ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mutara
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mayıs 2011 19:47
Son Ziyaret:
07 Eylül 2015 11:52
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Esendemir
Doğum Tarihi:
13 Haziran 1990
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Fotoğrafçı,Grafiker,Web Sayfası
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Esendemir / Ankara / AB rh+ / 0541 242 09 16 /

SON 10 MESAJI

Bunlar salyangoz dışkısı olabilir mi?
Hımm şimdi anlaşıldı o zaman. Kökün üzerinde pamuksu bir katman oluşmuştu ve onları yedi, demekki yedikçe çıkardı :) Teşekkürler.
Bunlar salyangoz dışkısı olabilir mi?
Merhaba, herkese iyi forumlar.
Daha önce salyangozda balıkta besledim fakat böyle bir manzarayla karşılaşmadım. Garibime gittiği için ve bilmediğim için paylaşıyorum. Fotoğrafta görünenler solucan gibi 1mm lik dışkıya benziyor. 1 adet Beta balığım, 1 adet nerite salyangoz ve canlı midyem var. Bunlar dışkımıdır? Hangisinin dışkısıdır? Birde salyangoz üzerinde tuza benzeyen bir katman oluşmuş durumda. Bu acaba nedir?
Yardım ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.


Kara kaplumbagasi ariyorum
Herkese Merhaba,
Konuyu tekrar gündeme getiriyorum çünkü evi yeni tuttuk :)
Sormak istediğim birkaç soru daha var.
- Öncelikle günde ortalama nekadar güneş ışığı alması gerekir? Bunu sormamın sebebi, ön bahçe çok uygun ama doğu cepheli, yani öğlen 1 e kadar anca güneş alıyor. Eğer yoğun güneş ışığı gerekirse arka bahçe çok büyük ve  neredeyse güneş doğup batana kadar güneş alıyor.
- Birde çit ne kadar yükseklikte yapmam gerekir. Tırmanıcı olduklarını duydum, yaklaşık 5-10 cm yükseklikte taşlardan dekor yapmayı düşünüyorum. Bu yeterli olur mu?
- Babam tavuk  besleyecek, bunun yanı sıra doğadaki kuşlarda var, biraz irice bir kaplumbağa bulmuş olsam, tavuk kaplumbağaya, kaplumbağa tavuğa zarar verebilir mi? Böyle bir durum olur mu? Kargaların yavru kaplumbağalara iştahla baktığını duymuştum. İri bir kaplumbağa için ne önlemler almam gerekir?

Yuvayı yaptıkça fotoğraf paylaşacağım, şimdiden tüm cevaplayanlara teşekkürler...
Kara kaplumbagasi ariyorum
Cevaplar için çok teşekkür ederim. En fazla bir iki aya kadar yapacağım zaten. Şu sıralar temin etme konusunda zorluk çekiyorum. Satışının yasak olduğunu öğrendim, doğru mudur bilemiyorum. Doğal ortamda Ankara'da nerede bulurum ya da sahiplendirmek isteyen var mıdır :)
Yapım aşamasına geçtiğimde tekrar yaptıklarımı fotoğraflarla paylaşıp bilgilerinize başvuracağım.
Tekrar teşekkürler.
Kara kaplumbagasi ariyorum
Bahçenin tamamını her zaman değilde sıklıkla açmayı planlıyorum çünkü babam domates biber maydanoz gibi sebze ekimi yapacak :) Kışın soğukta ya da şuan olduğu gibi sağanak yağmurlu havada ne yapmam gerekiyor bilemedim. Baya bir araştırıyorum ama bahçede bakım ve kış şartlarıyla ilgili doyurucu bir bilgiye ulaşamadım.
Kara kaplumbagasi ariyorum
Tekrar merhaba. Mesaj kirliligi yapmamak icin eski konumun uzerine ekleme yapiyorum. Bahce duzeni ve bakim konusunda baya bilgi edindim ama kaplumbaga hala bulamadim. Sahiplendirmek isteyenler olur diye veyahut cevresinde kaplumbaga goren bilen vardir diye sormak istiyorum. Bir kara kaplumbagasina ihtiyacim var. Yardimci olabilir misiniz?


Herkese hayırlı akşamlar,
Yakın zamanda inşallah müstakil bir eve taşınacağız. Hali hazırda akvaryum hobim var ve devam ediyor. Buna birde uzun yıllardır heves ettiğim ama uygun koşul yaratamadığım kaplumbağa eklemek istiyorum. Evin bahçesinde minimum ne kadar alan ayırmak gerekir. Yazın ve kışın neler yapmam gerekir? Nasıl bir ortam hazırlayıp güneş ışığı, beslenmesi vs ne olmalıdır? Bu konularda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
mutara2014-06-23 00:09:37
Salyangozları Akvaryumdan Toplamak
Cevaplar için teşekkür ediyorum,
Adi salyangoz değiller bu yüzden katletmek istemiyorum :)
Geçen sene büyük heveslerle aldığım,büyüyerek kırmızı mavi etleriyle dolaşacaklarını sandığım ve şimdi türünü cinsini hatırlamadığım salyangozlar bunlar :) birkaç tanesine birkaç tl para vermiştim,şimdiki hesabımla milyoner olmam lazım :P Ramshorn falandı isimleri,kırmızı etli ve kahverengi olanları var.
Salatalığı deneyeceğim,işin aslı şu ki ben petri kabı denedim ama eski karideslerim için aldığım dip yemini koydum kaba,komando çöpçülerimle molly ler afiyetle yediği için salyangozlar olay yerine yetişemeden yemler bitti :D :D salatalık umarım bir çözüm olacaktır.Çok teşekkürler...
Denizden bulduğum taş
Geçen sene aldığım falez kaya parçalarını günlerce tazyikli suyla yıkayarak suda bekleterek akvaryumuma koydum ve 1 senedir bir sıkıntı yaşamadım.Her ne kadar kimyasal testler yapmamış olsamda balıklarda hiçbir sorun yaşamadım. Beyaz Ay Molly ve Plati besliyorum. Dekor açısından muhteşem kayalar kesinlikle.
Salyangozları Akvaryumdan Toplamak
Merhaba,
Başlıkta da belirttiğim gibi salyangozları yok etmek değil akvaryumdan güvenli bir biçimde toplamak istiyorum.Başka bir akvaryumda taşıyıp orda biraz büyütüp hepsini satacağım.Aşırı üremeleri salyangoz keyfimi kaçırıyor.Bunu nasıl yapabilirim?Salyangozları bir yere çekip nasıl toplarım?tek tek uğraşırsam 5 6 senemi alır diye düşünüyorum :)
Ankaralı Akvaristler İmza Devamı
Artık imza yapılmıyor mu?haziranda atmışım mesajımı hala imza yokta...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.