özel bir ekleme yada çıkarma yapmanıza gerek yok. Burada dikkat edeceğiniz konu, filitrenin debisinin vatozları rahatsız etmeyecek düzeyde olması. Pipo filitreyi bende öneririm.
+Kökü mümkünse bir süre kaynatın öyle suya ekleyin, akvaryumu birkaç lepsites vs. ile mümkün olduğu kadar uzun süre kullanın en son herşeyin yolunda olduğuna inandığınızda vatozları ekleyin.
+Kök cüce vatoz akvaryumlarının olmazsa olmazıdır, cüceler bayılır ayrıca faydalıdır.
+ Yemleri kaliteli markalardan birkaç farklı alternatifle oluşturun tek tip besleme yapmayın.
L144 leri maddi gücünüz varsa biraz kendini kurtarmış boyda alın, yavrular daha hassastır. tecrübeniz olmadığından yavru yaşatmada başarısız olabilirsiniz.
Anubias türü bitkileri araştırın, kumsuz akvaryumda kütüklere tutturarak hem görsellik kazandırırsınız, hemde faydalıdır.


İlanlarda ölücülük yapmak
Senelerden beri forum üyesiyim, pek çoğumuz gibi forumdan çok şey öğrendik, kendimizi geliştirdik, ihtiyacımız olan ürün ve canlıları alıp sattık ve en güzeli de dostlar edindik.

Bu geçen seneler boyunca bu tarz polemik yaratacak konular açmaktan, açılmış olanlara yorum yazmaktan uzak durdum. Amacım kimseyle tartışmak ta değil ama bu sefer dayanamadım.

Altı üstü iki akvaryum sahibiyim, nadiren ürettiğim veya tür değiştirmek istediğim balıkları mümkün olduğunca uygun fiyatlı satmaya çalışmanın haricinde hiçbir ticari yada kar amaçlı ilanım olmamıştır.

Şu an iki ilanım var, biri geçen sene ciddi paralar ödeyerek aldığım L144 longfinlerimin yavruları ile ilgili diğeri de yüksek adetli alıp aylardım beslediğim ve sayılarını azaltmak amaçlı ilan açtığım ilangi yavrularım ile ilgili.

Her iki ilanda da, kendimce forumda görebildğim en uygun fiyatları yazdım, ben bu işten para kazanmaya çalışan, buradan gelecek paraya ihtiyacı olan biri değilim, 40 yaşında evli barklı iş güç sahibi, boyunca çocuğu olan adamım.

Ama mesaj geliyor, 8 cm ilangiyi 2 erkek 11 dişi olacak şekilde 300 tl olurmu diyor. Uyarınca da abuk sabuk cevaplar veriyor.

8 cm ilangiye 20 tl teklif edeceksin, onu da 2 e 11 d. isteyeceksin varmı böyle bi dünya ayıp yahu. Edep yahu.

Ya arkadaş, tabi ki pazarlık olur ama indirim istemek ayrı, karşındaki insanı salak yerine koymak ayrı. yazık günah ben bu canlıları aylarca gözüm gibi bakmışım. 

Lütfen ilanlara vereceğiniz tekliflerde karşınızdaki insanı salak yerine koymayın. Sonra uyarılınca da abuk sabuk cevaplar yazmayın.

MTARIK2013-11-26 13:46:41
Hobivaryum - Fotoğrafçının Gözüyle ( "Meck" ) ( Sayfa 15 )
Kaan bey, bir yanda ilanınızı gördüm, bir yandan konunuzu. Umarım ilandakiler farklıdır, hobihane ile alakası yoktur.

Akvaryum ve Ev Taşıma
Çağdaş bey, dün gece akvaryumumu taşıdım, bu iş ciddi bir ızdırap. Öncelikle tavsiyem içindeki bitki - balıkları emanet verebileceğiniz bir yer olması. Bu durum sizi çok acele etmekten kurtarır.
Eğer çıkacağınız evi boşaltma konusunda aceleniz yoksa, önce evinizi taşıyın, o telaşe bitsin. balıklarınız 2-3 gün aç kalabilir, bitkili akvaryumda illa yiyecek birşeyler bulurlar. Tüm evi taşıdıktan sonraki hafta sonunu bu işe ayırabilirsiniz. Suyu tamamen boşalttıktan sonra kumu çuval yada kovalara alıp akvaryumu tamamen boş hale getireceksiniz, daha sonra 4 kişi birlikte bu iş için ayarladığınız bir kamyonete yükleyip götüreceksiniz. Akvaryumun altına bir battaniye koymanız faydalı olabilir. Yeni yerine yerleştirip suyunu koyduktan birkaç gün sonra bitki ve balıklarınızı ekleyebilirsiniz.
Eğer bitkileri emanet vereceğiniz bir yer yoksa, akvaryumculardan aldığınız poşetlere tamamen su ile birlikte bitkileri koyarsanız, bu taşınma sürecinde 1-2 gün dayanabilirler, en fazla formlarını biraz kaybederler.
Ben akvaryumu asansöre sığdırmaya çalışırken köşelerine zarar verdim. Bu nedenle benim gibi 2 kişi ile ve asansöre sığdırmaya çalışarak değil, 4 kişi ile merdivenlerden indirmenizi ve köşelerine strafor ile tedbir almanızı öneririm. Son olarak, akvaryumun boş halinin bile tahmin edilenden daha ağır olacağını hatırlatırım , dün akşam ki tecrümbem ile sabittir. kolay gelsin.

EDIT : Balıklarınızın ne olduğuna şimdi dikkat ettim. Bu işinizi zorlaştırır. O balıklara bakabilecek kadar oturmuş bir tankı ve tecrübeli bir arkadaşı bulup emanet etmeniz de kolay değil. En son çare olarak satmayı da düşünebilirsiniz, yeni yerde hemen kurup ekleyemezsiniz, riskli olacaktır.
MTARIK2013-05-10 13:38:58
Bursa' da Akvaryumcu tabusunu yıkan akvaryumcu Destan Akvaryum
[QUOTE=BuRAK]http://foto.akvaryum.com/fotolar/8028/1_destan%205.jpg
Satış yaptığınız bu bitkinin adı nedir ?
[/QUOTE]

Ludwigia nın hangi türü acaba, bende aldım.
Süper red Tül vatos (ancistrus super red longfin)
Super red leri canlı olarak gördüm. Genel anlamda L144 ile LDA16 kırması gibi,  bildiğiniz L144 ün kiremit rengi gibi düşünün. L144 ile arasındaki fark, sadece rengindeki ton farkı.

Daha nadir oluşu nedeniyle L144 ten daha pahalı satılması normal, ancak L46 ile falan kıyaslamak mümkün değil.
3 M BİTKİLİ AKVARYUM KURULUM BURSA
Elinize sağlık.
Bakım vs. için gittiğinizde tekrar fotoları çekip paylaşırsanız, gelişimini de takip edelim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.