ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7410
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
13 Saat 54 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4259 [0.96 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
422 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut Cyprinus carpio / Koi sever 200 lt lowtech bitkili melek, lepistes, helena 110 lt Low bitkili Rasbora, Helena, karides, ember, neon, ramirezi, betta 28 lt low bitkili ramshorn, karides, 40 lt medeka, ramshorn, physa

SON 10 MESAJI

Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
Konuda deneyimli @Neothauma arkadaşın başlığına bakılırsa 70. günde yapılan tekleme erken olduğu düşünülerek ertelenmiş. Yani daha zaman var görünüyor.
https://www.akvaryum.com/Forum/bettarmy_bir_beta_uretimi_girisimi_k966877.asp

Fakat gözüme kuyruğu didiklenmiş bir yavru çarptı. Aralarında şimdiden sürtüşmeler oluyor anlaşılan. Bunları aç bırakmaya da gelmeyecek.[:P]
Tekrar Beta Üretmeyi Deniyorum
Merhaba, su değerlerini ölçtünüz mü? Benim bir önceki başarısız deneyimim sonrası ph: 8:5, gh ve kh çok yüksek bularak çok şaşırmıştım. Balıklarımı ardarda dropsyden kaybetmiştim. Sonra osmos cihazı alarak pH 6,5 a düşürdüm. Ve herşey neredeyse kendiliğinden oldu.
https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_karideslerimi_goremiyorum_ve_karma_betta_akv_k988481.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/evlat_edindigim_hasta_beta_nasil_k980215.asp

Beta üretimini anlatan kapsamlı içerikler var, mutlaka incelemiş olmalısınız:
https://www.akvaryum.com/Forum/bettarmy_bir_beta_uretimi_girisimi_k966877.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/tayland_usulu_beta_uretimi_makaleden_cev_k228109.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/beta_uretimi_nasil_yapilir_videolu_anlatim_k865806.asp
Chihiros Doctor Mate Mi Uv Filtremi
[QUOTE=Eminsalih]Merhaba;
Akvaryumum da yeşil nokta yosunu ve alg sorunu yaşıyorum başlıktaki ürünlerden hangisi bu konuda daha etkili olur kullanan yada bilgi sahibi olan yardımcı olursa sevinirim[/QUOTE]

İlk adı geçen ürün hakkında hiç bir fikrim yok. İkisi arasındaki etkinlik farkı ancak bilimsel bir araştırmayla ortaya konabilir.

https://atakanpetshop.com/chihiros-doctor-mate-yosun-giderici [U]fiyatı 3250 tl, hiç de ucuz değil.[/U]

"[K]UV sterilizatörü ile karşılaştırıldığında, Chihiros DOKTOR Mate düzenli çalışmaz, bu nedenle filtre bakterilerinin yenilenmesi ve geri kazanılması hızlıdır.[/K]"
Bu bilgi doğru sayılmaz çünkü UV rutin olarak filtrenin çıkışına yerleştirilebilir ve dolayısıyla anlamlı bir yararlı bakteri kaybına yol açmaz.

"[K]Chihiros Doctor Mate Bluetooth Edition, 125 l'ye kadar olan akvaryumlara yönelik bir su sterilizatörüdür ve yosun oluşumunu bastırmak ve mikrop basıncını azaltmak için uygundur. Operasyon kanıtlanmış suyun elektrolizi prensibine dayanmaktadır. Kontrolör elektrodu bir voltajla besler. Bu, çok sınırlı bir alanda bir elektrik alanı yaratır.[/K]"
Zararsız bir yöntem fakat etkinliğin bilimsel olarak kıyaslandığı raporlara gerek var. Uygun güçteki UV lamba uygulandığı sudaki mikroorganizmaların %99,9 unu öldürme potansiyeline sahiptir.

Her iki uygulama da yüzen alglere, sporlara ve diğer mikroorganizmalara etkili görünse de ikisinin de yeşil nokta ya da benzeri bir yere sabitlenmiş yosunlara etkili olacağını sanmıyorum. Bunlarla mücadele için mekanik temizlik, ışık, biyolojik savaş, su değerlerini düzene koymak gibi yollar denenebilir.

Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
Bugün anaçların karma akvaryumda bir kere daha köpük yuva yapıp çiftleştiklerine tanık oldum. Hooop arkadaşım durun artık yerimiz yok![:D]

Akvaryumda tanık olduğum en şiirsel, en güzel birleşme bunlarınki.

Şindi yavruları ne zaman ayırmam gerektiği derdindeyim. Forumda detaylı bazı başlıklar var fakat detaylı inceleyemedim henüz. Şimdiden ufacık olmalarına rağmen birbirlerine kabaranları var. Dişileri biraz boylanınca karma akvaryumda bir arada tutmayı düşünüyorum erkekleri ne yapacağımı bilemiyorum. 200 litrede canavar gibi 15 cmlik tek melek var onu sahiplendirirsem yerim boşalır. Ya da 50 litrede medeka baktığım akvaryumu 3'e bölüp medekaları karmaya alabilirim. Tüh! medekalardan da yavru alacak idim.[:)))]
Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
Merhaba, olasılıkla 2. Haftayı doldurdular. Onlarla beraber doğan karides yavruları daha hızlı büyüyor. Artemia veriyorum. Kuru yemi beğenmiyorlar. Boyları anca 4-5 mm. Bir tanesi önden gidiyor, 1 cm oldu ve renklendi. 13 tane saydım. Demek ki sayıları 20 den fazla. Şimdi bunlar büyüyünce ne yapacağım onu düşünüyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/250320240850021.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/250320240850361.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/250320240851021.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/250320240851271.jpg[/IMG]
Salyangozun Gelişimi
Ben physa ve ramshorn larımı salatalık, kapya biber, marul , havuç ve batan yemlerle besliyorum. Sebzeler İnce dilimler halinde.[:)))]

İstila altındaki bir akvaryumu temizlemeye tek helena yetmez. 5-6 tane ister. Bunların sonuç vermesi ise haftalar sürer. Helenaların çoğalmaları yavaş olduğundan pek soruna yol açmaz. Fakat kendilerini kuma gömdüklerinden sayılarını kestiremezsiniz. Karides ve balık yavrularını hedeflediklerine dair söylentiler var. Ben hiç buna tanık olmadım. Bunların beslenmesinde artık balık yemlerinin yeterli olduğu düşüncesindeyim.
Salyangozun Gelişimi
Salyangozunuzun türü[B] physa[/B] . Hızlı çoğalma potansiyeli olan türlerden biridir. Faka bunun için akvaryumda aşırı yemleme, yetersiz filtreleme, su değerlerinin bozulması gibi temel hatalar yapmanız gerekir. Panik olmanıza gerek yok. Bir çok kişi adi salyangoz olarak adlandırılan türleri sever ve akvaryumunda barındırır. Uzun bir süredir ben de onlardan biriyim. Helena bulundurmadığım akvaryumlarımda istila boyutunda bir artış yaşamıyorum. Bu salyangozlar hem çok iyi yosun, çürümüş bitki, ölü balık temizleyicisidir hem de varlıklarındaki artış akvaryumunuzun dengeleri hakkında kısa yoldan size fikir verir.

Filtreye Uygun Akvaryum Hacmi Hk.
[QUOTE=Kdo61]Merhaba,

Foruma yeni katıldım, ve hobiyi de gün geçtikçe araştırarak ilerletmek istiyorum

Mevcutta elimde Dophin SPF16 Motorlu Pipo Filtre (170 L/H) ve Sobo WP177H (600 L/H) iç filtre bulunmakta. Ufak bir akvaryumum var, bu filtreleri kullanarak akvaryum litresini max kaç litreye kadar büyütebilirim ? Litreye uygun olarak japon beslemek istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.[/QUOTE]

Biraz kulağınızı tersten göstermek gibi bir durum olmuş.
Önce kaç japon balığı beslemek istediğinize karar verin. 1 japon için en az 40 litre hacim ister. Diyelim ki 100 litrede 3 tane besleyeceksiniz. Bu durumda elinizdeki filtreler yetersiz kalır. Hacmin 3 ila 5 katı debi hesabıyla en az 300-500 litre çeviren dış filtreyle takviye etmeniz gerekir.

5 balık için minimum 150 litre 6 balık için 180, 7 balık için 210 ve uygun filtreleme gerekir kanaatimce.
135litreye 300w
Fiyat avantajı var sayılmaz. Cimride çeşitli sitelerde şu an 930-1100 tl aralığında.

Maksat ekonomiyse smart, atlantis gibi ısıtıcıları 350-400 tlye bulabilirsiniz.
Başarısız Beta Üretimi Sonrası
Karma akvaryumda gözümün önünde 1 hafta arayla 2 kez çiftleştiler ve dişi yumurta döktü. Bunun üzerine ayrı akvaryuma ayırdım. Yine 3-5 gün arayla yumurta döktüler. Sonra da tesadüfen 3. günde yavruları farkettim. Kondüsyonları yerindeyse sık sık çiftleşip yumurta dökebiliyorlar. Hırpalanmış dişi ise 1 hafa 10 günde iyi bakımla kendine gelebiliyor, Yırtılmış kuyrukları falan onarılıyor. Yavrular çok çok ufak, dikkat edin gözünüzden kaçabilir. Ben canlı artemia ve toz yavru yemiyle besliyorum.

https://www.akvaryum.com/Forum/karma_beta_yumurtalari_surpriz_mutlu_son_k997458.asp

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.