ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emirk
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ekim 2011 23:17
Son Ziyaret:
18 Şubat 2024 02:47
Toplam Mesaj:
662 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emir Kaskan
Doğum Tarihi:
23 Haziran 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-Emir-

SON 10 MESAJI

Dışı Ahli Balığım Dışarı Atlamış
Su değerlerinde bir sorun olduğunda dışarı atlamaya çalışırlar.
Lepisteslerin Ağzına Takılan Corydoras Yumurtaları
Herkese merhaba. 13 yıldır akvaryumla uğraşıyorum, hiç böyle bir şey görmemiştim. Fark ettiğimde, iki dişi lepistes, yumurtayı ezip yutamamış ve ağızlarına yapışmış vaziyette gezmekteydiler. Yarım saat, kırk dakika civarı izledim, ne yutabiliyor, tükürebiliyor ne de bir yere sürterek kurtulmaya çalışıyorlardı. İş başa düştü ama ufacık balıkları suyun dışına çıkarıp, elime alıp zarar vermekten çekindim. Ben de kepçeyle yakalayıp sığ suda bir nebze hareketsiz kalmalarını sağlayarak ağızlarındaki yumurtaları bin bir dikkatle cımbızla tuttum ve çırpınarak yumurtadan kurtulmalarını sağladım. Balıklar şimdilik iyi [:iyi:]
Sizin balıklarınızın başına böyle bir olay geldi mi? Geldiyse, ne yaptınız? Müdahale etmezsek, balık kendi başına kurtulabilir mi?

Saygılar.
Japon Balıkları
Japonların renklerini koruması ve iyi gelişmeleri için tropical ve jbl'in spirulina içerikli pul yemlerinden öneririm, haftada bir kez de haşlanmış bezelye verirseniz harika olur.
Dişi kedimi kısırlaştıracağım
Bizimki de yandan ameliyat oldu, bir sıkıntı yaşamadık.
İskorpit Balığı
Memleketim Ordu'da denize girerken diz hizasındaki suda, kayaların üzerinde çok görmüşlüğüm vardır. Tamam dikenlidir, zehirlidir eyvallah ama durup dururken saldırıp dikenini batıracak bir balık değildir, eğer denizde karşılaşırsanız, yaklaşın, izleyin ve yolunuza gidin, hiçbir şey olmaz :)
Ankara Hobby akvaryum ve Musa akvaryumda nadir türler
Ankara Emek Hobby Akvaryum. Çok uygun fiyatlarına kanarak aldığım 9 molly X veliferanın 7'si çok kısa bir süre içinde öldü, üstelik 2 senedir balık kaybı yaşamadığım akvaryumumda. Bu oturmuş akvaryumda, tüm türler yavru ve yetişkin olmak üzere compressiceps, calvus, leleupi, leptosoma, tropheus, l-144 vatoz ve kılıç beslemiştim, hiçbir balığımı öldürmedim, ta ki onlardan aldığım balıkları akvaryumuma sokana kadar. Aldığım balıkları kaybetmem yetmezmiş gibi akvaryumumda daha önceden bulunan balıklara da hastalık bulaştı! Kimsenin ekmeğiyle oynamak, kimseyi kötülemek istemem ama onca emek verdiğim tankımı belki de onlardan aldığım balıklar yüzünden bozacağım. Hurda fiyata moba, discus, L-46 bile verseler almam artık. Yolum düştüğünde dükkanlarına da gidip bu durumu anlatacağım.
Emirk2015-05-14 15:32:32
ankara doga akvaryumda nadir türler
Aradan biraz zaman geçmiş ama yine de yazayım dedim. Son zamanlarda pazar günleri de öğleden sonra açtığı oluyor Ziya abinin, özellikle gitmeseniz bile Kızılay'a yolunuz düşerse bir deneyin şansınızı.
Tül vatos aldım gelen vatoslar normal vatos
Son iletiden sonra bir aydan fazla zaman olmuş ama yine de yazayım dedim. Poşetteki balıklardan sadece bir tanesi siyah tül kuyruk cüce vatoz, o da boynuzları olan balık, yani erkek; diğerleri bildiğimiz büyük boyutlara ulaşabilen siyah vatozun (leopar vatoz da diyen var) tül kuyruğu. Bu türün de tül kuyruk varyetesinin üretildiğini duymuştum ama hiç görmemiştim.
Dış filtre kafası suyun içinde
Herkese merhaba. Soru gayet açık: Dış filtre kafası suyun içinde olacak şekilde kullanılabilir mi?
Neden böyle bir şey yapacaksın diye soracaksınız. Tuzlu su tankına geçiyorum ve bu durumda sağlıklı bir akvaryum kurmam için sumpa ve sumpa koyacağım bir protein skimmera ihtiyacım var. Mevcut tankımı deldirmek, kayıt kuşak olan kısımlarını söktürmek, kestirmek, kule yaptırmak vs ile uğraşmak yerine elimdeki dış filtrenin kafasını bu amaç için kullanıp kullanamayacağımı öğrenmek istiyorum.

L46 vatoz
Şu an Ankara'da 700 liraya satan akvaryumcu var. Elinde 2 adet mevcuttu en son.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.