ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dadash06
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Haziran 2011 23:30
Son Ziyaret:
25 Kasım 2022 10:54
Toplam Mesaj:
543 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selim Bedir
Doğum Tarihi:
05 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Şoför
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bu Balıkların Cinsi Nedir?
Kuyruk sarı olduğu için Mpanga
Balıklarıma Noluyo ?
Merhabalar. Öncelikle akvaryumunuz için kimyasal kullanmak son çare olmalı. İlk yöntem olarak; ışık geçirmeyen kalın bir örtü veya perde ile akvaryumun her tarafını en az 5 gün boyunca kapatınız ve sadece yemleme zamanlarında 5dk süre ile açınız. Büyük ihtimalle problem ortadan kalkacaktır.
Ayrıca akvaryum boyutları, filtreleme sistemi ve beslenme şekli- kullandığınız yemler ile ilgili bilgi verirseniz daha detaylı bir şekilde yardımcı olabilirim.
İyi günler dilerim
Merve Akvaryum
İşini profesyonel olarak yapan ve kâr marjini çok düşük tutan elit bir akvaryumcu
Jbl i200 Ses Problemi
Yaklaşık 1 yıl önce aldığım JBL i200 iç filtrem son 10 gündür aşırı derecede gürültülü çalışıyor. Kirliliktendir diye düşünerek geçen hafta temizliği yaptım ama hiçbir değişiklik olmadı. Bugün tekrar detaylı temizlik yapıp tüm akşamların iyice oturduğuna emin oldum ve yine ses gitmedi. Debisini kısayım dedim ama bu kez daha gürültülü olmaya başladı. Nasıl bir işlem takip etmeliyim acaba?
Ayrıca başlık dışı bir sorum olacak. Dış filtrelerimin malzemelerini 3 gün önce değiştirdim. Dış filtrem JBL e1501 ve en alta JBL Sintomec, üstüne JBL Micromec, üstüne Ammoex ve en üste orijinal sünger sepetini yerleştirdim. Her katın üzerine her zamanki gibi JBL Symec ile örttüm. İlk defa Ammoex kullandığım için ondan şüpheleniyorum. Akvaryumum akıl almayacak derecede bir sise boğulmuş durumda. İlk gün normaldir bakteri kültürleri gitti dedim. Dün iyice artmaya başlayınca %20 su değişimi yaptım ve bugün balıklar bile seçilemeyecek şekilde sis kaplamış durumda. Bu konu hakkında bilgi vermeniz mümkün mü acaba?
Akvaryumumda ekipman olarak ayrıca JBL UV-C II 9w kullanmaktayım. Beslediğim balıklar Tropheus türleridir.
İyi Çalışmalar Dileğimle..
neden böyle oluyor anlamıyorum
Debiye bir etkisi olmadigi surece hicbir sorun olmayacaktir. Ek olarak hortumlari temizleme yontemi olarak; elinize pamuk alin ve borunun icinde sikica duracak sekilde tikayin. Daha sonra bu pamugu teptiginiz tarafi musluga baglayin ve acin. Ama dikkat edin cok fazla acmayin suyu. Pamuk yavasca ilerlesin ve sonuc; tertemiz..
JBL CristalProfi E901 Dış filtre (resimler ve yorumlarım)
JBL Micromec piyasanin en iyileri arasinda yer alan substrat cesitidir. Mukemmel bir alana sahip olup, her ne kadar 6ay denilse de 3ayda 1kez temizlendigi zaman 1yil omru olan bir urundur. 6ayda yani ikinci temizlikte sebeke suyu ile temizlenmesini tavsiye ederim. Ayrica filtreniz hayirli olsun. Ben e1501 kullaniyorum ve haddinden fazla memnunum.
Saglikli Baliklar Dilegimle..
2 Dış Filtre
Olabilir Kerem kardesim. Mekanik filtrelemenin icini fazla sik dokulu olmayan sungerlerle doldurmani tavsiye ederim..
Dış Filtre tavsiye
Siddetle JBL e1501 kullanmanizi tavsiye ederim. Akvaryumunuzun altini ustune getirecek bir temizlik yapacagina emin olabilirsiniz..
Su sorunu
Mustafa Bey'in yorumuna birebir katiliyorum. Hatta bir an once cikletten vazgecip, canli doguran turu secmenizi oneririm. Sizi sadece 2metrekare lik bir yere kapatsalar nasil hissederdiniz? Balik sayiniz ve turune gore en az 200lt akvaryum kullanmalisiniz..
DIŞ FİLTRE SEPETTEKİ MALZEMELER
Tamamen dogru dusunmussunuz Hakan Bey. Temizlik asagidan yukariya dogru yapiliyor.
Saglikli Baliklar Dilerim..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.