ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Barishfull
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2012 23:33
Son Ziyaret:
12 Ekim 2015 21:55
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah BARIŞ
Doğum Tarihi:
19 Mayıs 1979
Yaş:
44
İl:
Tokat
Meslek:
Arş. Gör.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Abdullah BARIŞ

SON 10 MESAJI

İMDAAT- dışfiltre su püskürtüyor
Sorun contadaymış. Servisin gönderdiği contayı taktım. hiçbir sorun kalmadı. görüş öneri ve tecrübeleriyle yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. konuyla ilgili sorun yaşayan ve bu başlığı okuyan herkese servisi aramalarını tavsiye ederim. ben aradığımda çok ilgili davrandılar ve hemen bir conta gönderdiler. filtreden memnuniyetim kadar Anadolu Akvaryum'dan (aynı zamanda tetratec servisiymiş)çok memnun kaldım. numarasını da yazayım. anadolu akvaryum: 0216 311 14 44
İMDAAT- dışfiltre su püskürtüyor
Herkese çok teşekkür ederim. servisi aradım. sorunun contadan kaynaklandığını söylediler ve bir conta gönderdiler. henüz denemedim ama denedikten sonra sonucu yazacağım. tetra dış filtrelerde sanıyorum sıklıkla contadan kaynaklanan aynı problem yaşanıyormuş.   
İMDAAT- dışfiltre su püskürtüyor
Kovaları tekrar tekrar yerleştirdim. kılavuzdaki talimatlara uygun bir şekilde yerleştirdim. ama sanıyorum motorun bulunduğu kısımdaki contada b, sıkıntı var. conta üst kısmda yer alıyor ve çıkartılıp takılacak gibi değil zaten sabit. çok uğraştım ama bir türlü başaramadım. tresimdeki gibi sürekli fışkırarak su çıkmıyor. motoru ters tarafa takıp denediğimde bu şekilde su çıkıyor. düz taktığımda sızarak çıkıyor ama yine de çok su akıtıyor.
İMDAAT- dışfiltre su püskürtüyor
Merhaba değerli arkadaşlar,
Dışfiltre temizliği yaptım, tekrar kurdum. ama vanaları açınca su sızmıyor adeta püskürüyor. defalarca denedim, ama bir türlü sorunu ve sızıntıyı önleyemedim. bunun nedeni ve çözümüyle ilgili çok acil yardıma ihtiyacım var.
şimdiden teşekkür ederim...



Bu bitkilere hangi floresan olmalı sizce
Cool Daylight (865) oldukça yeterli. hem akvaryum çok daha berrak ve net görünür hem de bitkilerin gelişimi için yeterli.
Bitki isimleri
Hayırlı olsun Mustafa,
resmini paylaştığın bitkiler bakımı kolaydır. gelişim hızı da iyidir. CO2 ye gerek duymazsın ama bazen destekleyebilirsin. hatta gübre olmadan bile düzenli su değişimiyle gelişebilirler.
Hakan Bey gerekli ne varsa anlatmış zaten. burada dikkat etmen gereken aydınlatma. 865 (philips veya osram)bir veya 2 de olur. ama yanına grolüx daha iyi olur.

45 cm derinlikli akvaryumda bir adet osram -FLORESAN-18W865-SOGUK-BEYAZ-LUMILUX, kullandım. anubias hemen her hafta yaprak açtı, sazlar ve Sagittaria Platyphylla adlı bitki iyi gelişme gösterdi. üstelik gübre hiç kullanmadım.
(linkteki florasan: http://www.elektrikdeposu.com/AMPUL-FLORESAN-18W865-SOGUK-BEYAZ-LUMILUX,PR-107160.html)

özetle senin aydınlatma konusunu düzene koyduktan sonra geriye pek bir şey kalmıyor.
Hava motoru öneriniz
Tetratec hava motorları için çok sessiz yorumları yapılıyor. bi araştıranızda fayda var. ben daha önce sobo, resun kullandım. ama en memnun kaldığım Hailea marka olandı. hem 6600 hem de 6601 modelinden çok memnun kaldım. 6601 daha güçlü tabi. 45-50 cm için hiç problem çıkarmadı diğer kullandığım ürünlerden çok daha sessizdi. Aynı markanın 200, 400 ve 700 lt/h iç filtrelerindne de çok memnun kaldım.
bu arada sübap kullanmanızı tavsiye ederim. olası bir elektirik kesilmesi veya fişin çekilmesi suyun tersine akmasına neden olabiliyor.Barishfull2013-12-13 03:30:56
Malawi Dünyam :) Yorumlar?
Beyaz benek için ceviz yaprağı tedavisi uygulayabilirsiniz, formda ilgili konu mavcut. iki defa kullandım, demasonimin brisini ölümden kurtardık. çok etkili gerçekten ama dikkatli kullanmak gerekiyor.
Kribensis Üretim Tankım.
Çok keyif alarak baştan sona okudum. teşkkürler Muhammet Bey

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.