ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Achilleus52
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2013 21:10
Son Ziyaret:
06 Mart 2019 12:06
Toplam Mesaj:
445 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkin Doğan
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1986
Yaş:
37
İl:
Bolu
Meslek:
Müzik Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

SON 10 MESAJI

Doğal Ortamda Yunus Ciklet
Herkese merhabalar. yaklaşık 7 yıldır akvaryumlarımızdaki malawi türlerinin doğal ortamındaki videolarını topluyorum. lakin hiç bir yerde cyrtocara moorii (yunus ciklet)'i doğal ortamında bir video yada fotoğraf bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olacak meraklı hobidaşlar arıyorum
[K]Yardımınız için teşekkürler[/K]
Yeni Sorular Eklendi
Bu derece kirlendiği için konu sahibinden özür diliyorum.  Tekrardan kusura bakmayın

SERA AQUATAN

sera aquatan yeni Bio Protect Formula ile tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında musluk suyunu balıkların ihtiyaçlarına göre anında sağlıklı ve temiz su olarak düzenler.

Akvaryum bakımı az iş gerektirir

*****Musluk suyu, akvaryum sakinleri için uygun bir yaşam kaynağı değildir. Biz insanların kullanımına uygun hale getirmek için musluk suyuna katılan maddeler, akvaryumdaki balık ve mikro organizmalar için zararlıdır.*************

Yeni Biyo Koruma Formüllü sera aquatan, bu zararlı katkı maddelerini güvenli bir şekilde temizler ve her kurulum ya da su değişiminde musluk suyunu balıklar ve bitkiler için daha da uygun bir şekilde düzenler. Bu da akvaryumdaki balıklar, bitkiler ve mikro organizmalar için yaşama koşullarını önemli ölçüde iyileştirir. Balıklar en canlı renkleriyle parlayacaktır. Akvaryum bakımı daha az çaba gerektirecektir.

Yeni sera bio Protect Formula ile en uygun akvaryum suyu kalitesi

 

  • pH nötr formülü sayesinde sorunsuz balık nakli
  • Zararlı klorun hızlı bir şekilde temizlenmesi
  • Ağır metallerin hızlı bir şekilde bağlanması
  • İyot sayesinde görkemli renkler ve canlılık
  • Deri koruyucu jele bağlı olara mukoza zarı ve solungaç koruması
  • Sağlıklı balık gelişimi için magnezyum ile enzimlerin etkinleştirilmesi
  • B vitamini sayesinde daha az stres ve daha iyi bir sinir sistemi desteği

pH değerinin hızlı bir şekilde düşmesi, örneğin balık nakli ya da su değişimi durumlarında, üst deri yaralarına ve kanayan solungaçlara neden olabilir.

pH nötr formüllü sera aquatan doz aşımı durumlarında bile pH değerini değiştirmez ve sorunsuz balık naklini garantiler!



Bir çok durumda klor, 0.1 mg/l düzeyinde balıklar için ölümcüldür. Balıkların solungaçları saldırıya uğramakta ve yıpranmaktadır.

sera aquatan hızlı bir şekilde kloru temizler!



Bakır gibi ağır metal iyonları mukoza salgılamasını artırır ve solungaçları yıpratır.

sera aquatan ağır metal iyonlarını hızlı ve kalıcı bir şekilde bağlar!


sera aquatan
Rakip A
Rakip B
omardaing2014-03-02 21:57:36
Yeni Sorular Eklendi
[QUOTE=betamm]filtreyi 3-4 günde temizlemelisin.
filtreyi fişten çekme.çünkü ölüyorlarmış.(balıkları aldığım yer söyledi)
bana yem verirken filtre kapalı olsun dediler ama benim balıklaraım filtre kapalıyken yem yemedi.ben açık tutuyorum.
suyu 1-2 günde 2-3 bardak oranında değiştirisen çok iyi olur.
alacağın balıklar çöpçülerle yaşayabiliyormu araştır.çünkü benimkiler öldü japonlarla.
                         Yardım Edebildiysem Ne Mutlu Bana :D
[/QUOTE]

3-4 günde filtre temizlenmez. Malesef petshopçuların söyledikleriyle hareket etmemek lazım. Filtre bakımı 3 haftada bir akvaryumdan çekilen su ile filtrasyondaki malzemeleri(sünger ,bioball vs) temizleyerek yapılır.
2-3 bardak diyede birşey yok malesef. 5 günde bir %30 oranında su değişimi yeterlidir.
Balık ölümlerinin nedenlerinden biride yemlerken filtreyi kapatıp o şekilde unutup gitmektir. Filtre hiç bir zaman kapatılmamalı, onun yerine yemi içine çekmeyecek şekilde uygun bir açıyı deneye deneye bulmaktır.
omardaing2014-03-02 21:59:12
Yeni Sorular Eklendi
[QUOTE=Refeco]İzmir gibi suyu bol klorlu bir şehrimizde yaşıyorum. Bugüne kadar musluk suyu haricinde hiçbir şey(su düzenleyici vs.) kullanmadım. Önemli olan suyu dinlendirip kloru uçurmak. Mümkünse akvaryuma balık koymadan önce ekipmanlarla birlikte 4-5 gün akvaryumu çalıştırmak. Bu süreç dahilinde kullanacağınız yemlerden birkaç tanesini suya atmanız, su içerisinde yararlı bakteri üremesini arttıracaktır. Hatta az miktarda içme suyunu ağzınızda çalkalayıp, biraz tükürüklü olacak şekilde suya bırakmanız akvaryumunda oluşması gereken yararlı bakterilerin üreme hızını arttırır diye düşünüyorum.[/QUOTE]

Çok yanlış bilgiler içerisindesiniz. İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. Suyu nekadar dinlendirirseniz dinlendirin ne kloramin gider ne de klor tamamen gider. Ayrıca olay sadece bu ikiside değil, ağır metaller vs.vs.... Hani balıklar anlamsız bir şekilde 1-2 yılda ölüyor ya, işte tam olarak sebebi budur. Özel tür besleyenler hastalıkla ölümle uğraşmamak için aquatan vb. kimyasallar kullanarak suyu dinlendirirler. Bunca insan boşa kullanmıyor. Yunus besleyen birisi olarak, aquatan kullandığımdan beri balıklarımın yüzgeç diplerindeki kırmızılık yok oldu. Yararını zaten balıkların ömründen tutunda, rengine kadar herşeyde farkedersiniz...

Ayrıca yine yanlış bir bilgi, 4-5 günde yem kullanarak bakteri kültürü oluşturulmaz. Bakteri kültürü dediğiniz şey, destekleyici kültür kullanmadığınız sürece 2-3 haftada anca oturur.

Bakteri kültürünü destekleyecek şeylerden biri balıkların dışkısıdır. Görüntüden rahatsız olmuyorsanız kesinlikle dışkılarını çekmeyin. Bırakın suyunuz otursun. Linki herkesin incelemesini öneririm:
http://www.akvaryum.com/forum/yoksa_siz_hal%C3%A2_dip_mi_cekiyorsunuz_k716738.asp
Achilleus522014-02-23 16:08:00
Yeni Sorular Eklendi
Öncelikle iyi forumlar
En büyük yanılgılardan biri "Hazır su kullanıldığından su düzenleyici (klor-kloramin giderici) kullanmaya gerek yok" denmesidir. Arkadaşlar insanların içtiği bütün sular balıklar için uygun değildir ! Hepsinde belli bir miktarda klor'da vardır kloraminde.
Yunus cikletleri
O balıkların kendilerini sevdirdikleri falan yok. Yunuslar aşırı obur cikiletlerdir devamlı yem isterler. Azar azar günde 4-5 yem verilmeli. İşkence etmeyin okadar hayvana, o küçük dediğiniz erkek bir süre daha büyüyüp diğer büyük erkek baskınlık yapmaya başladığında yanık (küçük) kalacak işkence çekecek.
Yada kendi bildiğinizi yapın ve burada hayvanlara bukadar hassas davranan ve bakan insanların içinde 200 litrede 8 tane yunus besliyorum diye birton olumsuz eleştiri alacağınız konular açmayın.

Yunus kayaların arkasına saklanmayı sevmez. Eğer saklanıyorsa onu buna mecbur eden birşey vardır. Yeni başlayanlar için ağzında yavru varmı yokmu en net anlama şekli, ağzının altı aşağıya doğru şiş ve nefes alıp verirken ağzını milimlik açmasıdır. Çok tecrübeli dişiler ağızlarında yavru varken ufak ufak yem yerler.
Yinede emin değilseniz fotoğraf koyarsanız daha belirleyici olur.

Tekrar ikaz ediyorum 200 litrede 2 erkek bakılmaz !
Achilleus522014-02-19 01:23:51
Yunus cikletleri
Öncelikle iyi hobiler. Bende sizin gibi 2 yıl önce yunus bakmaya düşük hacimde (220 litrede) bakmaya başladım. Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama imkanınız varsa daha başlamadan hacmi en az 350 litre yapın derim.

1- 200 litrede 2 erkek yunus kesinlikle bakılmaz. İyice büyüdüklerinde akvaryumda balyoz sesleri duymaya başlarsınız, gün gelir birtanesini ters dönmüş ölü vaziyette bulursunuz. ! 1 tane Erkeği kesinlikle geri verin. Yunuslar aşırı sakin cikletlerdir fakat baskınlık kavgaları söz konusu olunca izlerken bile rahatsız olursunuz akvaryumda huzur olmaz !

2- 200 litrede 8 tane yunus hiç beslenmez. Azami 1e 3d olabilir. Hatta yunus dişileri fazla kovalayan bir ciklet olmadığı için ve hacim göz önüne alındığında 1e 2 dişi daha makul.
Dişi eğer çiftleşmez ve yumurta dökmez ise tüpçüğü 2-3 gün durabilir. Fakat dişi olgun ise ve çiftleşip ağzına yumurta alırsa 8-10 saat içinde o tüpçük gider. Eğer dişi çok küçükse, 1-2 gün o tüpçük kalır fakat bu normal birşey değildir, tabi bu durumda doğal olarak tüpçüğü duran dişiyide erkek dölleme isteği ile rahat bırakmayabilir. Bu olay birkez benim de başıma geldi

Fakat sizi tekrar ikaz ediyorum 1 tane erkeği kesinlikle verin. Yoksa huzursuzluk yüzünden dişileriniz çok strese girer.
Achilleus522014-02-19 01:25:16
Nitrat ve Nitriti Düşüremiyorum.
 Mercan kayasına gelirsek eğer alttaki fotoğraf gibi ise balıklarınız için Jilet görevini görür. Sakı koymayın. Suya bir etkisi olmaz fakat balıklarınız en ufak bir kovalamacada yada kavgada kayaya vurursa yaralanabilir,kör olabilir hatta ölümle bile sonuçlanabilir.
http://img03.blogcu.com/images/h/a/y/hayvanseverbora/fa83baae4756b6c16a58c42057c31bb5_1269173576.jpg

Yurt dışı forumlardaki insanların emin olun bizden kat ve kat fazla imkanları vardır. Bizim için eheim en yüksek marka ise onlar için en taban markadır. Bizde üst düzey markaları sadece dizilerdeki ve holdinglerdeki akvaryumlarda görürsünüz Zaten biraz gezerseniz yurtdışında adamlar akvaryumlarına göre kendileri filtrasyon yapıyorlar. Bizdeki gibi salla pati kum taş kaya vs. kullanmıyorlar. Malawiden kum getirtiyorlar, hatta bir videoda adam malawiden kaya getirtmiş biyotop için. Işık ve ısıtıcı hariç hiç bir elektronik malzeme kullanmadan yapılan Malawi Biyotopları. 2 yıldır sabah akşam araştırım ve hergün yeni yöntemlerle, materyallerle, markalarla vs. karşılaşıyorum
En azından şöyle bir akvaryumu Türkiye'de görmedim
http://www.youtube.com/watch?v=COsbWPtDEI0
yada bunu
http://www.youtube.com/watch?v=BsvWB2S030s
Achilleus522014-02-15 22:12:11

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.