ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
petimpet
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mayıs 2012 18:49
Son Ziyaret:
20 Mart 2013 19:14
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem Keser
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Akvaryumcu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çınar Akvaryum

SON 10 MESAJI

Tropheus Akvaryumu Kuruyorum
Duboisi bence doğru seçim ilerleyen zamanda tercihiniz değişirse o zaman ilangi vb. türe geçersiniz.
Tropheus Akvaryumu Kuruyorum
Size bahsetmiş olduğum kum minerallidir ve içi sulu şekilde gelir.Bu kumu kullanmanız fazlasıyla yetecektir.Zamanla mineraller suda çözülecek ve eksilme olacaktır.İlk etapta 10 kg yeterli yinede kaya kullanacağınız için 15 kg daha ideal diyebilirim.1e 4d için yeterli ama daha fazlası uzun vadede sıkıntı olabilir.Tek tür beslemeniz daha iyi olacaktır.
Artemia
Toz şeklinde alıp karışımını yaparak artemia çıkartabilirsiniz.
Tropheus Akvaryumu Kuruyorum
Kum olarak GLAVERS 0,5 mm mercan kırığı kullanabilirsiniz.
Zeolitler akvaryumdaki amonyak ve hidrojen sülfid seviyesini azaltır ve bu sayede balık büyüme oranlarında ve popülasyon yoğunluğunda artış sağlanır.
Aktif karbon kömür parçacıklarından oluşur ve kömürün en büyük özelliği her türlü zararlı bakteriyi bertaraf etmektir.
Yem konusunda Tropikal Spirulina'nın yanı sıra Sera Flora öneririm.Ayda bir veya iki sefer artemia vermekte son derece sağlıklı balıklar olmasına yardımcı olacaktır.
HANGİ TÜR BESLEYEBİLİRİM?
Arkadaşımın dediği gibi fazla emek istemeyen saz,tilki kuyruk veya eledoa gibi bitkiler ilk başlangıç için ideal olacaktır.Küçük boyutlu bitki akvaryumları için en ideal türler küçük ve renkli balıklardır.
Akvaryum Temızlıgı
Büyük olasılıkla kumdan kaynaklı bir sararma olduğunu düşünüyorum, bunun yanı sıra filtre sisteminizde oldukça önemlidir.Kumla ilgili bir sıkıntı söz konusu ise hiç bir filtre sorunu çözmeyecektir.Yapmanız gereken ilk başta kumun temzi veya kirli olduğunu tespit etmektir.
Bence "yanlış bir zihniyet"
Bu konuyu gündeme getirdiğiniz ve vakit ayırdığınız için öncelikle size teşekkür etmek isterim.
Hobiciliği dükkan işletmeciliğine geçerek ticarete çeviren biri olarak bu konudan oldukça rahatsızlık duyduğumu söylemek isterim.
Ev ortamında kirası,stopajı,vergisi vb. gideri olmayan arkadaşlar akvaryumcuların işlerini baltalarken farkında olmadan bu sektörün ilerlemesine neden oluyorlar.Bu her piyasada böyledir, ufak ölçekli bir firma ne kadar gelişir ve büyürse canlı ve ürün çeşidi artacak dolasıyı ile sürüm elde ettiği için fiyatları zaten düşecektir.Yaklaşık 25 yıldır akvaryum meraklısı olan bir kişiyim ve halen dünyada bulunan akvaryum balıklarının sadece % 60 % 70 lık kısmı ülkemizde mevcut.Ev ortamında üretim yapan arkadaşların emeğine saygı duyuyorum fakat bu işi ev ortamında ticari olarak ele almış kişiler gerçekten sektörün kanayan yarasıdır.Herkesin yakınlarında veya tanıdığı bir akvaryumcu vardır illa evde üretiyorsan eğerki akvaryumcuda alma taraftarı ise hobici yerine bu sektörden ev geçindirmeye çalışan kişileri tercih edin göreceksinizki uzun vadede yararı size ve tüm hobicilere olacaktır.
Rasboralarım ölüyor
Akvaryumun şartlarını veya litresini bilmiyorum ama makrakantanın yanlış bir tercih olduğu kanaatindeyim.
Kum Hk.
Gerek bitki gerekse diskuslar için en ideal kum diyebilirim.Yakın tarihte bir müşterimize Diskus akvaryumu kurmuş ve hagen kum kullanmıştık.Diskus gibi canlı renkli balıklarda koyu renk kum göze çok hitap ediyor.Ayrıca balıkları yormayan ve bitki için ideal bir kumdur.
4 tane saulosi yavrusu
Saulosiler yaklaşık 6-7 cm gibi net renklere kavuşurlar, bu balıkların en büyük özelliği baskın erkek oldukça koyu mavi olurken diğer erkekler kendilerini dişi gibi göstererek sarı renkli veya belli belirsiz mavi olacaktır.Dişi olanlar varsa onların rengi değişmeyecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.