ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
volkan_deniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ağustos 2006 09:48
Son Ziyaret:
10 Kasım 2008 09:54
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Volkan DENİZ
Doğum Tarihi:
18 Eylül 1973
Yaş:
50
İl:
Izmir
Meslek:
Elektronik Tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kayıpsız , sağlıklı günler dilerim.
Volkan Deniz
Balık & Tospağa
Eski yenilerden...

SON 10 MESAJI

Yeni balık & bitki ekleme yöntemleri ?
Teşekkür;
 
Peki costamed veya contra gibi ilaçlar ilave etmek gerekir mi , ana tanktan hariç , alıştırma kovasına , karantina tankına ?
acemi412007-09-13 16:34:05
Yeni balık & bitki ekleme yöntemleri ?

Merhaba arkadaşlar;

 Konu genel başlığı altında paylaşılan bir konu ancak buradan daha hızlı yanıt alabileceğimi tahmin ediyorum. http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=111349
 
Sorum şöyle;
 
Yeni balık eklerken tüm işlemleri anlıyorum  ancak kafamı karıştıran bir nokta var... Yeni balığı ayrı bir yerde tankın suyuna alıştırdık , bu suyu tanka bulaştırmayacağız, bunu da anladım ama ya kepçe ? Kepçe bu suya temas edecek.  Balık bu sudan gelmiş olacak...Bu transfer sırasında gelecek olan zararlı bir şeyler yok mu?
Yani bu alıştırma suyuna uygulanan bir dezenfektan gibi bir şey  var mı, varsa nedir?  Aynı şekilde dışarıdan gelen bitkilerinde taşıyıcı olmasını engellemek için nasıl bir yol izlemeliyiz ?   Teşekkürler..
 

 Forum kuralları 5.madde:

 

Türkçeye önem veriyoruz.

 

Mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin.  

 

Saygılar
 
acemi412007-09-13 16:33:31
Yeni balık eklemesi ile ilgili ( Derleme
Merhaba arkadaşlar;
 
Yeni balık eklerken tüm işlemleri anlıyorum  ancak kafamı karıştıran bir nokta var... yeni balığı ayrı bir yerde tankın suyuna alıştırdık , bu suyu tanka bulaştırmayacaz bunuda anladım ama ya kepçe ? kepçe bu suya temas edecek , balık bu sudan gelmiş olcek...bu transfer sırasında gelecek olan zararlı bişiler yokmu...
yani bu alıştırma suyuna uygulanan bir dezenfektan gibi bişi varmı? varsa nedir?  aynı şekilde dışarıdan gelen bitkilerinde taşıyıcı olmasını engellemek için nasıl bir yol izlemeliyiz..  teşekkürler..
LEPİSTES Ölümleri
teşekkürler Mustafa kardeş ,
Senin tezin doğru ise arkadan gelen yavrulara dışarıdan balık getirmezsek ölmemeleri gerekir.. Bunu deneyeceğim. Teşekkürler.. Bu tarafından bakmamıştım , 3 ayrı akvaryumcudan gelmişti zaman zaman balıklar ,  ama hep sağlıklıydılar , burada bizim tankta 2-3 ayda  ölüp gittiler.. bakalım .tekrar. teşekkür..
LEPİSTES Ölümleri
Merhaba arkadaşlar;
 
Yaklaşık 1 yıldır kurulu 24 lt. bitkili , düzenli dip çekilen , aydınlatılan , ısıtılan , yemlenen  bir tankım var..  sadece 5-6 ad. lepistes tutmaya çalışıyorum. zaman zaman doğuruyorlar , yavrularla 20 leri buluyor sayıları ancak hiç bir balık tam olarak sağlıklı yaşam sürdürüp , uzun süre yaşayamıyor , 2-3 ayda iç parazit belirtileri ile (zayıflama , karın çökmesi , yüzme bozukluğu , bükülerek ölüm) balıklar ölüyor.
Tuz , flaggy , sarımsak , hepsini her şekilde denedim , ayrı ilaçlama , vs. normalde hiç bir ilaç kullanmıyorum...  yem olarakta sadece sera pul yem kullanıyorum..
 
tankta şu an son yetişkin dişide aynı belirtiler ile ölmek üzere , 20 kadar yavru var onlarda , büyüdükten sonra aynı şekilde ölecekler  biliyorum.. 
 
tankın büyütülmesi vede baktapur tablet ten başka , bir önerisi olan arkadaşlar varsa  son kez denemek isterim.. artık  üzülüyorum , carede bulamıyorum.. en iyisi sanırım bırakmak..
 
Saygılar..
Elodea’da beyazlık

Arkadaşlar Elodea bakıyorum. İlk kök geldikten birkaç gün sonra sürgün verdi.. kopardım diktim..  oda uzadı..ilk kök  bir sürgün daha verdi. sonra 2 tane kök  gibi  yapraksız sürgün vererek  kuma  bağlandı. Işık günde 6-8 saat var..  büyümeleri normal seyrediyordu..  bir kaç  gündür yüzeye  yakın 10cm  civarı  bölümünde..yapraklar  üzerine  sanki kar yağmış  gibi  yoğun.. beyaz  beneklerden oluşan  bir yüzey belirdi. Minik  kılcal  uzantıları  var..Sorunmudur..  önlem  almalımıyım?  ne tavsiye edersiniz.?

Karadul olur mu?
tetrazon diilmi bu? diilmiş...:)volkan_deniz2006-10-3 15:15:24
Yavruluk-Maliyet 0 YTL(Özgür KURT)

Merhaba;

Bakır telin suya salınım yapabileceğini düşünüyorum. Ama şişenin ağzına 1mm tırnaklar açılırsa 0.4 misina ile , aynı düşünülen örgü yapılabilir. Aynı şekilde şişenin 2 parçasıda misina ile bağlanabilir.Saygılar..

DİSKUS saglık hakkında(resimli)
Ben şimdi anlamadım. Bu bir testmiydi? Forum moderatörleri  veya yardımcı olmak isteyenlermi test ediliyor?
Bitkili Tank Denemem

Maaşallah..

Fikir senin..  zevk senin..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.