ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onur_0606
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1026
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2011 11:18
Son Ziyaret:
4 Saat 12 Dakika önce
Toplam Mesaj:
885 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Akbulut
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Akbulut

SON 10 MESAJI

100x50x40 Deniz Akvaryumu Kurmak İstiyorum
Maalesef öyle. Her şey çok pahalı. Yerli üretim bir led takılsa 26bin tl. T5 taksan tanesi olmuş 700 küsür tl tek bir t5 floresan! Protein skimmer, dalga motorları, tuz, kaya, kum, test kitleri, mercan için gerekli katkılar, su arıtması, tds metresi, tuz ölçeri, ısıtması-soğutması vs vs vs. daha akla gelmeyen bir sürü kalem. İnsan işin içine girince daha iyi anlıyor. Tankın kurulumu-idamesi için başta akla gelmeyen bir sürü gider çıkıyor maalesef.
100x50x40 Deniz Akvaryumu Kurmak İstiyorum
Selamlar,
Canlılar hariç çok rahat 60-70 bini geçer.
Mon Cala Reef
Asım Bey Selamlar,

Kurulumunuz hayırlı olsun. Akvaryum çok güzel görünüyor. Canlılar eklenince çok daha güzel olacaktır.

Bakteri patlaması söylediğiniz gibi yüksek bir ihtimal sirkeden kaynaklanmış olabilir. Benim kurulumda da aynısı yaşandı. Kumdan kaynaklı zannediyordum ama uv bağlayınca sorunu çözmüştüm. Aynı şekilde ben de sirkeyle sıfırlama yapmıştım.

Fiyatlara gelirsek... [:)] belirttiğiniz gibi çok yükseldi ama ekipmanınız gayet iyi. Canlı öldürmediğiniz sürece pek gider olarak bakmayın. Hem durduğu yerde fiyatı artıyor hem büyüyor-çoğalıyor hem de seyir zevki veriyor. En azından ben kendimi fiyatlar için böyle motive ediyorum.

Kurulum tekrardan hayırlı olsun. Takipteyim[:iyi:]
Protein Skimmer
Selamlar, malzeme - canlı ilanları vs vs... Facebookta deniz akvaryumu ile ilgili gruplarda oluyor.
Diatom - Nitrit Ve Bakteri Kültürü
Nitratın suda var olması biyolojik döngünün başladığını gösteriyor. Ekstra bakteri kullanmanızı tavsiye etmem. Bu işin prensibi aslında çok nettir; ''Ne kadar ekmek o kadar köfte.'' Ekstra bakteri eklerseniz bu sefer ekstra inorganik azot bileşiklerini de eklemeniz gerekir ki bakteriler hayatta kalsın. Özetlemek gerekirse tanka eklediğiniz canlıların atıklarına göre zaten dengeli bir bakteri popülasyonunuz oluşacaktır. Benim tavsiyem akvaryuma müdahale etmeyin. Tanka ne kadar çok müdahale ederseniz işler o denli sarpa saracaktır. Zaten kurulalı 45 gün olmuş. Bu süre tuzlu su tankı için gerçekten hiç bir şeydir:)

Nitrit mevzuna gelirsek. On yıllık hobici olarak daha önce hiç nitrit ölçmedim. Tuzlu sudaki nitrit, tatlı suya göre daha az zararlıdır. Ben genelde nitrattan ilerlerim. Nitratı gördükten sonra düzenli nitrat takibi yaparım ve nitratın pik noktasında %50 su değişimi yaparım. Bu %50 su değişiminin sebebi yosun dönemini hızlı atlatmak. Sonrasında balık eklemeye başlarım. Hobide yeniyseniz ayda bir balık şeklinde eklemenizi tavsiye ederim.

Ölümlere gelirsek perculalar çok dayanıklı balıklardır ama benim gözlemlediğim getirilen balıkların büyük çoğunluğu hasta! iç parazit-dış parazit vs vs. Kendi balığımı da özenle seçerek almıştım ama iç parazitten kaybettim. Benim size bu türde tavsiyem hatta şiddetli tavsiyem bu türü hobiciden edinin! Bu türde Brooklynella parazitide çok yaygın olabiliyor. Hatta bu parazite ''Clownfish hastalığı'' da deniyor. Çok tehlikelidir.

Şu aşamada benim bildiğim en dayanıklı balık olarak damsel tavsiye edebilirim. Balıksız ilerlemenizi tavsiye etmem çünkü akvaryum ekosistemi bir şekilde devam etmeli. Bunun için yem lazım- dışkı lazım vs vs biliyorsunuz zaten uzun anlatmaya gerek yok. Damseller de agresif balıklardır. Başka tür eklediğinizde damseli çıkarmanız gerekebilir. Başka bir seçenek siyah moli ekleyebilirsiniz.
[EDIT]onur_0606,2024-03-28 16:17:17[/EDIT]
Refraktometre Sıfırlama
Ro cihazından saf suyu alın ölçümü yapın. Büyük ihtimal kalibre edilip yollanmıştır tuz ölçer. Kalibre değilse saf suyu damlattıktan sonra değeri sıfıra getirin.
Dry Rock Yapıştırma Önerisi.
Selamlar,
Bu iş için japon yapıştırıcısını güvenle kullanabilirsiniz. Bu tür kaya yapıştırmak için üretilmiş çimentolar var bunları da kullanabilirsiniz. Fakat en pratiği japon yapıştırıcılarıdır.
Hesap Hatası İle Rakı Yaptım
Tuzlu suyunuz bozulmaz merak etmeyin. Ne olur derseniz en fazla kalsiyum çökelir.
Deniz Çıyanı?
Gündüz başka gece başka bir hayat var. İki türlü de izlemesi çok keyifli. Bu arada Şimdi fark ettim. Salyangoz da girmiş akvaryumuna. O da zararsız, güzel yosun yer hızlı çoğalır ama yine gündüzleri pek göremezsin.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114398/050820231540081.jpg[/IMG]
Deniz Çıyanı?
Selamlar,
Bristle worm. Geceleri çıkarlar. Gündüz göremezsin bu canlıları. Gayet yararlı bir canlıdır. Leşçidir, atık yemleri, ölü olan şeyleri yerler. Akvaryumun çöpçüsü gözüyle bakabilirsin. Üstündeki beyaz dikenler tüy gibi görünse de insan derisine çok rahat batıyorlar ve güzel bir kaşıntıya sebebiyet veriyorlar. Kısaca dokunmazsan sorun çıkarmazlar[:)]

Değinmeden geçmeyeyim. Aldığın mercan kayalarıyla bu tür canlılar akvaryumuna girecek. Yararlı canlılar girdiği gibi zararlı canlılar da girebilir. Balıkları bile sokabilin fire worm, zoa yiyen nudiler, montipora yiyen nudiler, lpsleri saran flatwormlar vs vs. Risk almak istemezsen mercan eklemesi yapmadan önce dip solüsyonu kullanabilirsin. Fakat bu işlem yararlı canlıları da öldürecektir. Ben genelde hobici-akvaryumunu bildiğim arkadaşlardan mercan alınca dip işlemi yapmıyorum fakat ticarilerden mercan alırsam dip işlemini mutlaka uyguluyorum. Benim kendimce çözümüm böyle[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.