ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gecko
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
137
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Aralık 2012 06:37
Son Ziyaret:
17 Kasım 2015 17:30
Toplam Mesaj:
1611 [0.39 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gokmen Emre Keskin
Doğum Tarihi:
02 Eylül 1982
Yaş:
41
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Tai Chi Egitmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Haziran'da Türkiye'deyim. İlgililere duyurulur. GokmenEmreKeskin

SON 10 MESAJI

Canlı Yükü Fazla Olan Akvaryumu Idare Etmek
Hiç chiclid beklemediğim iiçin davranışları kkonusunda birşey ddiyemiyorum. Benim tecrübelerime göre debiden çok malzeme miktarı ve kalitesi oönemli. Ayrıca daha önce bahsettiğim overflow ile sürekli şuddeğişimi yöntemini bir araştırın. Benim yaşadığım yerde akvaryumcular çok kalabalık akvaryumlarda hep bu sistemi kullanıyorlar. İsterseniz kabaca detaylarını yazabilirim. Ancak yer kaplayan ve görüntü sorunu olan bir sistemdir.
Canlı Yükü Fazla Olan Akvaryumu Idare Etmek
Kısa aralıklarla azar azar şu değişimi yyardımcı olabilir. Tabi ki kaliteli dış filtre malzemesi her zaman iyi olur. Biyolojik filtrasyon için mmevcut sisteme fazladan bir pipo filtre eklenebilir.

Hatta overflow (asirtmali) sistemle sürekli şu değişimi yyöntemi kkullanılabilir.
sumpa iniş borusundan su inmiyor
Tahmin ediyorum ki sorun surada;

Sump'a inen boru sanirim suyun icinde. Yani su seviyesinin altinda sanirim. Bundan dolayi ust kisimdaki overflow bolmesinin icine su dolamiyor. Cunku borunun icindaki hava alt kisimdan cikamiyor.

1) Sumpin icindeki boruyu su seviyesinin uzerine cikarirsaniz sorun kalmaz (ses yapacaktir)
2) Akvaryumun icindeki siyah L parcayi ya cikarin ya da yatay hale getirin. Yine sorun kalmaz. Vana ile ses ayari yapilir.
3) L seklindeki parcanin uzerine 5mm civarinda bir delik acin, hava buradan cikar yine sorun kalmaz.

Bunlardan biri ile cozulecegini dusunuyorum.
Cama Cam Akvaryum Yapımı
Lazer değildir o muhtemelen. Uv ile kürleșen yapistiricilardandir. Yalnız onlar su temalı kullanımlar için uygun değiller. Yukarıdaki mesajımı okuyun. Bildiğimiz silikon. Yalnızca iyi işçilik.
Bambudan karides saklanma alanı yapalım
Ben daha once yapmistim. Gayet basarili oluyor. Silikon cok iyi bir sekilde tutuyor.
Bambudan karides saklanma alanı yapalım
Ali Bey'in de dedigi gibi curume belirtileri baslayinca hemen degistirirsiniz. Bu arada pvc icin bahsettigim gibi kuma gomerek tamamen saklayabilisiniz. Acikta kalan kismina da moss sarbilirsiniz. Hatta borunun etrafina silikon surup sonra da dere kumu veya cakil taslarina bulayip yepismasini saglayabilirsiniz. Ama yine de en guzeli sanirim kilden yapilmis olan borular. Ayrica gozenekleri sayesinde biyofilm olusumuna da yardimci oluyor ve karidesler bayiliyor.
Bambudan karides saklanma alanı yapalım
[QUOTE=Prayer] Seramik olarak uygun fiyatlı ürünler bulamadım, uygun seramik boru önerebilecek varsa değerlendirebilirim.

PVC olarak, temiz su boralarından ya da kalorifer tesisat borularından mı bahsediyorsunuz ? Salınım yapabilirler diye hiç düşünmedim.
[/QUOTE]

Evet bildigimiz sihhi tesisat borulari. Fiyatlari da cok uygun zaten. Cok cok uzun vadede salinim yapar mi bilmiyorum. Ancak butun akvaryumlarimda pvc borular kullandim halen de kullaniyorum. Hatta pek cok usta da kullaniyor. Sanirim guvenebilirsiniz. Htta ben 10cm kadar kesip, 20-30 derecelik aciyla kuma gomuyorum. Sadece uc kisimlari acikta kaliyor. Kumun icine tunel seklinde bir magaracik yapmis oluyorum. Ozellikle cuce kerevitler cok seviyorlar. ayrica pvc'nin yapay gorunumunden de kurtulmus oluyorum. Tabi moss sarilarak da yapilabilir.
Bambudan karides saklanma alanı yapalım
Az once baska bir konuda yazmistim, Bambu bir sure sonra curuyor ne yazik ki. Seramik veya pvc borulari kullanabilirsiniz.
Yeni Kurulum İçin Görüşleriniz
Yasin Bey cok guzel gorunuyor melezler. Saglikli buyurler umarim. Biraz daha hacimli olsaydi keske tank. Bu arada bambu kamislari bir sure sonra curume yapiyor suda. Bence curumesini beklemeden cikarin. Yerine seramik veya hic olmadi pvc borular kullanabilirsiniz.
Yeni Kurulum İçin Görüşleriniz
Merhaba,

Amazonia ilk kurulumda Amonyak (NH3 sanirim) salinimi yapar Bu da canlilar icin kesinlikle buyuk tehlike. Suyu doldurduktan sonra malzemeler calisir vaziyette en az 15 gun. (benim tercihim 20-25 gundur) bos calistirip su degisimi yapmayin. Eksilen suyu ekleyebilirsiniz.

Boylece Amazonia'da zaten bulunan bakteri vs amonyak ile beslenmeye baslayip azot dongusu baslar. Bir sure sonra amonyak NH3, nitrat'a donusur (NO3-)sonra da bu nitrat nitrit'e (NO2-) donusur. Bu surec 15 gun civarina denk geliyor. Bu surecten sonra canli eklemsi yapabilirsiniz. (siz yine de canli eklemeden once test yapin)

Yani kisaca akvaryumcunuzun olumsuz olarak bahsettigi amonyak salinimi aslinda otomatik olarak donguyu baslatmaya yarayan bir durum. Sadece acele etmemek lazim

Ayrica amazonia cok iyi bir filtrasyon malzemesi gorevi de gorur. Gecko2015-05-30 20:04:41

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.