ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
s.o.s58
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Temmuz 2012 15:41
Son Ziyaret:
12 Mart 2014 18:08
Toplam Mesaj:
107 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ayhan gürbüz
Doğum Tarihi:
09 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
oyun makinaları
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ayhan gürbüz

SON 10 MESAJI

200lt Akvaryumda rgb şerit led aydınlatma (Videolu)
[QUOTE=shimendifer] [QUOTE=s.o.s58] [QUOTE=nomercy]Bu ledler için kullandığımız adaptörün amper değeri ışık şiddeti için önemlimidir ? 1amper bendeki ,3 amper kullansam daha fazla ışık elde edebilirmiyim acaba ? (fazla anlamam bu konulardan)[/QUOTE]

Ledlerin ışık gücü led kalitesine göre değişir 5metre led e 1 amp yeterli gelebilir ama 1 amp den düşük adaptörler de cansız yanmasına neden olabilir çok amper çok led yakar az amper az led yakar diyelim herşey led sayısına bağlıdır.

5m rgb led kullandım aydınlatmada yeterli oldu led kullanıcak arkadaşlara 200lt de 4metre den aşağı led ve 2amp den aşağı adaptör kullanmamalarını öneririm.
[/QUOTE]

Arkadaşlar yönlendirmeden önce biraz araştıralım 5 metre şerit led için 1 A adaptör yetmez led kalitesi ne olursa olsun.
Şerit LED‘in 1 metresinin çekeceği akım miktarı LED üreticileri tarafından sağlanır. Genelde tek çipli ledler 0,4-0,5 A/metre, üç çipli (metresinde 30 led olan) ledler 0,7A/metre ve 3 çipli (metresinde 60 led olan) ledler 1,5A/metre akım çekerler. Kesin değerler her ledin kendi sipariş sayfasında belirtilmektedir

Doğru güç kaynağını seçebilmek için uygulamada kullanılacak toplam led miktarını ve led’in birim metrede kaç amper akım çektiğini bilmemiz gerekiyor. Örneğin metresi 0,4 A çeken tek çipli led ile 30 metrelik bir led uygulaması yapacağız bu durumda çekilecek toplam akım 0,4 X 30 = 12A çıkacaktır. Güç kaynağı seçerken bulduğumuz değerin bir üstündeki standart güç kaynağını seçmemiz gerekir. Bu örnekte 10A ve 15A standart güç kaynakları bulunduğundan 15A seçmek uygun olacaktır. Bazı üreticilerin 12,5A güç kaynağı olmasına rağmen 12 ile 12,5 arası fark düşük olduğundan ve daha emniyetli olacağı için 15A seçmek daha uygun olur.

[/QUOTE]

Üstadım anlıyorum seni işi ince detayına dökmüşsün :) ama benim demek istediğimle aynı yola çıkıyor bu ince ayrıntılar.

Normalde 1amp lede yakar 5metre ledi biz ucuz olsun diye çok kullandık o tek çiplileri hiçbir sıkıntıda yaşamadık bugüne kadar ve yeteri kadar aydınlatmada elde ettik zaten arkadaşa 4 metre rgb de 2amp önermişim ben metrede 30ledli rgb kullandım 5 metreye 3 amp metal kasa elektronik adaptör aldım çünkü minimum olması gerekende bu.
200lt Akvaryumda rgb şerit led aydınlatma (Videolu)
[QUOTE=nomercy]Bu ledler için kullandığımız adaptörün amper değeri ışık şiddeti için önemlimidir ? 1amper bendeki ,3 amper kullansam daha fazla ışık elde edebilirmiyim acaba ? (fazla anlamam bu konulardan)[/QUOTE]

Ledlerin ışık gücü led kalitesine göre değişir 5metre led e 1 amp yeterli gelebilir ama 1 amp den düşük adaptörler de cansız yanmasına neden olabilir çok amper çok led yakar az amper az led yakar diyelim herşey led sayısına bağlıdır.

5m rgb led kullandım aydınlatmada yeterli oldu led kullanıcak arkadaşlara 200lt de 4metre den aşağı led ve 2amp den aşağı adaptör kullanmamalarını öneririm.
200lt Akvaryumda rgb şerit led aydınlatma (Videolu)
[QUOTE=nomercy]Bu rgb ledden bende aldım.Monte edicem silikonlu fakat buhar yaptığı zaman hep ıslanacaktır.Yapışkanlarından atma gibi bir durum olurmu acaba veya dediğiniz gibi lekeler olurmu ?.[/QUOTE]

Düzgün yapıştırdıında atmaz ama ben garantiye aldım uçlarını düzgünce sıcak silikon ile silikonladım birde kapak buhar camının üzerinde olduğu için ıslanmıyor olmadı kapağa flexi kestir daha orjinal olur...
200lt Akvaryumda rgb şerit led aydınlatma (Videolu)
Üstadlar bir kaç ren dışında kullanmıyorum hele efektleri hiç kullanmıyorum ama arada renk değiştirmek güzel oluyor.
Aydınlatma
[QUOTE=Fatih Akbayrak]Ayhan bey bende 3 çipli almayı düşünüyordum fakat adam 3 çipli ledleri 5 metrenin aşağısın da satmıyormuş..  onun için tek çipli ledlerden 2 metre alıcam, aydınlık fazla olmazsa bir metre daha almayı düşünüyorum.. ve adaptörü 12 volt önerdi daha fazla volt lu adaptör alırsan ledin ömrünü kısaltırsın dedi.. Şuan için kafam daki bu.  Bu arada 2 metre lede ve adaptörüne toplam 30 tl istedi.. fiyatı uygun mu sizce arkadaşlar? [/QUOTE]

Öncelikle tek çiplinin 2-3m ile aydınlatmayacağına eminim bunun haricinde ledlerde kullanılması gereken en sağlıklı adaptör benim size önerdiğim metal kasa adaptördür şeritled lerin hepsi 12v DC ile çalışır led lerin daha canlı ve daha uzun ömürlü olması için sana öneride bulundum. sıradan adaptörler 0.5a yada 1a dir fazla yüke gelemez ve cansız yanmasına sebep olur.

Metal kasa adaptörlerin çalışma değerleri yüksektir akım gücü çalışma frekansı vs birde amperi yüksek olursa daha fazla led yakabilirsin kısacası sadece 12v olması yetmiyor.

Tabi herşey bütçeye bağlı ama verim alamadığın zamanda zarar etmiş olacaksın 1 kere alıp uzun süre kullanmanı tavsiye ediyorum.
Kayıt olmadan direk kuşak atılırmı ?
Ersin bey tüm yazıları okumadım son kararınız nedir bilmiyorum ama daha sağlam olması için kayıt ve kuşak kesinlikle atmalısınız kuşaklar orta kısımda daha sağlıklı olacaktır.
Aydınlatma
[QUOTE=Fatih Akbayrak]Tek çipli ledlerden 2 metre alıcam sanırım, 12 volt da adaptör önerdi satıcı. Toplam 32 tl fiyat istedi, uygunmudur sizce? Ve bu şekil de alırsam aydınlatması kuvvet bakımından nasıl olur?[/QUOTE]

Tek çipli yeterince aydınlatma yapmaz 3-4 metre 3 çipli alırsanız işinizi görecektir.Adaptörde en az 3amp yeterli olacaktır.Sıradan adaptörlere yönelmenizi tavsiye etmem.

Reklam vermek gibi olmasın ama alttaki adaptör işinizi görecektir.

http://www.kartalotomasyon.com.tr/12V-3A-AC-DC-SMPS-Metal-Kasa-Adaptor,PR-3204.html
Agresif tank
Üstad karar sizin tabiki ama iyi gözlem yapmanızı ısrarla önereceğim.Kolay gelsin.
Agresif tank
Balıklar gözlem altında olucak demişsiniz agrasif karma yapıcam demişsiniz akşam eve gittiniz güçsüz balık ortada kalıcak sağa gidecek darbe yiyecek sola gidecek darbe yiyecek siz geldiğinizde bir bakmışsınız 1 balık ölmüş yada ölmek üzere bunu nereye ayırıcaksınız.?Bahsettiğiniz balıklar çok iri cüsselere sahip balıklar malesef..

Ekleme yapayım zebralar cüsselerinde bakmıyorlar her türlü agresifler dişleri yeter .en güçlü tür olacakları kesindir.
s.o.s582012-10-03 22:19:40
karma akvaryumum
Yapmacık bitkileri ve istiridye leri çıkartırsanız biraz daha güzel olacak sağlık açısından hacim konusuna arkadaşlar yorum yapmış zaten ayrıca kayalık biraz büyük gibi istersen matkapla kayalığa balıkların sığabileceği delikler açıp kayayı ortaya koyabilirsin çokta güzel durur yada parçalar güzel bir dekor oluşturabilirsin ama 1-2 parça kaya daha eklemen gerekebilir...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.