ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratbugra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2011 03:12
Son Ziyaret:
25 Aralık 2015 17:59
Toplam Mesaj:
111 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Buğra Çetinkaya
Doğum Tarihi:
10 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BUĞRA ÇETİNKAYA
Tropheus İlangi Yellowlarım


SON 10 MESAJI

İlangi Yellow's
Şuan ki popülasyonum 3/9 olmak üzere devam etmekteyim, ilerleyen zamanda sayımı 1/4 e düşürmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mı yoksa erkeklerden birini elden çıkarsam yeterli mi ?

Not: üreme konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum yumurta alıyorlar fakat kısa sürede ya yutuyorlar ya atıyorlar görmüyorum yumurtaları çünkü. Her gün kurlaşıp dönüyorlar fakat araya erkeklerden biri yada bir dişi geliyor bozuyor yumurtlamayı ??

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=xrtMhvfmDPw[/VID] muratbugra2014-12-18 01:47:28
İLANGİ F0 YELLOW
Sabırla beklemekteyim ;)
İLANGİ F0 YELLOW
Maşallah tankınız ve ilangileriniz çok güzel. Bende bir ilangi besliyen olarak şunu söyleyebilirim bende f1 var şuan tam 1 yıllıklar ve daha yumurta alıp atmadılar bile çok imrendim size açıkcası tebrikler
İlangi Yellow's
Yeni dış filtremi bağladıktan yaklaşık 1 ay sonra bu hale geldi. İç filtreyi kapattım bir süre düzelir gibi oldu. Fakat sonra geri bu hale geldi. Şimdi 2-3 günde bir su değişimi yaparak düzeltmeye çalışıyorum. Şu an 2. kez değişim yaptım, bayağı fark etti. Bu resimdekinden 2-3 ton daha açık ve berrak ama beni hala daha tatmin etmiyor. Şu an iş yerimde olduğundan güncel resmi atamadım. 2-3 gün sonra tekrar su değişimi yaptıktan sonra o resmi atıp tekrar yorumlarınıza baş vuracağım teşekkürler..

 
Bülent ÖNER2014-02-16 20:45:50
yeni dış filtre
Teşekkür ederim..

Şuan torp ları bir kovaya aldım ve şuan ki akvaryumdan suya aşılama yapıyorum yaklaşık yarım saat sonra yeni kuruluma salacağım inşallah bir sıkıntı olmaz tek dileğim
yeni dış filtre
[QUOTE=shimendifer]Muhtemelen bir kısım aktarılmıştır. Hatta eski filtre süngerini de sıkabilirsin yeni filtrene.[/QUOTE]

O bir kısmı iş görür mü ?

Bugün sera toxivec aldım ve akvaryuma boşalttım sabahtan vatozlarımı koydum içine hiç bir sıkıntı olmadığını fark ettim yarın sabah troplarımı koymayı düşünüyorum sizce bi sakınca olur mu??
yeni dış filtre
Merhaba arkadaşlar,

Dış filtremi yeniledim, canlıları başka bir akvaryuma alıp ana akvaryumda oluşan alg kirlenen kum vs her şeyi temizleyerek yeni bir akvaryum kuruyormuşcasına tekrar sıfırdan su bastım ve yeni dış filtreyi bağladım.

Yeni dış filtreyi bağlamadan önce içerisine direk eski dış filtreden çıkan su ile doldurdum.

Sorum şu; Bakteriler yeni dış filtreye aktarılmış mıdır? Aktarılmamış ya da eksik bir şey yapmışmıyım canlıları cuma öğlen (2 gün sonra) gibi koymayı düşünüyorum?
İlangi Yellow's
Merhaba ;
Videoda görüldüğü üzere dış filtrenin emiş borusu yerine plastik hortum kullanmaktayım. Bunun nedeni akvaryum kapağı ile cam arasındaki mesafeye dolphin c1300 ün borusunun yetmemesi. Aynı şekilde dış filtrenin su çıkış borusunun diresiği de yetmiyor orayada bir parça plastik boru koyarak sorunumu çözdüm. Fakat benim gözüme çok batmaya başladı bu sorunuma bir çare aramaktayım, ilk aklıma gelen akvaryum kapağına bir delik daha açmak, yanlız bunu yaptığımda akvaryum kapağını tamamen bozacağım kanaatindeyim o yüzden vazgeçti. Camı daha doğrusu camın kuşağı oluyor sanırım onu 1 cm yarı daire biçimde kestirsem sorun çözülecek gibi duruyor ama bunu nasıl yapacağım bilemiyorum camcı çağırsam sanırım 2 kesik için gelmez. Bir diğer düşüncem ise dolphin c1300 hortumuna şu jebo ların dirseklerden taksam uyar mı, bilginiz var mı? 

Ne demek istediğimi belki anlatamamış olabilirim o yüzden şöyle 2 sinin de resmini koyayım da anlaşılsın :)


İlangi Yellow's
İlangilerimi alalı 10 ay olmuş vay bee baya büyümüşler dediğiniz gibi :)

yakın zamanda yumurta alıp atmalarını ve daha sonrasında ise yavrularını dünyaya getirmelerini bekliyeceğim.

sizlerden ufak bir ricam olacak videodan görebildiğiniz kadarıyla erkek kaç adet vardır ? biliyorum çok zor bir şey anüs ventlerine baktım ama pek anlıyamadım tahminim 4 yada 5 erkek var gibi ??

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=k3r-8SrSDz0[/VID]
küçük akvaryum tavsiye
Merhaba kardeşime 30-35 lt kadar bi akvaryum yapıyoruz, balık ve ekipman tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şuan elimizde ; 1 pipo filtre, hagen siyah kum (tavsiyeye göre değiştirilebilinir) var..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.