ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Murat T.
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]9114,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2012 17:17
Son Ziyaret:
17 Mart 2022 00:32
Toplam Mesaj:
813 [0.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat TANRIKOLU
Doğum Tarihi:
30 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

F0 Pseudosimochromis curvifrons ( Isanga)
Maşallah Abi çok özel balıklara sahip olarak yine şaşırtmadın beni :-) Forumda takip ettiğim tek konu bu olacak anlaşılan. İnşallah pulları kadar yavruları olurda bizlerede beslemek nasip olur Abi. Askerden selamlar :-)
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
Ocellatus Gold çiftimden dişi balığım malesef öldü.Erkek goldu İstanbul içi hediye etmek istiyorum.Kabukçul maceramız askerden gelince devam edecek inşallah.
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
Merhaba Mustafa bey.Dişilerde de kabuk gömme ve savunma iç güdüsü mevcuttur,sadece erkeklere özgü değildir.
Balık anestezisi ve Karanfil yağı
Merhabalar Onur bey.Paylaşımınız için teşekkür ederim, açıkçası çok ilgimi çekti. Lepisteste olsa çoğu hobicinin cesaret edemeyeceği bir sunum gerçekleştirmişsiniz,sonuçta onlara sadece balık değil canlı gözüyle bakıyoruz. Belki sizin paylaşımınızı görüp daha değişik türlerde bu yöntemi kullananlar çıkabilecektir diye düşünüyorum. Yurt dışından balık getiren firmalar uzun yoldan kaynaklanan sebeplerden balık ölümleri yaşıyorlar, belkide bu tarz bir yöntem onlarında işlerine yarayabilir.Tekrardan emeğiniz için tebrik ve teşekkür ederim.
Malezya Trompet Salyangozu(Melanoides tuberculata)
Merhabalar.Benim tropheus akvaryumumuda bu canlılar istila etmiş durumda, yalnız istila derken kötü manada demiyorum gayette memnunum.Kumun üstünde ne bir dışkı, ne bir yem artığı kalıyor.Sabah akvaryuma bakınca bembeyaz kum görüyorum,genelde yemlemeden sonra kumun üstüne çıkıyorlar.Bu canlılar dışkıyıda afiyetle yiyorlar, inanmayan bir arkadaşım vardı onun içinde bir video çektim.İstenirse burayada eklerim, tadına bakmakla kalmıyorlar.Arkadaşlarında dediği gibi ya dip çekimi ırasında yada katil salyangozla üremeleri kontrol altında tutulabilir.Ben genelde ayda bir kepçe ile kumun üstünde topluyorum.
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
 Merhabalar.Ocellatuslarım ile ilgili gelişmeleri paylaşmak istiyorum, 3 adet yavru ocellatusum sağlıklı bir şekilde büyümeye devam etmekte.Bu hafta içine kadar anneleri sürekli yanlarındaydı ama şuanda yanlarından ayrıldı, tam karşılarında büyük bir kabuğun içinde duruyor sürekli.Kafasını kabuktan çıkartıp yavruların olduğu bölümü izliyor sadece.Akvaryumun derinliği 60cm, anne ve yavruların birbirlerine olan uzaklıkları bukadar.Acaba ordan yavrularımı gözetliyor? Merak etmiyor değilim.Bu arada hala balıklara artemi vermedim,yavrular tropheuslara attığım yemlerden besleniyorlar. Sanırım yavrulara sadece artemia verilir tezide çürüdü.Askere gitmeden önce benim için güzel bir deneyim oldu, gitmeden balıkları akvaryumdan çıkartmayı düşünüyordum ama artık vazgeçtim.Birkaç fotoğraf çektim anlaşılır olması için.

Sohbet devre dışı mıdır ?
Sohbet listesinde ekli olan birini nasıl siliyoruz acaba, daha önceden basit bir şekilde yapmıştım ama şimdi bulamıyorum.
Yarışma Sonuçları
Bana cevap yazıp eski mesajını düzenliyorsun, sonrada gayet açık yazdım diyorsun Mert. Neyse ben kafamda birşey kurmadım bildiklerimi söylüyorum. Yarışma zamanı birkaç arkadaşım bu ay katılma diye uyarmıştı. Daha fotoğraflar yayınlanmadan telefondan oy isteme sistemi aktif hale geçmişti zaten. Dün akşam beni güldüren bir olay geldi başıma bunuda yazayım bari. Elimdeki malzemeleri almak için 2 arkadaş geldi evime( ilk defa tanışıyoruz). Forumdan konuşurken yarışma konusu açıldı, yarışma zamanı onlardan biride 2 kere aranıp oy istenilmiş. Ona rağmen oy kullanmamış. Yani fotoğraflar bukadar kaliteli iken ne diye bu tarz yöntemlere başvurursun ki, yazık.Tabi bu seni bağlayan bir konu değil Mert, sanki sen bunları yapmışsın gibi bir izlenim çıkmasını istemiyorum bilgin olsun. Yarışmalarında benim için artık bir önemi yok zaten. Daha önceki konuda yazan arkadaş demekki sizde 1 olduğunuzda arkadaşlarınız aynı şeyi yapmış olabilir diye birşey yazılmıştı. Benim arkadaşlarımın oylarına baksınlar 10 bana verdilerse 9 puanıda hakedene vermişlerdir.
Yarışma Sonuçları
Mert tanıdık diye oy vereceksin,ben sana 10 verdim sen puan vermedin yada senden oy istedim atmadın gibi bir yazı çıkıyor ortaya böyle birşey yok.Bir cümlende unuttum yazmışsın diğer cümlende ilk 2 sıraya tropheus koyduğum için koymadım demişsin. Sanırım sende tam olarak ne yazacağına emin olamıyorsun, senin dediğin gibi benim kafamda doğru olduğuna inandığım birşeyler oluştu.Sezarın hakkını sezara veririm, kimsedende çekinmem.Sana chatten de ne yazmıştım hatırlıyorsundur 'beni yanıltmadığın için teşekkür ederim'.
Yarışma Sonuçları
 Ne güzel yavaş yavaş yarışma katılımcıları eteklerine topladıkları taşları dökmeye başlamışlar. Konu biyotoptan açılmış değerlendirme açısından çok değerli bilgiler paylaşmış Mert arkadaşımız.Yani ben biyotop akvaryumu değerlendirirken şu kıstaslarım olur falan demiş yada kurarken.Peki bende şunu sorayım Mert bey akvaryum canlıları yarışmasında balıkları ve fotoğrafları neye göre değerlendiriyorsunuz acaba ? 52. Akvaryum canlısı yarışmasında 4. olan katılımı mı ilk 10'a bile almamışsın sebebini öğrenebilirmiyim ? Fotoğrafmı kötü, ışıkmı yetersiz, pozlamadamı sorun var, yoksa genel bir takım oyunumu var ? Abilerin mi oy verme dedi yoksa ? Yani oylamaya bakınca isimlerini tek tek sayabileceğim kişiler bana oy atmamışlar. Şansa da bu olay bana denk gelmiş sanırım dimi.Yani burda boşa ahkam kesipte şirin gözükmesin kimse, ayrıca gelipte fake üyelikten cevapta yazılmasın lütfen. Üye benim yorumuma karşılık fikirlerini beyan etmiş o gün bugündür foruma girmemiş.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.