ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pehlivan26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2012 14:22
Son Ziyaret:
11 Şubat 2021 18:57
Toplam Mesaj:
82 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
idris pehlivan
Doğum Tarihi:
20 Haziran 1985
Yaş:
38
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

idris pehlivan

SON 10 MESAJI

elektriksiz-masrafsız ısıtma sistemi (kaloriferli evler için)
Önerileriniz için teşekkür ederim ancak benim kullandığım hortumlar sıradan bahçe hortumu değil çok daha kalın ve dayanıklı bir malzeme,sanayiden yedek parçacılardan almıştım,Bu malzeme otolarda vs. yerlerde kullanılıyor,dolayısıyla basınç,sıcaklık vs. etkenlere karşı dayanıklı. basit bişey değil,iki yıldan beri hiçbir problem oluşturmadı,kolay uygulama ve kullanım kolaylığı sağladığı için tercih ettim.Takdir edersiniz ki elektrikle çalışan filtre,pompa,ısıtıcı vs hepsi risk taşıyor.Şahsen ben bunlardan daha fazla çekiniyorum.Amacım hobici arkadaşlara değişik bir fikir verebilmek,illada böyle yapılcak diye bişey yok,değişik şekillerde geliştirilebilir.
ÇOK ACİLLL...Green Terrör Yüzgeç Kanlanması Nedeni ?
Balıkta anormal bir durum,cansızlık gibi belirtiler yoksa korkmayın hiç birşey olmaz.
ekol yem
Aradan galiba 4-5 ay geçti bu sürede gördüm ki  o kadar iyi bir yem değil bir kova almıştım bitirmeye çalışıyorum.tavsiye edilecek yem değil.
elektriksiz-masrafsız ısıtma sistemi (kaloriferli evler için)
[QUOTE=ozgur1356] Benim anlamadığım bir konu var eğer akvaryumdaki suyu 26 dereceye kadar ısıtacak kadar odadaki peteklerden su geçiyor ise zaten odanın sıcaklığıda 26 dereceye kadar çıkıyordur.
Bazı arkadaşlar kombinin sürekli açık kalmasından bahsetmiş, kombi sürekli açık ise ve belirli bir sıcaklıkta petekler yanıyor ise zatenoda sıcacık olduğu için akvaryumun sıcaklığıda 26 derecelere kadar çıkmasa bile balıkların yaşayacağı sıcaklığa gelir.
Unutmayın petek yanıyorsada zaten oda sıcaktır.
Benim bir sorum olacak İdris Bey'e. Bu sistemin resimlerinde tesisata bağlanan hortumların giriş çıkışında vanalar mevcut bu vanaları tamamen kapattığınız da kombi odada sürekli çalışıyor ise oda sıcak olduğu için zaten akvaryumda bellisıcaklıklarda kalmıyor mu?
[/QUOTE] Dediğiniz kısmen doğru ancak odayı 25-26 derece sıcak yapacak kadar kalorifer yakan oldugunu düşünmüyorum.o zaman ısıtıcıya gerek yok.benim oda sıcaklığım 20 derece,vanaları kapattıgımda akvaryum da 20 derece oluyor.,yani akvaryum 20 derece ike, ısıtıcı hortumu akvaryuma koydugumda (yaklaşık 60cm civarı uzunlugunda) suyun derecesi 26 dercelerde  sabitleniyor .daha önceden de bahsedildiği gibi kombi sürekli yanıyor ve 50 derece civarında,bununla birlikte,ikinci bir akvaryumum daha var,sistem yine aynı o odada petek yanmıyor (bu mesajı yazmadan önce baktım oda sıcaklıgı 13 derece.akvaryum 23 derece idi)tek fark suyla temas eden hortum uzunluğu petek yanan odaya göre çok daha fazla.petek yanan odada 60cm civarı iken soğuk odada,bu uzunluğun yaklaşık altı yedi katı fazla.bir dezavantajı var görüntü bozukluğu,o da üzerine kaya vs koyarak giderilebilir.

pehlivan262012-12-23 16:18:09
elektriksiz-masrafsız ısıtma sistemi (kaloriferli evler için)
[QUOTE=blue night]Hortumdan sıkıntı çıkmıyormu hocam onu sormayı unutmuşum. Su borusu olarak algılamıştım ben ilk olarak. Hortumun ısıyı iletmede plastik su borusundan üstündür diye düşünüyorum ancak hortumu plastik boruya bağlama işi kafama tam yatmadı.
 
 
Bu sistemi bende uygulayacağım için detaylı soruyorum hocam.
[/QUOTE]Merhaba,dediğiniz gibi hortum metal boru kadar iyi ısıyı iletmez ancak hortum yeterli oluyor hemde daha basit yapılabiliyor.Hortum baglantısı için özel aparatlar var fotolarda net bir şekilde görebilirsiniz sanıyorum.diğer sorunuza gelecek olursak ben de  ilkönce petek çıkışına bağladım dediğiniz gibi,devirdaim yapmayınca petekten önce gelen borulara bağladım.birde hortumda hava olmaması gerekiyor o zamanda devir daim yapmıyor.saygılar
green terror cinsiyetleri?
Ttreme kur hareketidir çoğu zaman ancak erkek balıklar arasında üstünlük mücadelesi de olabilir.bendede gt var dişilerini titrerken görmedim hiç.
merhaba dostlar
Ben her zaman beyaz tercih ederim suyun rengini olduğu gibi gösterir,aynı zamanda kirlilik vs gibi sudaki değişiklikler  kolay anlaşılır.tabi tercih sizin

tropheus ve yosunlanma ?
Zaten tropheuslar otçul besleniyor yosuna bi ihtiyaçları olmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.