ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vargatron
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ağustos 2011 19:35
Son Ziyaret:
25 Aralık 2021 13:09
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa vural
Doğum Tarihi:
09 Mayıs 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Vural

SON 10 MESAJI

Yeni Discus Tankım
İbrahim bey değerli yorumunuz için teşekkür ederim ben hem form hem zevke önem veren birisi olarak bu tankı tercih ettim inşallah ilerleyen zamanlarda dahada güzel hale getirip dahada mutlu balıklar yetiştirmeye gayret edeceğim. Darısı olmayanlara.

Saygılarımla.
Yeni Discus Tankım
Öncelikle değerli yorumlar için Ahmet abime ve Soner beye çok teşekkür ederim.

Red martboromun 1 tanesinde ve snake skin de form olarak çok çok düzgün olduğunu söyleyemem ne yazık ki , ışık ve video kalitesinden dolayıda balıklarımın esas renginin videoya tam yansımadığına emin 2 günde 1 kere %40 su değişimi yapıyorum ve her yemleme den sonra dip çekimi yapmaktayım yem olarak da şuanda sadece JBL'in novo bits protein ağırlıklı pul yemini kullanıyorum inşallah yarın da JBL Spirulina Flakes , kurutulmuş karides ve alg içerikli yemler alıp menülerini zenginleştirmeyi düşünüyorum dana yüreği konusunda halen iç pariztten korktuğumdan dolayıda pek fazla uğraşmıyorum ama tankın düzenli döngüsü için inşallah ilerleyen haftalarda dahada güzel ve değişik videolarla karşınıza çıkacağım.

Saygılarımla.


vargatron2011-08-23 02:06:35
Yeni Discus Tankım
Arkadaşlar 2 haftalık bir aradan sonra ufak çaplı bir değişiklik ile sizlere yeni bitkili tankımı sunmak istiyorum


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=wB7WqxwXnz8[/VID]

1 Hafta önceki tankım

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=czwOQBhWM5Y&feature=player_embedded#![/VID]

Bu akvaryumu kurmamda bana yardımcı olan ve çok büyük emeği geçen sayın Ahmet abime de burdan teşekkürlerimi sunuyorum.

Videoyu upload etmek uzun sürdüğünden dolayı düşük pixel de çekmek zorunda kaldım bundan dolayı balıklarımın renkleri çıplak gözle görüldüğü kadar net olmayabilir

CO2 sistemininde büyük bir görüntü kirliliği oluşturduğu konusunda sizlerle aynı fikirde olduğumu bilmenizi isterim.

Eksiğiyle fazlasıyla yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. 
Oliver Knott Bitkili Akvaryum Tasarımı
Çok güzel bir paylaşım, her adım tek tek ve resimli olarak ayrıntılı bir şekilde anlatılmış.
Yeni başlayanlar için gayet faydalı bir bilgi.

Teşekkürler Ayhan bey.
CO2 Vortex reaktör geliştirme
Gece CO2 sistemleri difüzör ve reaktör araştırması yaparken rastladığım ve mayalı sistemlerin kaldırmadığı seramik difüzöre eş değer bir difüzör örneğine rastladım.

Hem Vortex reaktörü hemde büyük seramik difüzöre yakın bir sistem.  
Çok dikkatimi çeken mantıklı ve kullanışlı olan bu difüzörün %70-80'e varan çözünme yaptığı kanısındayım. 


[VID]http://www.izlesene.com/video/co2-reaktor-yapimi/2344759/embed[/VID]

Sistemin çok kullanışlı ve basit olması bir yana Yermiz beyin yapmış olduğu reaktöre ekstra sunuyor olmasıdır.

Yermiz beyin yapmış olduğu reaktör.
http://www.akvaryum.com/FORUM/vortex_co2_reaktor_denemesi_k170727.asp

Tek fark CO2 girişi krema pompası gibi olan cismin üst tarafından değilde, alt ve dış kısmından etrafına yukarı doğru eğimli bir açı verilerek sardırılıp pompaya giriş yapmasıdır ve iç motorunda çözünerek gelen CO2'nin tekrar krema pompasının içerinde çözünmeye devam etmesinden ibarettir.

Böylelikle CO2 uzun yay gibi olan hava hortumunda çözünmeye başlarken devamında reaktörün içerisinde de çözünmeye devam ediyor.

Aklıma gelen diğer bir ekstra ise hava hortumuna CO2'nin giriş yaptığı yere hava taşı bağlayarak daha fazla kabarcık parçalarının hortuma girmesi sağlanabilir.

Bu sistemi geliştiren arkadaşa teşekkür ederim.

Saygılarımla.


Merhaba su ile ilgili bilgiye ihtiyacım var
Doruk kardeşim umarım hevesini kırıcı bir bilgi yansıtmamışımdır sadece ne kadar güzel ve kaliteli istiyorsan o kadar iyi öğrenip başlaman gerekiyor doruk beyin dediği gibi hiç korkmadan bu işe başlayabilirsin ve balıklarda senin sistemine alışacaktır

Discuslarla birlikte albino cüce vatoz beslemeni tavsiye ederim discus balığının mukozasında da salgıladığı o sıvıya karşı hassasiyeti olduğundan dolayı birçoğu balığın vucüduna yapışmayı huy ediniyor ve balıklar için zararlı 


Merhaba su ile ilgili bilgiye ihtiyacım var
Arkadaşım öncelikle 1 haftalık discus besleyen birisi olarak 1 haftalık süre içerisinde başımdan geçenleri anlatıyım aklındaki soru işaretleri birazda olsa azalacaktır 

Discus türüne geçmeden önce yaklaşık 1 aydır araştırma yaptım ve halen devam etmekte ve inan 2000 sayfa okumuşumdur ve araştırmaya devam ediyorum. Discus gerçek anlamda orta-zor bakım isteyen bir türdür. 

Öncelikli olarak bu türe geçmeden önce alacağın tankın ebatları içerisindeki gerekli olan malzemeler (İç motor,dış motor,ısıtıcı gibi) çok önemli ben 100 cm'lik bombeli bir akvaryumda besliyorum, ben hızlı bir giriş yapmak zorunda kaldım ama bu senin içinde aynısı olacağı anlamına gelmez ph - kh tankı oturttuktan sonra ilgilenmen gereken bir konu. 

Öncelikli olarak nasıl bir akvaryum kurmak istiyorsun bitkili bir akvaryum mu yoksa hobicilerin tabiriyle cama cam (yani içerisinde bitki kum vs olmayan genelde üretim amaçlı ama aynı zamanda balıkların formunu sağlığını daha rahat kontrol edildiği )akvaryum mu istediğine karar vermelisin baştan söylemeliyim ki gözünü korkutmak gibi olmasın bitkili akvaryumlar isteğine göre masrafı artan akvaryumlar dır.

Kum seçimi de önemli, seçeceğin kuma göre düşük bütçeden yukarıya doğru gitmektedir bunlarla ilgili bilgilere de forumda arayarak  karar verebilirsin. 

Akvaryumun büyüklüğüne göre de eğer bitkili akvaryum kurmak istersen içerisine dış filtre şart ve güzel bir bitkili akvaryum için karbondioksit sistemi de kurman gerekiyor başlangıç için masrafı yoktur ve forumda araştırarak kendi imkanlarınla da yapabilirsin.

Balıklara gelecek olursak da başlangıç için tankının büyüklüğüne göre alacağın balık miktarını belirlemelisin ben orta boy discuslarla başladığım için net olmasa da 100*40*45 cm bir akvaryumda 6 adet discusla başladım ve 240 TL civarı bir maliyete patladı. Ve daha sonra sağlık sorunları ile ilgili ilaçlarda maliyeti giderek arttırmak da discusların ülkemizde geneli çeşme suyuna alışık olarak üretilmekte bu konuda başlangıç için bir sıkıntı yok su düzenleyiciler ve faydalı bakteri ilaçlarıyla suyu uygun hale getirebilirsin. 

Buradan da değerli Ahmet abimin fazlasıyla yardımcı olduğu konuya bakıp benim yaşadığım sorunlar hakkında da ön bilgi edinebilirsin.

http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_discus_tank_k497776.asp

Gerekli araştırmalardan sonra discus beslemeye karar verirsen ve aklına takılan bir soru olursa bir discus sever olarak her zaman yardıma açığım.

Saygılarımla...


vargatron2011-08-12 01:01:36
Ankaralı Akvaristler Meslek Grupları
Bilgisayar programcılığı 2.Sınıf öğrencisiyim 11 yıldır etkin olarak bilgisayar kullanıyorum herhangi bir konuda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar özel mesajdan bana ulaşabilirler.
Yeni Discus Tank
:-) Bana karşı olan olan ilginiz inanın beni dahada debreştiriyor Ahmet bey ve hayalimdeki tanka adım adım ilerlemek beni iyice heyecanlandırıyor.
Karbon konusuna gelecek olursak  bitkiler gelene kadar kaldırıp onun yerine zeolit ve sunbrast ekleyeceğim  ve tankımın her adımını an an sizle paylaşacağım

İlginiz için tekrar çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla... 
Yeni Discus Tank
Ahmet bey öncelikle bu ayrıntılı geniş kapsamlı bilgilerinizle beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim ve sitenizi hatim edeceğime emin olabilirsiniz. 

Gerçekten sayenizde güzel tecrübeler edinmekteyim bügün balıklarım ilk defa hareketli olarak yem yemeye başladılar ve akvaryumun bütün bölgelerinde gezinmeye başladılar ama akşam vakitlerine doğru gene köşelerine çekiliyorlar suyum tamamen berraklaşmaya başladı bugün tekrar %25 olarak
3 gün dinlendirilmiş biotopolu eklenmiş su ilave ettim ve ("Nekadar kaliteli bir marka bilemiyorum") Peticananın Dark Water isimli discuslar için özel formüle edilmiş amazon biotopunu elde etmek amaçlı hümik asit içerikli berrak su koyulaştırıcı ekledim yarın eczanelerden ph ve nitrat kiti alacağım ve sonuçlarını sizinle paylaşacağım. 
Ayrıntılı nitrat konusu için çok teşekkür ederim ciddi anlamda kafamdaki bir çok soru işaretini kaldırdı 
kimya konusunu akvaryum sayesinde dahada hızlı öğreniyorum. 

Toprak olarak bir arkadaştan kaliteli beyaz,  1,2 mm aralığın da quartz kum alacağım üzerine de belirli bir miktar arka plan bitkiler için aquaclay ebatlarında kaliteli başka bir toprak türü eklemeyi düşünüyorum 

bitki olarak da yerlibitki adresinden yaklaşık 10 tür bitki düşünüyorum abartıya kaçmamışımdır umarım

Zemin için 100 adet  Hemianthus micranhemun ve christmas moss
Orta plan için S.Playt Kaşık Kafa Echinodorus Argentinensis Java fern Cyripto balansea
Arka plan için ise Limnophila, V.Americana saz, Milifilyum, Rotala rotundifolia ve Rotala macrandra green düşünüyorum. 

Çok farklı bitki türlerinin zararı ve yararları nelerdir daha tam olarak araştırmadım, sanırım biraz fazla ama hepsi birbirinden güzel.

Tüm sistemi güzel bir şekilde oturtduktan sonra CO2 difuzor'ü alıp kendi co2 sistemimi hazırlayacağım, tabi ki ph dalgalanmalarını da uzun süreli takip edeceğim ama en büyük problemim tankı tekrar düzenlemeden önce yapacağım balık aktarımında balıklarımın sağlıklarının bozulmasından korkuyorum mantar vs gibi hastalıklar ve toparlama süreci gibi kafama takılan tek sorun bu 

Balıkları koyabileceğim geniş ve temiz suya sahip aynı ısılarda ve aynı ebatlarda  diğer bir tankım var umarım balıklarım sorun yaşamaz eğer yaşarlarsa dekorasyon işini geri plana atmayı düşünüyorum.  

Dış filtremin içinde karbon,seramik halkalar, bioball, biyolojik sünger ve elyaf var zeolit ve diğer ürünleri bizzat alıp ekleyeceğim 

İlginiz ve yardımlarınız için tekrar şükranlarımı sunuyorum Ahmet bey 
Saygılarımla...



Bitki Resimleri

V.Americana Saz

Balansae

Christmas moss

Java fern

Limonophila

Milifilyum

Kaşık kafa

Rotala rotundifolia

Rotala macrandra green

Hemianthus




vargatron2011-08-11 01:34:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.