ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
admire01
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
59
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2011 15:15
Son Ziyaret:
26 Aralık 2017 00:12
Toplam Mesaj:
1154 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
umut aruv
Doğum Tarihi:
15 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Karekterin kaderindir Karekterini degistiren Kaderinide degistirir.

SON 10 MESAJI

Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9
Merhaba 5 yıldır kullanıyorum eriyip tükenen bir şey değil özel bir test yapmadım salınım yaptıgına dair gözle görülür derecede bir salınımı yok bunu söyleyebilirim lakin salınım yapıyorsa dahi bir zararı nı görmedim beş yıldır.
Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9
Konunun sahibi olarak herkeze öncelikle merhabalar diyorum. Arkadaşlar konuyu açalı hemen hemen 5 yıl olacak. Uzun zamandır siteye girmiyordum öncelikle eski dostlar hala buradadır diyerek açıklamada bulunup konuyla ilgilide yorum yapacağım. Bu konuyu açtığımda Türkiyede yaşıyordum hayat zamanla insanlara malum başka kapılar ve başka imkanlar suna biliyor bu sebeple artık almanyada yaşıyorum akvaryum hobisine yaklaşık bir yıl ara vermiştim şuan almanyada hobiye devam etmekteyim eski dostlara bu kısa bilgiyi geçmek istedim. Şimdi konumuza dönecek olursak bütün mesajları tekrardan okudum bir çok olumlu olumsuz yorum var. Konuyu ilk açtığım dönemdede malesef atlayarak mesajları okuma sıkıntısı vardı kimi arkadaşlarda malum konu 55 sayfaya ulaşmış tümünü okumak sıkıcı olabilir ama unutulmamalıki atlanarak yapılan işlemlerde performansda eksi ye götürecektir. Şimdi konuyu okuyupda yorum yapan arkadaşları tenzi ederek onların sorularına genel anlamda güncelleme yapayım. İlk öncelikle şunu belirtmek isterimki konuyu açtığım 5 yıl öncede üstüne basarak şunu söylemiştim hiç bir tank aynı standartta değil olamazda zaten. Örnek le anlatacak olursak tank kapasitesi, filtre gücü, filtre adedi,balık boyutu,balık yükü,bitkili,bitkisiz,yem kalitesi yemleme sıklığı filtre dizilimi gibi bir çok hepimizde aynı olmayan tanklar mevcut üstad arkadaşlar bilirki
Bu farklar süreye yansır olumlu anlamda süre kısalada bilir uzayada bilir küçük tanlklarda biyolojik düzeni korumak zor iken büyük tanklarda bu iş dahada kolaylaşır biyolojik döngüyü korumak bence tankların ana kuralıdır. Konuyu ilk açtığım tarihde ilk satırlarımda böyle birşeyin araştırmasına girme sebebimi anlatmıştım şimdi almanyada elimin altında bir çok uygun meteryal olmasına karşın hala diatomiti kullanmaktayım ve hatta almanyada bir çok hobiciyede bunu öğrettim ve deneyip bir çoğu memnun kaldı ve şaşırdılar bununla ilgili tanklarında başarı elde edemeyenler veya fark göremeyenlerin öncelikle y konunun başında bahsettiğim gibi filtre dizilişlerini tank boyutlarını yukarda da örneklediğim gibi detaylarını bilip yorum yapmama yada öneride bulunmama fayda sağlıyacaktır. Yada benim konumun başında bahsettiğim tank örneğimi kendilerine klavuz alacaklardır. Böyle şartların değişken olduğu bir hobide başarı elde etmek kısa veya uzun zaman alacağı aşikardır bir çok negatif yöne götüren etkenler varsa bu muhakkak tank düzeninizle sisteminizle alakalıdır arkadaşlar bunu unutmayalım. Zeolit konusuna gelirsek bunun ilgili yorumlar okudum ve katılıyorum bundan 6-7 yıl öncede zeolit ortalıkda kol gezip insanların peynir ekmek gibi aldığı dönemdede bir çoğumuz bunun kansorejen olduğunu söylüyorduk özellikle tozu solunması çok tehlikeli ama malesef bir çok acemi hobici arkadaşımız inanmayıp kullanmaya devam ediyordu ayrıca aktif karbon gibi kim ne derse desin kesinlikle bir doyum noktası var o dönem kimisi aksini savunuyordu ama inanınki doyum noktasına ulaştığı zaman tüm tuttuğu partikülleri nitriti nitratı bilumum şeyi geri kusacaktır bu tarz absorben maddelerin bir doyum noktası ve süresi var. Diatomite tekrar gelirsek ülkemizin yer altı zenginliklerinden bir lutuf aslında bir çok alanda kullanılıyor bir sakıncasıda tespit edilmedi. Tamamen organik diyebilirim arkadaşlar. Şimdi bir kaç özel mesajda yazmışsınız bana eminim konu hortladığı için daha fazla mesajda gelecektir bir kısmınıd cevaplamak istiyorum şuan bir arkadaşımız şu marka bu markada olurmu demiş ben artık marka telafuz etmek istemiyorum konunun içinde belirtmiştim üzerine konuşmayacağım çünkü farklıda algılanabiliyor bununla ilgili bir güncelleme daha yapayım benim bir ticari çıkarım vs. Olsaydı bunun patentini alır paketler başka şekilde petshoplara pazarlardım ne kedi kumu olarak zikredilirdi nede burada parmak çürütürdük bir çok kişide emin olun bunu niye yapmadım diyede kızdı ama desiğim gibi hobiciyiz hobiye katkı diye buradayız. Berraklık konusuna gelirsek doğru işleyen düzgün yemlemesi ve doğru filtrasyona sahip balık yükünün tankla orantılı olan akvaryumlarda berraklığı ditomitle elde etmemeniz için bir sebep yok buna rağmen başarı elde edemeyen arkadaşlar yazmak isterse lütfen ilk önce örnekde sıraladığım detayları belirtsin. Tüm eski ve yeni dostlara tekrardan merhaba.
Kadife Cicegi ve sari pigment
Hiçbir etkisi yok su değerlerine yeşile dönmesi normal pigment kaybı olmuyor elma nasıl kahveringileşir öle birşey buda sorun olmaz.
Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9
Arkadaşlar kiminde az fayda kiminde çok fayda görme sebepleriniz bir çok etkenle alakalı tank büyüklüpünüzden tutunda yemleme balık yükünüze filtre dizilimi ve malzemeler ayrıca debiye kadar etkenler sıralanıt gider ben çarli marka kullandım sonra madenden arkadaşdan aldığımda dahada iyi sonuçlar aldım karar sizin elbet ayrıca biyolojik faydasıda elbette var gözenekli yapıda olması bunu sağlıyor illaki.
Tanganikaya strafor fon yapımım resim eklendi
Teşekürler girintiler çıkıntılar kahve tonlar diğer tonlar hepsi var size evet açık renk gözüküyo sebebi ışık sisteminden kaynaklı fiğer önerilerinizde olabilirdi doğru ama füşğnmediğimden değil abartıya kaçırıp iri çıkıntılar yapmak.istemedim hacimde önemli ayrıca balıkların yüzme alanıda önemli benim için sebebim bunlar benim için temizlik konusu sıkıntı yaşamadım henüz illaki olacaktır ama dediğiniz gibi giderikmeyecek sorun değil teşekkürler öneri ve beğenileriniz için kapım herzaman açık buyrun.
Tanganikaya strafor fon yapımım resim eklendi
Merhaba biraz geç cevaplıyorum öncelikle kıvrımları strafor üzerinde tek tek yaptım maket bıçağı ile aklınıza hayalinize göre emin olun şekil verebilirsiniz. Derz üzerinde şekillendirme yapmafım zaten derz straforun şeklini alıyor. Ben 5 kat derz sürdüm veya biraz daha fazla en uygunu bu şekilde oldu ve çok sağlam oldu kullandığım derz fugopol 2900 antibakteriyel zaten bunu içme su depolarında ve havuzlarda kullanıyorlar. Renk konusu ana renklerim kahveringi siyah yeşil ve sarı bu renkllerden istediğiniz gölgelendirmeyi yapabilirsiniz farklı renkler verebilirsiniz trk yapmanız gereken sabır acele etmeyin hayal gücünüze bırakın. Kullandığım boyalar filli ve polisan su bazlı ikisşnden bir markayı seçebilirsiniz filli boyada renk tüpleri ufak ve uygun fiyatlı. İyi çalışmalar teşekkürler.
Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9
Arkadaşlar diatomit düzgün bir kombinede yani dizlimde çok etkili olur yukardaki arkadaşın olayıda buna bir örnek doğru sıralama fazla sepet sayısı ve uygun meteryal.
Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9
Ben videoyu çalıştıramadığım için anlayamadım nedir duymak istediğiniz şey. Video bende çalışmıyoda.
Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9
Gökhan hocam bizim mantıkda önce suyu berraklaştırma çabası yok biz oturmuş sistem üzerinden ilerliyoruz. Ama bunca sayfa bir konuda illaki yeni kurulumda diatomit kullananlar var deneyip yorum yapanlar var lakin amaç kirlenmeyi önleyici yardımcı ürün anlamında paylaşımımız. Benim sıralamamda suyun ilk girdiği yönden başlayarak biobal ceramic, biyolojik sünger ve diğer filtre malzemeleri şeklinde sıralanıyor yani ben hiç bir zaman kaba pislikler için önce biyolojik sünger değil önce ceramic biobal gurubunu kullanıyorum biyolojik sünger önce kullanırsa ceramic görevini yapamaz devamında diatomit kullanıyorum. Arkadaşlar konunun ilk başlarında yazdım diatomit kullanımı sepet sayınıza balık yükünüze göre değişir ben 4 sepetli filtrelerde genelde 3 ve 4 sepetlere öneriyorum diatomiti yani suyun akvaryuma dönen yakın sepetlerine.

Daha doğrusu filtre özelliğinize göre fiatoöitin sepet yönleri değişebilir kısacası suyun ilk girdiği sepetten sonrakileri diatomit eklenmeli diyelim.
Tanganikaya strafor fon yapımım resim eklendi
Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.