ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Musa Ağır
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Haziran 2006 15:26
Son Ziyaret:
07 Ocak 2014 11:45
Toplam Mesaj:
216 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Musa A ğır
Doğum Tarihi:
01 Haziran 1972
Yaş:
51
İl:
Ankara
Meslek:
akvaryumcu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Musa AĞIR

www.musaakvaryum.com

SON 10 MESAJI

Ankara Musa Akvaryumdan Sipariş Verirken Dikkat
Herkese merhaba,
 
    Sevgili arkadaşlar en başta belirtmiş olduğu yazı ve uyarılar ,internet sitemizin TESLİMAT bölümündeki acıklamalardan alıntı yapılarak buraya yazılmıştır.
    Kaldıki gönderilen kargo bütün kargolara gösterilen özen icerisinde çift poşete konularak gazete kağıtları ile sabitlenerek ,sıfır strafor koliye konularak sevk edilmiştir
    Siparişi veren sevgili arkadaşımızın ısrarları doğrultusunda SÜRAT kargo ile gönderilmiştir.Herhangibi bir sorun cıkabileceği düşünülerek ,kargonun içerisine 1 adet fazladan zebra salyangoz ve 2 adet 1 cm'ik poso snail hediye olarak konulmuştur.Buna rağmen sevgili müşterimizi memnun edememişizdir.Tüm SAMİMİYETİMLE GEÇMİŞ OLSUN diyorum.
    Omurgasız nakli her zaman probleme acık nakillerdir.Koli düşebilir karidesler hasas canlılar olduğu için bundan cabuk etkilenir.Salyangozların kabukları birbirini cizebilir veya sivri kısımları poşeti delebilir.
    Tabiki Türkiye'de satılan bütün ürünler ,siz istesenizde istemesenizde 2 sene garanti kapsamındadır.Yalnız Tarım bakanlığı canlı satışı yönetmeliğini inceleyecek olursanız ,CANLI SATIŞLAR CANLI MUHAFAZASI VE GEREKLİ KOŞULLARINDAN ÖTÜRÜ HİÇBİR ŞEKİLDE GARANTİ KAPSAMINDA DEĞİLDİR.SATILAN CANLILARIN İADESİ ,DEĞİŞİMİ VEYA KAYIP TEMİNİ YASAL OLARAK ZATEN MÜMKÜN DEĞİLDİR.Yasalar canlı satışının zaten garanti kapsamı dışında olduğunu acıkca belirtmiştir.
    1 balık veya omurgasız eğer poşete ölü konulur ise bu kadar uzun süre poşette kalıp diğer canlılara zarar vermemesi söz konusu olamaz.Biz canlılardan 1 tanesini bile ölü koymuş olsak suda oluşacak amonyak diğer canlılarında ölmesine neden olur.
    Biz üzerimize düşeni layıkı ile yaptığımızı dünüyoruz.Sevgili arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun diliyoruz.Lütfen birbirinizi üzecek yazılar yazmayınız. Hekese teşekkürler.
    Musa AĞIR.
 
Musa Ağır2013-05-24 14:39:50
Ankara Musa Akvaryumdan Sipariş Verirken Dikkat
Hayırlı günler ,
Geçmiş olsun
Aşağıda internet sitemizin TESLİMAT bilgileri bölümünde yazılı olan bilgileri sizler ile paylaşıyorum.
 
Canlıların çift poşete konularak paketlenmiştir.LÜTFEN SİTEMİZİN teslimat bölümündeki bilgileri dikkatlice okuyunuz.Sizin isteğinizden ötürü canlılarınız kargo ile size gönderilmiştir.
TESLİMAT:
Malzemelerin teslimatı Sürat Kargo ile yapılmaktadır. Canlıların teslimatı ise otobüs kargosu ile yapılmaktadır. Karışık siparişlerde (malzeme ve balık) yine otobüs ile teslimat yapılmaktadır. Kargo fiyatı malzemeler için sabit 7 TL, canlılar için 20 TL, karışık siparişler (canlı+malzemeler) için de 20 TL'dir. Kum, kaya gibi kargosu masraflı ürünler ödemeli olarak gönderilir, sistem bu ürünlerin kargo ücretini hesaba katmaz, kargo ücreti alıcı tarafından kapıda ödenir.

Otobüs kargosunu şehirinizdeki terminalden karşılamanız gereklidir. Kaçta ve hangi terminalde karşılayacağınız size telefonla bildirilecektir.

Bitkiler kargoda sorunsuzca gittiği için gönderimi Sürat Kargo ile yapılmaktadır.

Malzemeniz geldiğinde paketinde eziklik, yırtıklık farkederseniz kargo kuryesinin yanında kutuyu açıp cihaz darbe almışsa tutanak tutturunuz. Her cihaz üreticisinin ve yasaların belirttiği süre zarfında garanti kapsamındadır. Garanti kapsamına giren durumlarda kargo gönderimini müşteri karşılar.

Aksi durum suistimaller yarattığı ve takibi zor olduğu için canlılarımızda canlı ulaşım garantisi yoktur.

Stok ürünleri Ankara'ya 600 km ve aşağısı mesafeler için en fazla 2 iş günü içerisinde, 600 km sonrasi için ise en fazla 3 gün içerisinde teslimat yapılmaktadır. Ön sipariş ürünleri ise en geç 15 iş günü içerisinde kargoya verilir. 15 gün içerisinde gönderilemeyen ön sipariş ürünlerinin ücreti eksiksiz olarak müşteriye geri ödenir.
 
Bu mesaj sitemizde var olan bilgileri tazelemek için yazılmıştır.Lütfen hangi şartları kabul ettiğinizi dikkatlice okuyarak sipariş veriniz.Tekrar geçmiş olsun.
Musa Ağır2013-05-23 16:08:57
Musa Akvaryum Hakkında
Herkese iyi temenilerinden dolayı çok teşekkür ederim.Kardeşim Esat beyin durumu iyiye gitmekte ,hayati tehlikeyi atlamış durumuda.Aramıza dönmesi biraz uzun sürsede ALLAH'ımıza Şükürler olsun ki sağlık durumu iyiye gitmekte.Hepinize ayrı ayrı teşşekür ederiz.Zaman yetersizliğinden ötürü foruma girememekteyim ,bundan sonrak ki iyi dilek ve temennilerinizden ötütü şimdiden teşekkürler.kUSURA BAKMAYINIZ.
Musa AĞIR.
Ankara'da Discus Hobihanesi Açıyorum-(YENİ RESİMLER 5.SAYFADA)
                 Merhaba ,evet Ankara'da ve İzmir'de birkaç üretici arkadaşda  ,bana ayda 2000 adet üretiklerini söylemişlerdi .Hatta bizde balık ithalatımızı kesip ,yerli üretim discusları beklemeye başlamıştık ,ama 9 ay sonra anladık ki ,üretiyorum diyen arkadaşlar malesef 3-4 ayda 100 adetten fazla balık malesef cıkaramıyorlardı.:)
                 
Musa Ağır2012-06-27 13:50:34
Ankara'da Discus Hobihanesi Açıyorum-(YENİ RESİMLER 5.SAYFADA)
               Hayırlı günler ,Ayhan bütün içten dileklerimle tebrik ediyorum.Çok güzel ve temiz bir yer yapmışsın.(Gidip gördüğüm için yazıyorum).Gece saat 02.00'lere kadar şirketinizin işleri ile uğraşıp daha sonra su değişimi ve bakım yaptığını ve bundan ne kadar keyif aldığını kendi gözlerimle gördüm.TEK KELİME HELAL OLSUN.Allah utandırmasın ,kolaylıklar versin.
               Türkiye'de discus üreten ve satan birçok insan mevcut (hepsine teşekkürler).Ama düzenli olarak üretim yapan ,her ay piyasaya balık verecek kadar yavru çıkartabilen ,bir üretimhane malesef yok.Bu söylediklerim yalnış anlaşılmasın ,sadece bilgilendirmek amacı ile yazıyorum ,amacım kimseyi kırmak değil.Türkiye'de onbinlerce discus üretebilen bir üretihane malesef henüz mevcut değil.Keşke olsa ,üretilen bu balıklar hem iç pazarın talebin karşılar ,hemde yurtdışına (Avrupa ülkelerine) rahatlıkla yollanabilir(uçuş mesafesinin kısalığı).İstanbul'da 1 firmanın  1000 adete yaklaştığını duymuştum ama oda her ay düzenli olarak her boy ve her türü cıkartamadığını bana telefonda söylemişti.Discus satışları ,sezon sonunda diğer balıklar da olduğu gibi ,Haziran ayından Ağustos ayına kadar mutlaka yavaşlıyacaktır.Ama buda üreticilerin balıkları boylandırıp daha iyi rakamlara satmaları için bir fırsata dönüşebilir.
                2008'den önce firmamızın aylık discus satışı, sezonun en faal döneminde 1500 adet'e kadar ulaşmıştı ,ama balıkların adaptasyonu ,karantinası derken balık satışımız en erken 4 hafta sonra gerçekleşebiliyordu.Bunda ötürü istenmeyen sorunlar yaşayabiliyorduk ,şu an bu rakamı aylık 200-400 adete kadar düşürmek zorunda kaldık.İstanbul'daki ithalatcıların şu anki aylık discus satışları TÜRKİYE genelinde akvaryumculara yaklaşık 5.000-10.000 adet (HAZİRAN- AĞUSTOS ayları arası hariç).
                 Düşünsenize yurtdışında en kaliteli discusu bile getirseniz en az 3 hafta karantina ve su şartlarına adaptasyon sürüyor(balıklar ortalama 26 saat kolilerde kalıyorlar).Daha sonra kuru yeme alıştırma v.b, toplamda bizim firmamıza gelen balıklar en az 4 hafta sonra satışa sunuluyor.Bu süre tamamen ortadan kalkıyor ve insanlarımız çeşme suyuna adapte olmuş ,kuru yem yiyen balıkları rahatça secerek alabilyorlar.
                 Benim bildiğim kadarı ile Ayhan burada ,hobihanesinde balıklar hakkında büyütme ,tedavi-hastalık ve üretimi tam anlamı ile profosyonelleşip daha sonra 800 adet akvaryumluk üretihaneyi kurmayı hedefliyor.İnşallah başaracak bizde firma olarak discus ithal etmeyi bırakıp discuslarımız ondan temin edeceğiz.Bunun için elimizden gelen bütün desteği kendisinede belirtiğimiz gibi bundan sonrada vermeye devam edeceğiz.
Musa Ağır2012-06-27 13:41:15
Poso Orange ve Yellow Antenna Rabbit Snail Tanklarım
     Hayırlı günler ,MAŞALLAH inşallah en kısa zamanda yarularınızıda görmek nasip olur.Süper olmuş.
     Güzel sözleriniz içinde ayrıca çok teşekkür ederiz.Sağlıklı canlılar.
Ankara'da Discus Hobihanem Foto sayfa 2de
Ayhan 10 numara temiz ve düzenli olmuş ,en kısa zamanda gelip görmek isterim.Tam istediğin gibi bir hobihane olmuş .Bu arada asıl damızlıkların fotolarını ne zaman koyacaksın.TEBRİKLER...... 
SULAWESİ ARİSTOCRATAMA İTHALATIMIZ 26-04-2012 STOKLARIMIZDA

Herkese merhaba ,Sulawesi ithalatımız önümüzdeki ay sonuna doğru tekrar gerçekleşecekdir.Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında canlı getirimi yapılmıyacaktır.Tüm hobicilere göstermiş olduğu ilgiden ötürü teşekkür ederiz.

SULAWESİ ARİSTOCRATAMA İTHALATIMIZ 26-04-2012 STOKLARIMIZDA

Herkese sağlıklı canlılar ,iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz.Sevgili arkadaşlar canlıların özellikle karideslerin resimleri ,canlıların boyundan ötürü bizi inanılmaz derecede zorluyor.

Canlılar Dünya'da bu konuda ,şu zaman diliminde en büyük ve saygın firma olan ARİSTOCRATAMA'dan ithal edilmiştir.Firmanın linkini aşağıda belirtiyorum ,ellerindeki ürünlerin % 30'luk kısmını burada sergilemişler.Fotoğrafları ile görebilirsiniz.
 
Aristocratama'dan önümüzdeki ay 1 kere daha itahalat yapacağız.Daha sonraki ithalatımız Eylül ayında olacaktır.İlginize teşekkür ederiz.
 


Sevgili hobiciler ,Sulawesi bölgesi karideslerini beslemek için birkaç önemli dip not.
       1-Mümkünse r.o. filitreden alınmış su kullanınız ,suyun ph değerini yüksek tutmak için 0-1 mm mercan kırığı veya aragonit kum kullanınız.Karideslerin ayakları kumların gözeneklerine sıkışıp kopmasın diye en ince taneli kumları tercih ediniz.
 
       2-Çeşme suyu kullanacakiseniz ,mutlaka bakteri kültürü kullanınız ,bakteri kültürünün omurgasız uyumlu olmasına özen gösteriniz.
 
       3-KESİNLİKLE BALIKLAR İÇİN HAZIRLANMIŞ SU HAZIRLAYICI VEYA KİRLİLİK GİDERİCİ KULLANMAYINIZ.BU SU DÜZENLEYİCİLER VEYA KİRLİLİK (NİTRİT,NİTRAT)GİDERİCİLER BAKIR VEYA SÜLFÜR İÇERDİĞİ İÇİN KARİDESLER HIZLI ŞEKİLDE ÖLÜR.
 
       4-Bitki tanklarında yoğun co2 ve gübre verimi karidesler için ölümçüldür.Gübre ve co2 verimi en az seviyeye indirilmelidir.
 
       5-Sulawesi karidesler sıcak su severler 26-30 derece ,balık ısıtıcısı yerine taban ısıtıcısı tercih ediniz.Karideslerin ayakları balık ısıtıcılarına tutunduklarında yanar.
 
       6- Yemleme mutlaka cüce karidesler için olan yemlerle yapılmalı ,mümkünse canlı mikro organizma veya ölü mikro organizma içeren yemler verilmelidir.Sulawesi poso snaillerin dışkılarında bulunan mikro organizmalar en iyi besinleridir.
 
       Aşırı zor türler değildirler ,şu an karideslerimizi 2 hafta önce çeşmeden doldurup ,tabanına mercan kırığı kum serip ,26-30 derece sıcaklığa açtık ve yaşatıyoruz.
 
       En hasasları CELEBES BEAUTY türüdür.Diğer türlerden çok daha hasastır.Mutlaka tatlısu süngeri veya sponge poso salyangoz ile bir arada beslenmelidir.Sponge snailler güneş ışığını en iyi taklit eden florasanlı akvaryumlar için uygundur.
 
       Stoklarımızda bulunan türlerin hepsi akvaryum üretimidir ve karnı dolu dişiler mevcuttur.İlk siparişlerde farklı şehirlere karnı dolu dişiler gönderilmiştir.(malesef kardinal türünde karnı dolu dişi kalmamıştır.)Herkese sağlıklı canlılar.
Musa Ağır2012-04-28 19:46:38
SULAWESİ ARİSTOCRATAMA İTHALATIMIZ 26-04-2012 STOKLARIMIZDA
Hayırlı günler ,canlılar küçük olduğu için (karidesler-1 cm ) resimlerini tam yakalıyamıyoruz.Genelde pipo filitrelerin ve bitkilerin altına saklanıyorlar.Esat bey şu an resimlerini cekmeye çalışıyor.Maksimumu 3 gün içeriside bütün resimler eklenmiş olur.İyi dilekleriniz için teşekkürler.Sağlıklı canlılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.