ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
uyilkinc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2012 06:27
Son Ziyaret:
26 Mart 2017 14:56
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ulaş yılkınç
Doğum Tarihi:
31 Aralık 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bitkili Akvaryumlar Apistogramma - Özel Tür Lepistesler - Karidesler - Killifish Ve Özel Tür Canlılar Ulaş Yılkınç

SON 10 MESAJI

Türkiye'de Killifish Besleyenler
Australe ler sert suyu sever mercan kırıgı kum kullanırsan daha iyi verim alırsın
Adaptasyonu bitmis Orinoco Altum
Günümüzde tüm hobiciler akvaryumlarına koydugu balıklardan yavru görmek istiyor.
sonucta biz türkiyede yasıyoruz arada ucurumlar var su şartları açısından v.s oradaki üreticilerinde nasıl üretim yaptıgını nerenin su larını kullandıklarını çogu kişi bilir ki bizim içme sularımızla çok farklıdır kireç oranı içine katılan arındırıcı kimsayallar gibi.  türkiyedeki su şartlarında yavru alamazlar  tanıdıgınız üreticiler.
bu balıkları şimdi sizden alacak kişi yavru almaya çalışsa  bu seferde ph adaptasyonu yaşıyacak  zaten üreme yetisini kaybetme gibi bir risk bulunacak. bir işi yaptım ettim demekle olmuyor açıkcası önemli olan bilinçli olmaktır. siz bu balıkları sattıgınız zaman alacak kişiye düşük ph ta yaşayan üreyen bir balıgın yüksek ph ta beslendiğinde yumurta kanallarındaki kireçlenme dolayısı ile üretilmeyecegini açıklarsanız bakalım türkiyede kaç kişi alıp akvaryumuna koyar acaba.

[QUOTE=Amazon Balik]
Vahsi Altum' u Turkiye'de ithal edip kendi tankinda yasatabilen kac kisi vardir merak ediyorum, kaldi ki biz bir adim one cikip, yasatmanin yani sira bunu ortalama bir hobicinin alip, evindeki tankta yasar hale getiriyoruz. 

Her hobici uretici degildir, ve kaldi ki Altum'u uretden dunyada zaten iki elin parmaklarini gecmez, bunlarin yarisi da caprazlamadir.

Bu arada uretimi yapilan F1 Altumlar bildiginiz sebeke suyunda uretilir. Sehir efsanesi olan labratuar ortaminda degil, sahsen Avrupadaki, ve Asyadaki tum Altum ureticilerini bizzat tanirim ve yuz yuze fikir alisverisi yapmisligimiz vardir.

Bildigim kadari ile de Avrupada vahsi Altum ticaretini karantina dahil, ki bizden pek farkli degildir karantinalari, yapabilen 2 ithalatci vardir.

Bu arada 2 ay ince sahsen Orinoco ve Atabapo nehirlerinde su dgerlerini olcugumde, sezona gore degiskenlik arzetse de, Ph 4.02-5.32 arasinda drenaja gore gidip gelmekteydi, bu yagmur sezonu yada kurak sezonda daha da farkli olabilir, ilgilenenler icin 1 haftalik Orinoco ve Atabapo degerlerini (Ph, Gh, Isi, Iletkenlik, vs) verebilirim, gunduz ve gece olmak uzere gunde iki olcum yapilmistir.

Teoriyi bilmek guzeldir, ama insani bir yere kadar tasir, ondan sonrasinda sonuc almak icin bir de isin pratik yonu olmasi lazim,

Amazon Balik olarak 6 ay boyunca her sevkiyatta Altum ithal ettik, ve dogru duzgun karantina methodunu ogrenene kadar 1000 yakin altum heba ettik. Su anda Turkiye de 12 ay boyunca 3 Tip Altum bulunabiliyorsa ve bu Altumlar ortalama bir hobicinin tankinda yasayabilecek sekilde adapte ediliyorsa bu bir istir.

Tsk.





[/QUOTE]
Adaptasyonu bitmis Orinoco Altum
4 - 4,5 ph ta yaşayan ve üreyen bir canlıyı yüksek ph su şartlarında beslediginiz zaman adaptasyonu olsa dahi dişilerin yumurta kanallarında kireçlenme olacagını bilmiyorsunuz sanıım. bu durum içinde karantinada adaptasyon sürecince yaptıgınız bir yol varmı?
Hastalık
yıpranan ve kopan kuyruk lar zamanla kendisini tamir eder. fakat bu sizin beslemenize ve su degişim sürecinize göre degişir
Fiyat ve Kalite
fluval yada ehaim piyasada ıyıdır marka ve kalite sessizlik açısından öneririm.
30 litrede beta
Grup halinde 6-8 adet gibi kardinal neon - verneri - mikro raspora  gibi türler olabilir bi kaç adette bitki dikerseniz sıkıntısız olur. iyi dinlenmiş musluk suyu kullana bilirsniz  24 derece sıcaklıkta idealdir.
120 Litre Akvaryum Kuruyorum YARD|M
o tarz bi akvaryuma 1-2 cift cüce cihclid koyup sürü balıklarıda ekliye bilirsiniz birazda arka planlara hızlı gelişen bitkiler dikerseniz hoş olur.
Hamile Balıkta Hareketsizlik
diger balıklar hırpalamış olmalı ayrı bir yere alırsanız daha iyi olur. kuluçka süresince yem yemedigi için bitkin oluyorlar zaten.
Elma salyangoza
yumurta kabugu yerine  yumurtayı haşladıgınız  suyuda döke bilirsiniz. mercan yada midye kırıgı kum varsa gerek bile kalmaz yüksek ph ve sık dip çekimi yaparsanız sorunsuz bir akvaryumunuz olur.
L 144
sanırım vatozunuz dişi bitkisel beslediginiz için siyahlık olabilir ve karın şişligide yumurtadan kaynaklana bilir. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.