ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Splendor
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2118
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2011 12:58
Son Ziyaret:
2 Saat 24 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1901 [0.40 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
20 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Görkem KIRMIZI
Doğum Tarihi:
19 Haziran 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40*40*40cm Görkem KIRMIZI

SON 10 MESAJI

Akvaryum Zemininde Hava Kabarcıkları..
Planiniz gayet makul. Bolgesel kullandiginizda direkt kurutuyor, daha iyi olur.
Akvaryum Zemininde Hava Kabarcıkları..
Genelde 8 saat aydinlatma ustune cikilmiyor co2'li tanklarda, 8 saat de genelde tank oturduktan (ortalama 3-4 ay) sonra oluyor.

Duzensiz co2 baslica problem, fazla isik baska problem.

Substrate + sivi gubre ile bayagi gubreleme yapiliyor tanka. Ya guzel bir co2 sistemi ile bu besini bitkilere kullandirin ya da co2'siz devam ettiginiz icin haftalik yuzde 50ye varan su degisimleriyle tanki seyreltin.

İlk soyledigim daha guclu bir cozum cunku guclu bitkiler resmen tanki gubre konusunda somuruyor ve yosunlara bir sey birakmiyor.

Mekanik olarak da yosunlari temizleyip uzaklastirmaniz gerekiyor. Bir de en azindan sivi gubreyi kesin. Substrate suya salinim yapar illaki ama en azindan suda serbest halde gubre olmasin. Bitkiler kokten beslenir, yosunlara daha az besin kalir.

Siringayla bolgesel seachem excel uygulamasi yapabilirsiniz. Ben de zamaninda siyah sakal yosunlarini bu sekilde kurutup uzaklastirmistim. Detaylari arastirin.
Akvaryum Zemininde Hava Kabarcıkları..
Kumdaki kabarciklar bakteri kulturunun olustugunu ve calistigini gosterir ki bu guzel bisey. Yosun icin aydinlatma, canli yuku, gubreleme gibi bilgilere ihtiyac vardir.
Dış Filtre Temizliği Zaman Aralığı
Akvaryum sartlarina ve filtreye gore degisebilir. Filtrenin debisini gozlemleyin. İki ya da uc ayda bir temizlemek saniyorum uygun olacaktir.
Yüzeyde Yüzden Balıklar
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112295/190420241502421.jpg[/IMG]

Sera Nitrivec kullanim talimati. Mevcut kurulu akvaryumlar icin de uygundur, bakteri kulturu eklemesiyle sistemdeki canlilara zarar veremezsiniz.
Yüzeyde Yüzden Balıklar
Yok problem olmaz. Siz dekor, dizayn olarak devam edebilirsiniz. Stresten kacinma adina islemi kisa tutmaniz daha faydali olur.
Yüzeyde Yüzden Balıklar
Nitrivecten bagimsiz olarak bir hafta boyunca su degisimine devam. Bugun ya da yarin bir an once edinmeye bakin. Sadece nitrivec kullandiginiz gunun ertesi gunu su degisimi yapin.
Yüzeyde Yüzden Balıklar
Tek tip ile devam edin. Sadece sera nitrivec ile devam etmenizi oneririm. Bakteri besini zaten baliklardan gelecek olan amonyak. Su degisimi sonrasi bakteri kulturunu uygulayin. Su bastan beyazlar, sonra kendiliginden gecer. Tamamen zararsizdir. Su degisimleri onemli zira kultur oturana kadar sudaki amonyagi seyreltmemiz gerekiyor. 1 hafta sonrasinda iki gunde bir degisimi durdurun, gidisata bakalim. Su degisimlerinde cesme suyu kullaniyorsaniz klorun ucmasi onemli. Ayrica su sicakliginin da ayni olmasina dikkat edin.
Yüzeyde Yüzden Balıklar
Evet, su degisimleriyle birlikte su sartlarini iyilestirmis olacaksiniz. Baliklar da normalde yuzdukleri seviyeye geleceklerdir. Ayrica sera nitrivec gibi bir bakteri kulturu eklemeniz de iyi olacaktir.

Mevcutta filtre olmasindan ve tank hacminin buyuklugunden dolayi oksijen problemi yoktur diye tahmin ediyorum. Ayrica en olumculu amonyak oldugundan dolayi sorunun bakteri kulturunde oldugunu dusunerek hareket etmeliyiz. İki gunde bir 20 litre (1 damacana kadar) su degisimleriyle devam edin, bir yandan da bakteri kulturu ekleyin.

Filtreniz de en acikta calissin.
Akvaryum Kapağının Terlemesinin Sebebi Nedir ?
Akvaryumdan buharlasan su buna sebep olur. Zamaninda nemden dolayi cok led yakmisligim var ve umarim kapagin yalitimi iyidir [:D]

Onleme konusunda, pleksiden buhar cami yaptirabilirsiniz ya da strec film cekebilirsiniz. Her halukarda o su buharlasacak [8)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.