ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Darkwish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2012 15:39
Son Ziyaret:
30 Haziran 2012 03:11
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat KARA
Doğum Tarihi:
27 Ağustos 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Web Tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat KARA
Bir Umuttur Yaşamak

SON 10 MESAJI

120 Lt. Velifera
6-7D/2E almanda fayda var bende velifera besliyorum aksine buralardada hep renkli veliferalar var beyazını aramama rağmen denk gelmiyor. Velifera erkeklerimin birbirini kovaladıklarını hiç görmedim erkek ne kadar genç olursa dişileri o kadar cok hırpalıyor. isterseniz 2 dişi balon moly de atabilirsiniz size kalmıs

lepistes yavru
hazır çıkarılmış/kurutulmus artemialar var çıkarmaya üşeniyorsan. Besin değerleri epey yüksek. Ama her yerde bulunmuyor.
Yavrular yavruluktalar galiba?
Yabani Lepistes
Var dostum var. Fakat nasıl yaşatırsın onu bir araştır ve kendi balıklarınla aynı tanka koymamanı tavsiye ederim. 
tam adres için pm atabilirsin.
Yabani Lepistes
Kütahya/.Burada birçok yabani tür yıllardır yaşamakta. Kaplıcalardan gelen sıcak suyla beraber yaz/kış yaşamlarını sürdürüyolar. Kepçeyi daldırıp onlarcasını yakalama şansına sahipsiniz. 

Darkwish2012-06-20 14:19:30
Yavruluk Tavsiyeniz
Arkadaslar Yeni Konu açıp Kirletmeyeyim Benimde bir Sorum Olucak..
Dikdörtgen bi yoğurt kabının 2 yanında pencere açıp, plastik sineklikle kapattım gözenekleri bir yavru geçemiyecek kadar küçük. 
Doğum Yapmasını bekledigim kılıç balığımıda içine koydum.
Sizce Yeterli olurmu?
Akvaryum camındaki yosun
Arkadasım normal vatos al cüce müce ugrasma yaşatmasıda zor
LEPİSTESİM 10 TOPLAM ADET DOĞURDU
Erken doğum olabilir. .Bende çok sevdigim aykılıç'ımı tedbir olarak yavruluga aldım erkenden. .Ve erken doğum yaptı 10 tane sağlıklı yavrum var sadece
ama cidden bulunması zor çok güzel bi aykılıç.
Velifera ve lepistes
Dostum tırnak kadarız işte doğa için =) milyar yıldır bu gezegen insandan çok daha büyük tehlikeler atlattı. .Buzul çagları, volkanik patlamalar, kıtaların parçalanması, büyük depremler vs. .Sayamadıgım ve bilmedigimiz bunca şey. Gelin yörüngeye tnt döşeyelim demiyorum ama =). Fazla kafayı yormamak lazım.
Velifera ve lepistes
[QUOTE=malawi_cheart] [QUOTE=taylanshn] Veliferanın moliyle çiftleşmesinde bir sakınca bulmuyorum ben. Sonuçta doğada yaşayan bir türü melezleştirmiyorum, sadece kendi akvaryumumda Lepistes ile üreyebilecekse onunla da üresin bence. Sizin sakıncalı bulduğunuz başka bir durumsa açıklar mısınız, gerekliyse veliferayı çıkartırım. Yorumlar için sağolun.

[QUOTE=Darkwish]Taylan şahin videolar cidden çok çok güzeller. ..Ve bu günden sonra veliferalarımın yanına lepstes almaya karar verdim ama erkekmi olmalı dişimi karar veremedim. .. [/QUOTE]

Ben daha önce böyle melez bir tür üretmediğim için bilmiyorum ama velifera erkekleri çok aktif oluyorlar o yüzden lepistes dişisiyle çiftleşmesi daha kolay olabilir. Erkek olanı velifera, dişiyi de lepistes seçin bence. Ama videolardakiler moli ve lepistes meleziymiş. Benim moli erkeğim lepisteslerle ilgilenimiyor.
[/QUOTE]
Doğada yaşayan bir türü melezleştiriyorsunuz.Yalnızca akvaryumunuzda.Lepistes-moli,velifera-moli melezleri en fazla 1 sene yaşarlar çünkü bir çok çeşit kansere yakalanırlar,bu melezlerin yarısından çoğu daha büyümeden ölür.Ayrıca lepistes-velifera,moli-lepistes kırmaları kısır olur.Gereğinden fazla saldırgan olurlar.Bu bir kere doğal değil günahını saymıyorum bile(hibritler kıyamet alameti desem :).Siz sakınca bulmayabilirsiniz ama doğa sakıncalı buluyor görüşüne göre o yüzden ayrı türler olarak yaratılmışlar.Daha önce yanlışlıkla elimde moli lepistes kırmaları doğmuştu.Melez bir tür üretmediğinizden bahsederken hangi deneyiminize dayanarak sakınca bulmuyorsunuz?Velifera moli biyere kadar(sağlık sorunları olmaz ancak yinede çok saldırgan olurlar) ancak aynı şekilde onlarında saflıklarının korunmasını savunuyorum.Plati,kılıç melezlerini ele alalım.Aykılıçlar plati-kılıç kırmalarından üretildi evet ama siyah kılıçlarda plati kılıç kırmalarının sonucudur.Siyah kılıcın siyah olma nedeni deri kanseridir ve 2-2,5 sene yaşarlar en fazla.Doğru düzgün saf velifera bulabilmem 1 senemi aldı bu normal bir şey mi sizce?Bence bunları düşünüp en doğrusuda bu hobiyi düşünüp bu tarz şeylerden uzak durmaktır.
[/QUOTE]

ben bunda bir sakınca görmüyorum. Kıyamet dediginize göre Allah'a inancınız var 
Kur'an da Enbiya suresi(21)  suresi 30'uncu ayette "Göklerle Yer Birleşikken Biz Onları Ayırdık"
Bilimsel açıdan bakarsakta Big Bang Teorisi. Yani zaten biz insan halimizi belirli belirsiz melez oluşumunlarından almışız....
Allah'ın emri doğrultusu dışında bir şeyin oluşmadıgına inanıyorsak ve bilimsel açıdanda zaten 1 maddeden oluşuyorsak
Benim için sorun yok... Dünya milyar yıl yaşında.. Bu zamana kadar yenilemişse bundan sonrada yenileyecektir... Bu bahsettigimiz balıklar içinde geçerli..
Yanlış bi cümle kurduysam özür dilerim.
Velifera ve lepistes
Evet suan tankımda dişi kıtlığı var 1 velifera dişimde erkeğe dönüştü. ...Galiba 1-2 velifera erkek daha takviye edip içerideki abazalıga bikaç dişi lepstes eklersem olabilir. ..
Gözleri dönüyo bazen bakıyorum erkekler birbirlerini kovalıyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.