ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
teleskop_gfb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Eylül 2012 12:13
Son Ziyaret:
31 Aralık 2012 11:20
Toplam Mesaj:
171 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet gök
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

portakal ciklet
1 e 1 sistemi yanlış balığınızı yorup öldüredebilirdi allahtan olmamış arkadaşların dediklerini harfi harfine yapın önerim 1 e 4 d dir. Akvaryum büyükse 2 e 7-8 dişi dir.
Sp kolonisi oluşturdum ne zaman yavru alırım 6d 2e

Baran bey size önerilerim şunlar;
-Haftalık %30-40 taze ve dinlenmiş su veriniz tabi kuma dip çek yaparak
-Sıcaklığı 26-28 e sabitleyiniz
-Dış filtre sistemi önemli bakterileri tutması için akvaryum oturmalı İç filtereyide haftalık değiştiriniz
-Gündüzleri fazla ışık yapmayınız ve akvaryuma çok fazla yaklaşma, cama vurma olmasın
-Yemleme gün içinde 2 kez 3 kez değilde az ama sık yemleme yap suyunu kirletmesin yere yem düşmesin

Bu işlemlerden sonra 2-3 aya kadar hala yavru alamıyorsan balıklarında bir sıkıntı olabilir onu sen gözlemleyeceksin. 
vuslat2012-12-11 17:28:40
yavrular kimin
Hayır asla çiftleşen sp nin yumurtasını gelip ağzına alamaz büyük ihtimal kendi aralarında çiftleşme olmuştur çiftleşen balıkların yavrularını hiç kimseye kaptırmaz balıklar doğunca renklerinden anlarsın hiç demosani ile sp nin çiftleştiğini duymadım ama belki olabilir her şey 16 gün sonra ortaya çıkar.
yunus nasıl hızlı büyür
Balıklara hormonsuz renklendirme yöntemi;

Dilerseniz size daha önceden abimden öğrendiğim renklendirme yöntemini kısaca anlatıyım.

Bir cezveye su koyuyorsun havuçları cezve boyunda doğruyorsun içine kaynatıyorsun sonra haşlanan havucun suyunu bir çay bardağına döküyorsun içine bir diş sarımsak rendeliyorsun havuçları istersen atarsın istersen balıklarına haftalık biraz biraz verirsin malawiler hem etçil hem otçuldur. Sonra o çay bardağının içine balıklarının en çok sevdiği yemden balıklarına bir seferde verdiğin kadar fazla değil bir seferde ne kadar veriyorsan o kadar döküyorsun 15 dk filan beklet içinde sonra çay kaşığı ile sadece yemleri çıkart balıklarına ver suyu akvaryumuna dökme. Bu işlemi yap göreceksin balıklarının renklerini :D Düzenli olarak haftada bir kez uygula.
Neden Böyle Oluyor :( !
Kardeşim bir balık diyorsun ama o balık ne :) bu önemli sp mi aldın farklı bir tür mü? Sp aldıysan cinsi ne yani erkek almışsan baskı kurmak için yapar dişilerle çiftleşmek için yapar? Bir sürü sebebi var ama orantılı almalısınız. Bir de sana tavsiyem parça parça fazla balık ekleme ha olur çok hoşuna gider yada dişilerinde erkeğinde bir sorun olur değiştirirsin normal ama durmadan bu işlem yapılmaz balıklar stres yapar en güzeli kafanda bir plan oturacak gidip halledeceksin koşullar sıkıntılıysa bekleyeceksin tamam olunca gidip alacaksın.
Öm atarsan her türlü yardımcı olurum.
kolay bakım ve tutulan malaviler
Öncelikle piyasa değerleri şehirden şehre değişir ama malawi dediğinde herkesin besleyip rahatlıkla sattığı tek balık sp ve yunustur. Akvaryumunuz 320 litre ise benim nacizane teklifim 1 koloni frontosa almanızdır tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.
green terror
Bence kendi haline bırakırsanız 2 hafta sonra dişinizi ya ölmüş yada sakat kalmış olarak bulacaksınız Allah korusun. Aynı şey arkadaşımda oldu sp vardı erkek bütün dişileri dövüyordu çıkart değiştir dedim dinlemedi bütün dişileri aldı çöpe attı solungaçlarını filan hep koparmış.
5-6 aydır çiftleşmiyen dişi
[QUOTE=Berkcan]Afradizyak etkisi edecek yemler kullan.[/QUOTE]

Çok merak ettim kaç senedir ilk defa böyle bir şey duyuyorum :) neymiş bu yemler.
Sarı Prenses Kovalaşma :(
Evet kardeşim kovalayan balık akvaryumda bir üstünlük liderlik kurmuş bunu da yeni gelene kaptırmamak için kovalıyor. Size tavsiyem yeni balığı diğer balıkların ışığı sönükken uyurlarken eklemenizdir. 
SP Yavrusunu Yedi
Ama Doğan bey arkadaş size ne dedi bilmiyorum ama illaki hakareti hak etmiyor kimse ama araştırmalısınız hani yemezdi diye forumda ki kişileri suçlarcasına bir çıkış yapıyorsunuz. Balık akvaryum işi sanatkarlık ister nasıl sanatkarlık onlarda canlı ister yavru olsun ister anaç olsun öldürmemek için balığı iyi araştırmalıyız suyunu yemlemeyi hangi balıklarla yaşar kuluçka süresi ne kadar bunlar bilinmeli çok araştırıp işe öyle girilmeli neyse ilk başlarda böyle fireler olur bundan sonra daha dikkatli olmanızı öneririm sağlıklı balıklar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.