ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
somette
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2012 17:47
Son Ziyaret:
27 Ağustos 2014 21:04
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet AYDIN
Doğum Tarihi:
09 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet AYDIN

SON 10 MESAJI

Meleklerin Cinsiyeti?

Bence ikisi de dişi

Melekler kendi yavrularını yedi
Meleklerin yavru avcısı olduklarını biliyordum ama kendi yavrularını yiyeceklerini gerçekten tahmin etmemiştim. Bir sonraki sefere en fazla kuyruk sallamaları görürler...
Melekler kendi yavrularını yedi
Herkese merhaba,
 
Akvaryumda sadece 1 çift meleğim var. En son yumurta dizdiklerinde yumurtaları ayırmadım, kendi hallerinde bıraktım. Çok şükür yavrular serbest yüzüşe geçmişti. Sabah balıklara yemlerini verdikten sonra işe gittim ancak akşam döndüğümde akvaryumda tek bir yavru bile kalmamıştı. Ebeveynlerin yavrularına baktıklarını sanıyordum o yüzden de çok şaşırdım. Sorun ne olmuş olabilir? Fikri olan var mıdır?
Dişi melek balığımda sorun?
[QUOTE=then] [QUOTE=somette]Melek çiftimde benzer sorunları yaşadım. Yumurtaları hep yediler. Deneyim kazanmaları için 5-6 batın bekledim ancak yemeye devam ettiler. Çözümü akvaryumun ışığını kapatmamakta buldum. Balıklar için yorucu olsa da yumurtaları kurtarmış oldum.[/QUOTE]

Kardeşim nasıl anlamadım biraz açabilirmisin yaptığın uygulamayı balıklar zifiri karanlıkta mı kaldı veya hafif loş ışık olunca yemediler mi peki yavrular yumurtadan çıktıktan sonra onlara baktılar mı bana biraz bilgi verirsen çok sevinirim...
[/QUOTE]
 
Herkesin olduğu gibi benim de akvaryum aydınlatmam zamanlayıcıya baglı. Dolayısıyla gece balıklar minimum 6 saat zifiri karanlıkta kalıyor ve tahminimce (gece görmediğim için) yumurtalarla ilgilenmiyorlar. Yumurtalardan uzak kaldıkları için de sabahın ilk ışıklarıyla yumurtaları gördüklerinde yiyorlar. Doğada da zifiri karanlıkta kalıyorlar o zaman neden yumurtaları yemiyorlar sorusuna cevabım yok, sadece tahminim bu yönde. Ben bu sebeple yumurtladıklarında çok da mutlu olmasam da aydınlatmayı hiç kapatmıyorum. Eğer imkanınız varsa sadece yumurtaları hafif ışıkla aydınlatabilirsiniz. Balıkların yumurtaları görmesi yeterli. Bu şekilde ilk yavrularımı aldım. Hatta yavru aldıktan sonraki yumurtlamalarında gece yumurtaları aydınlatmadım, sabaha hepsini yemişlerdi. Ben de bu yöntemin etkili olduğuna inandım. Sadece gözlem ve deneyime dayalı geliştirdiğim bir yöntem.
 
Balıklar yumurtadan çıktıktan sonra onlara baktılar mı sorunuza tam cevap veremiyorum çünkü ben 5.günlerinde ayırdım. Yumurtalarda kuyruk sallamalar artınca ilk dizildikleri yerden dökülmeye başladılar ve akvaryuma dağılmaya başladılar. Anaçlar yumurtaları akvaryumun başka bir yerine taşıdılar ancak orada da dağılmalar devam edince ben de onları yavru akvaryumuna ayırdım. Akvaryumda bıraksaydım ilgilenmeye devam edeceklerini düşünüyorum.
 
Not: Akvaryumumda başka balık yok, sadece melek çiftim var.
Dişi melek balığımda sorun?
Melek çiftimde benzer sorunları yaşadım. Yumurtaları hep yediler. Deneyim kazanmaları için 5-6 batın bekledim ancak yemeye devam ettiler. Çözümü akvaryumun ışığını kapatmamakta buldum. Balıklar için yorucu olsa da yumurtaları kurtarmış oldum.
Eş tutmuş melek yeniden eş tutarmı ?
Cinsiyet ayrımında vücut yapılarından erkekleri ayırt etmesi daha kolaydır. Ancak hörgüçlü dişi de görmüşlüğüm var. Ben cinsiyet tahmini (ayrımı diyemiyorum henüz) için balığa önden bakıyorum. Karın altı tombul olanlar için dişi, bıçak sırtı gibi keskin olanlar için erkek tahmininde bulunuyorum.
silver meleklerimin cinsiyetleri nedir?
Ben 6 adet yavru almıştım şimdi 2 çift eş tutan meleğim var. Tüpçük yöntemi haricinde naçizane kendi cinsiyet tahminlerim.
1.Balıklara önden bakınca karın altı bıcak gibi keskin olanlar erkek, biraz daha geniş olanlar dişi.
2. Tankınızda eş tutan ve cinsiyetlerini belirlediğiniz balıklarınızdan erkeğin kovaladıkları erkek, dişinin kovaladıkları dişi.
silver meleklerimin cinsiyetleri nedir?
[QUOTE=cenkistan]Yok mu fikri olan?[/QUOTE]
Açıkçası benim fikrim vardı ama "sırf yorum olsun diye yalan yanlış bilgiler yazmayın" dediğiniz için çekindim yorum yapmaya. Zira melek balıklarında tüpçük çıkana kadar 100% bir cinsiyet ayrımı yapılamaz.
atman kristal camlı ısıtıc yan çalışırmı?
Ben ısıtıcının yatay çalışmasında bir problem olacağını zannetmiyorum.
JBL YEM NUMUNE GÖNDERİMLERİ
Merhabalar,
 
Özverinizden dolayı teşekkür ederim. Ben de talep mailimi ve bilgilerimi ilettim.
 
Şimdiden teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.