ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ALONSO_06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2011 22:28
Son Ziyaret:
08 Mart 2015 23:37
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuz Emre
Doğum Tarihi:
03 Şubat 1991
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuz Emre

SON 4 MESAJI

100x60x50h Akvaryum
Teşekkürler. Forumda buna benzer uygulamalar var aslında ben ilk defa deneyeceğim ama yapılmayacak bir proje değil gibi. Kafamda biraz şekillendirdim kum olarak inşaat kumu kullanacağım. Kullananların yorumuna göre gayet hoş duruyor. Kaya olarak da baharda memlekete gittiğimde Kızılırmak'tan toplamayı düşünüyorum eğer salınım yapmayacak düzgün kayalar bulabilirsem :) Mümkün olduğu kadar doğal malzemeler kullanarak projeyi bu şekilde yürütmek istiyorum. Yarın demir profil ve cam için araştırmaya çıkacağım. En azından yılbaşına kadar dolap siparişi bitmiş olsun. Kalanları da yavaş yavaş, bilgi edine edine temin edeceğim.
100x60x50h Akvaryum
Öncelikle herkese merhaba. Önümüzdeki yaza doğru 100x60x50 akvaryum kurma düşüncem var. Malawi tankı kurmak istiyorum. En başından beri hayalim olan yunus ciklet, sarı prenses, iceman ve ahli beslemek istiyorum. Bu türlerin hepsinden birer koloni besleyebilir miyim? Aslında hacim yeterliyse Yakop, likoma, paslı ciklet ve kadango türlerini de merak ediyorum. Bu ölçülerdeki tankta sıkıntı yaşamadan bu balıklardan kaçar tane besleyebilirim?

Akvaryumu kendim yapacağım. Daha önce 60 litrelik canlı doğuran tankı yapmıştım bu kez hedef büyük  8mm cam yetiyor sanırım ama ben olmuşken en sağlamı olsun diyerek 10mm hatta 12mm cam kullanmayı düşünüyorum. İnşallah bu işin de üstesinden gelebilirim sorunsuz 

Son olarak, bu akvaryum için haliyle bir de dolap yaptırmak istiyorum. Ankara/Cevizlidere tarafında nerede yaptırabilirim bu ölçülerde demir profili? Demir profil işinden hiç anlamam. Kullanılması gereken profilin özellikleri neler olmalıdır? Bir de demir profilin üzerine MDF kaplama yapmak istiyorum dış filtreyi, yemleri vs. gizlemek için. Hatta çekmece falan olsun görsel olarak da güzel dursun istiyorum  Bunu nerede yaptırabilirim?

Isıtıcı ve hava motoru haricinde herşeyini kendim yapacağım bir proje olacak. Şimdiden araştırmalara başlayıp bütçeyi ona göre hazırlayayım, hatta bazı parçaları şimdiden toplamaya başlayayım ki sonradan sorun yaşamayayım diyorum  Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler...
ALONSO_062014-12-01 01:53:23
Aydınlatma, Sıcaklık ve Yosun Sorunu
Cevaplar için teşekkür ederim. Daha önce hep lepistes beslediğim için, meleklerin üremeleri hakkında pek bir fikrim yok. Lepisteslerde yavru tankı olarak kullandığım 12 litrelik küçük bir akvaryum var. Melekler yumurta döktükten sonra huniyi bu akvaryuma alıp, filtre ve hava taşı ile sorunu çözebilirim sanırım.

Yosunlanma sorununa gelince, akvaryum direk güneş alan bir yerde değil. Pencerenin karşısındaki duvar kenarında ama karşımızda bina olduğu için direk güneş alabilme imkanı zaten yok. Kullandığım eski floresan lambalardan kaynaklanan bir sorundu sanırım. 2x15 watt olarak kullanıyordum ve bu fazla geldi galiba.
ALONSO_062013-01-20 20:10:40
Aydınlatma, Sıcaklık ve Yosun Sorunu
Öncelikle herkese selamlar... Forumda yeni olduğum için konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim.

2 yıldır kullandığım 60 litrelik bir akvaryumum var. Öncelikle sormak istediğim, bu akvaryumun 5 tane damızlık melek balığı için uygun olup olmadığı... Yaklaşık 6 aydır melek besliyorum ve şimdiye kadar sıkıntı çıkmadı ama akvaryum boyutu melekler için yeterli midir bunu öğrenmek istiyorum.

Asıl sorum ise aydınlatma ve akvaryum sıcaklığı hakkında. 2 yıldır bu akvaryumda normal floresan lamba kullanıyordum 2x15 watt şeklinde. Geçen gün lambaların içi ıslanmış ve çalışmıyordu. Zaten bu lambalar akvaryuma uygun olmadığı için, ben de şu linkteki lambadan sipariş ettim:

http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=0&urn=8069

Bu lamba tankım için uygun mudur? Akvaryum derinliği 37 cm. ve bitki yok. İlerde bitki eklersem, aynı lambadan 1 adet daha almayı düşünüyorum. 2 adet bu lambadan takarsam bitkiler için yeterli olur mu?

Sorularım biraz uzun oldu kusura bakmayın ama hepsi için ayrı ayrı konu açmak istemedim. Son soruma gelirsek, akvaryum sıcaklığım yaz-kış 29 derece civarında oluyor. Gerçi 2 gündür lambalar bozulduğu için, sanırım onun etkisiyle 27 dereceye sabitlenmiş durumda şu an. Akvaryumumda çok yoğun olmasa da bir koku mevcut ve aşırı yosunlanma sorunu yaşıyorum. Melek balıklarım sık sık iç filtrenin yüzeyine yumurtluyorlar fakat yumurtalar her seferinde mantarlaşıyor. Bunun da sıcaklık ve yosun sorunundan kaynaklandığını düşünüyorum.

Bahsettiğim koku sorunu için Sera Bio Nitrivec sipariş ettim. Daha önce bu ürünü kullanmıştım ve kokuyu neredeyse yok etmişti diyebilirim. Yine aynı ürünü sipariş ettim.

Yosun sorunu için de yine Sera Algovec sipariş ettim. Bu ürünü daha önce kullanmadım fakat tankımdaki aşırı yosunlanmaya çözüm olur mu acaba?

İlgilenen, cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.