ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Procus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ağustos 2011 14:24
Son Ziyaret:
01 Nisan 2019 08:49
Toplam Mesaj:
532 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Ay
Doğum Tarihi:
04 Mart 1997
Yaş:
27
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

50LT Bitkili Tank Kurulumu...


SON 10 MESAJI

Japon ve Farklı Türler
diğer varyetelerden karışık yap, hiç uyumlu bi tür değil bence.
Beta yemi
Sera bettagran protein granül yemlerden, imkanınız varsa canlı yem, arada et ve bazı sebze haşlamaları küçük miktarda. 
Beta
[QUOTE=Tosbicik]Arkadaşlar 20 l. De erkek beta bakıyorum
1-ısı kaç derece olmalı?
2-Elma salyongozu alsam yanına 2 tane sorun çıkar mı?
3-Yanında (sayısı az olmak şartı ile) hangi canlılar bakılabilir?
4-Akvaryumun içinde sadece mini iç filtre, mağara, salvinia natans su üstü bitkisi, ısıtıcı, minik bir yapay bitki var taş veya kum yok bunlar yeterli midir değilse neler konmalı?
5-Yem olarak pul mu yaprak mı yemler seçilmeli?
6-Kuru yem dışında neler verilebilir ve ne sıklıkla verilmelidir?
7-Yanına dişi bir beta alsam sorun olur mu?
8- Lepistesle yaşar mı(2 lepistes koyacağım olursa yanına)?
9-Günlük kaç saat ışık açık kalmalı ve ışık rengi sarı sorun olur mu? (Kendisi masa lambam olur )
10-akvaryum masamda durduğundan çok kıpırtı oluyor bu onu strese sokar mı?
Not: Balığımı dün aldım o yüzden herşey hazır değil bu yüzden de çok soru sordum cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar.[/QUOTE]

betalar genelde 22 c' ile 30 c' arasında rahatlıkla yaşayabilirler , ama üreme durumunda suyun ısısı 26 ile 28 c' arasında olmalıdır normaldede 23 24 arası ben öneriyorum.
Elma salyangozuyla sorun çıkaradabilir çıkarmayadabilir
Ben betta akvaryumunu sadece cam ve su olarak kullanırım full bitkili yapmıyorsam strese girmez merakınız olmasın
Yem olarak arada kesinlikle ıspanak bezelye haşlayın derim sindirim sistemi için ben et veriyorum rengi için iyi gayet bettagran yem var bence biraz tuzlu öğrenciyim ama gayet etkilidir onun dışında granül protein yemler olur
Dişi bettayla sürekli bakamazsınız akvaryumu 2ye bölerseniz camla o şekilde olur ancak
 Kuyrukları yenmiş veya yan yatmış lepistesler olur sonuç 
Işık konusunda bişey diyemeyeceğim ama loş ortamları severler bildiğim kadarıyla
Ve durgun suları severler bettalar.
Betanın durumu nedir açil
Mesut abinin dediklerini yapmanı öneririm, onun dışında bettalar iştahlıdırlar yemi çoook fazla abartmadıkça şişmezler hatta iyi gelir gelişimleri için çeşitliyse yemler, ama küçük ve yeterli bir tank su değişimlerini ben günlük olarak çok az miktarda yapıyordum 
Çoğalan lepistes yavruları
[QUOTE=mehmet zahit]Burada savaş çıkacak. Hep böyle oluyor. Bir yem konusu açıldı mı ? O öyle diyorda bu böyle diyorda enson konu kitleniyordu. :) Bana kalırsa vicdanın el veriyorsa salla yavruları kapışsınlar. Vicdanın el vermiyorsada gammarus kurusu satılıyor. Poşeti 2 lira akvaryumcularda al onlardan. Emin ol. Bir su piresinin vereceği yarardanda , bir lepistes yavrusunun vereceği yarardanda 2 kat fazla yararı olan bir besin. Üstelik canlıda değil kurutulmuş. Lepistes yavrusunu vermeyi düşünüyorsanız. Vicdan azabı çekmeyeceğinizden eminsenizde. Doğduktan birkaç saat sonra verinki içindeki yumurta sarısını kaybetmesin. O sarı kaybolduktan sonra. Kuru yemle besleyip atarsanız , hiç bir yararı olmayacaktır. Yani gidin ekmek atın farksızdır. Zamanında bende çok düşündüm böyle. Yavru balıkların verilmeyeceğine karar verdim. Gittim pire kültürü aldım. Onları atıncada içim el vermiyordu. Zavallı hayvanların 1 ay bile ömrü yok zaten. Hepsini yakındaki akarsuya salladım. Gittim gammarus kurusu aldım. Balıklarda çok seviyor. Su piresindende çok daha yararlı.[/QUOTE]
Hocam bu kadar tepki geleceğini sezmiştim zaten  , benim burdaki amacım balıkların en iyi hızda büyümesi ve en iyi renge ulaşmaları kendi hazırladığım ton balığı + bitkisel karışımla spleri çok hızlı büyütmüştüm aynı yemi kullanmayı düşünüyorum lepisteslerde ve bettalarda bakalım.
Çoğalan lepistes yavruları
[QUOTE=denizim20]Konuya tepki vermeyin demişsiniz ama düşüncenizin yanlışlığını vurgulamak isterim. Çoğalan lepistes yavrularınızı göz göre göre canlı yem yapmanız hayvanseverliğe yakışmaz ondan da öncesi etik değil. Çoğaldıysa forumda lepistes besleyen insanlara hediye edebilirsiniz bu daha iyi olmaz mı sence? :)[/QUOTE]
Olaya çok duygusal boyutta yaklaşmıyorum açıkcası doğanın düzenindede olan bişey balıkların yem olması, bir kısmını ayırma fikrim vardı canlı yem için ama sanırım vicdanım el vermeyecek.  iyi forumlar.
Çoğalan lepistes yavruları
Çoğalan lepistes yavrularını bettama canlı yem olarak kullanırsam gelişiminde faydası olur mu ? ayrıca bettagran kullanıcam çeşitlilik açısından, umarım konuya çok tepki yağmaz ama artemiaların canı yok mu ? düşüncelerinizi bekliyorum saygılar iyi forumlar.
VeilTail Betta
Betta için 5 lt tam anlamıyla yeterli hacimdir, ben beslediğim sırada günlük şırıngayla su çekimi yapıyordum az miktarda ve düzenli olarak, herhangi bir dekor kullanmıyordum sadece cam ve betta vardı çeşit çeşit protein yem ve kendi yemlerimle mükemmel renkteydi ve sağlıklıydı filtre gerekli değil çok küçük miktarlarda.
lepistes akvaryumu
[QUOTE=umutgunay]CO2 gereksiz zaten. Tilki Kuyruğu falan koyarsan kuma bile gerek yok.
Bitkisiz akvaryum için ince silis kum uygundur ama kalın yapmamalısın. Fazla kalın olursa içinde pislik birikiyor ve ağırlaşıyor. Kötü bir koku oluşuyor karıştırdığın zaman. Çöpçüler için en uygun kumdur bu silis kum. İnce tabaka yaparsan eşelenerek temiz kalmasına yardımcı olurlar.
[/QUOTE]
Sağolun bilgi için, yavru akvaryumu şartmıdır ana tanktada beslenebilir mi yavrular peki ? ayrıca bi akvaryum açıp pipo filtre takıp kesinlikle ordamı beslemeliyim boylanmaz öbür türlü diyenler varda.
lepistes akvaryumu
[QUOTE=umutgunay]Tüm Corydoras'lar ve Vatoz'lar Lepistes'lerle uyumludur.
Düşük de olsa bir aydınlatma sistemi ile Anubias, Java Fern, Yosun Türleri (Moss'lar), Tilki Kuyruğu gibi bitkiler yetiştirebilirsiniz. Rafyanın çirkin görüntüsüne katlanmak zorunda değilsiniz. Zaten iyi bakıldıkları taktirde Lepistesler yavrularını yemeyi bırakır.
[/QUOTE]
Akvaryumda sarı normal lamba ile ışıklandırma yapabiliyorum taktım kapağa, ama gerçekten bitki bulamadım 4-5 akvaryumcudada canlı bitki göremedim gittiğim zaten co2 sistem kurma imkanım yok onun üstüne bitkinin zor bakımını karşılayamayağım için rafya kullanıcam onun dışında sizce ince sahil kumunun zararı varmı çöpçü ve vatozda alıcağım için taş kullanmak istemiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.