ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blue night
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ağustos 2011 22:15
Son Ziyaret:
24 Ekim 2019 17:13
Toplam Mesaj:
1149 [0.25 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nihat Akdoğan
Doğum Tarihi:
17 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nihat A.

SON 10 MESAJI

Kuşak Şart Mı ?
Akvaryum hacmi özellikle yükseklik büyüdükçe basınç artacaktır o nedenle kayıt kuşak ne kadar çok olursa daha sağlıklı olur.
Sump Ayarı Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
İç (yan) sump sistemi hakkında bilgi edinmek isteyen ÖM den veya buradan ulaşabilir, yardımcı olmaya çalışırım. (2 akvaryum deneyimim var.)[EDIT]blue night,2019-10-24 16:55:47[/EDIT]
Su Ve Elektrik
Geçmiş olsun malesef hepimiz bu tür deneyimlere sahip oluyoruz.
Hobiye Zarar Veriyorlar?
Damızlık çiklet balığını 5 tl den veriyorum üstüne erkek dişi eşit sayıda, gelen teklif 3 tl ye ver şu boydan az olmasın ve ayağıma getir, beyefendi kızılaydaymışta. Vermezsiniz olur biter diyeceksiniz elbet. Dedim olmaz diye, bu işin ticaretini mi yapıyorsun demiş. Kendimi zor tuttum valla bişey diyeceğim olmayacak.

İnsanda utanma olur? Anladığım kadarıyla akvaryumcu kendisi de, 3 tl den aldığı balığı 20 tl den satarken buna ticaret mi diyecek? Canlı olmasa atarım çöpe yine vermem. Ben hobiciyim ticari amaçlı yapmıyorum bu işi ancak yavru alıp yer bulamadığım balıklarımı da bırakın herkes gibi hak ettiği fiyata vereyim. Kaldıki ilanlara bakın 5 tl ye kim damızlık çiklet veriyor.

Bu tarz insanları gördükçe bu işe yeni başlayan akvaryum sever insanlara üzülüyorum. Bunların eline düşecek diye?
A.H.M Marin Sarımsak ve Spirulina'lı yemi
[QUOTE=MSA]Sarımsağı ben hiçbir balığıma yediremedim. Akvaryumcuda deneme amaçlı tankına attım. Birbirlerine girdiler ama evde o manzarayı göremedim. Bir tane bile yemediler.[/QUOTE]

Akvaryumcuda yem bulamadıklarından ne yapsın balıklar gayet doğaldır.


AHM yemlerinin 2-3 türünü kullandım (sarmısaklı olan değil) balıklarım gayet sevdi. Rotifish, Arkatua vb.. yemlerden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

125x55xh70 Akvaryum Yrdm
Yükseklik konusunda standart ölçü olan 60 cm yi öneriyorum. 70 cm olacak ise 10 cm yetersiz kalacaktır bilginiz olsun.
Dövme Modelim Sizce Nasıl ? [fotoğraf Attım]
Günah boyutunu geçti iseniz sağlık boyutunu da araştırın derim. Vücuda zararlı ise zarar vermeyin size emanet olan vücudunuza derim.
Internetten Yem satışı yapan güvenilir yerler
Birçok firmadan yem aldım ancak açık yem olarak ilk alışverişim yemdeposuydu ve fazlası ile memnun kaldım. Yemleri poşete değil kaba koyuyorlar ve burdan bile kalitelerini belli ediyorlar. Ankara içi elden teslimat bile yapıyorlar, şaşırmıştım ilk önce hiç duymadığım bir firmanın özel kurye araçları olunca.
Arkadaşlar Ankara Polatlı'da Bildiğiniz
İki tane akvaryumcu vardı. 1 tanesinin 2 şubesi var. Birisi merkezdeki caminin 50 metre ilerisindeki bi işhanının altkatındaydı. Aynı yerin birde merkezdeki caminin aşağı tarafa gidiş yönüne doğru 20 metre ilerisine dikene çıkan ara caddede diye hatırlıyorum.

Forumun Hobici Rehberi bölümünde varmış. Adresi; Cumhuriyet Mah. Altay Cad No: 6/A (A101 Market Karşısı İhsan Çeyiz Yanı), POLATLI - Ankara. Rüyam akvaryum[EDIT]blue night,2015-09-22 22:33:29[/EDIT]
Erkek Mpanga Çok Saldırgan
Malesef bu durumlar olabiliyor. Başka erkek balık olmamasına rağmen bazen erkek tür dişileri öldürebiliyor. Dişilere aşırı zarar verdi ise erkeği başka akvaryuma alınız. Başka akvaryumunuz yok ise akvaryum içine 5 litrelik şaşala koyabilirsiniz. Ufak ufak delikler açıp yavruluk gibi kullanabilirsiniz. Dişiler kendine gelince tekrardan akvaryuma salınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.