ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
btatar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ağustos 2006 21:25
Son Ziyaret:
13 Şubat 2017 22:45
Toplam Mesaj:
101 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Birkan TATAR
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1991
Yaş:
32
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Birkan TATAR

SON 10 MESAJI

1 tonluk akvaryuma bitkili kurabilirmiyim?
Ben de onu diyorum Big%20smile Nitrojen eklemek için zaten su değişimi yapılmaz. Sertlik ayarlarını da kimyasallarla çözebiliyoruz. 
 
Su değişimine ben de karşı değilim, illa ki lazım. Bir yerden bir patlak vermek zorundasınız eviniz 30 küsür kimyasal içeren bir mini labaratuvara sahip değilse. Ben sadece haftada 200 litre deyip göz korkutmayalım diyorum Tebessüm 
 
O değil de konudan epey bir saptık, sazlı anubiaslı low-tech'ten tıka basa dolu high-techlere doğru.Big%20smile
 
Su değişimi elbette şart gitgide kaymaya meyilli madde oranlarını sıfırlamak için ancak haftalık %50 de bilemiyorum yani Sikkin
1 tonluk akvaryuma bitkili kurabilirmiyim?
[QUOTE=ubeceren]BTATAR kardeşim Mustafa bey sabırla gayet güzel açıklamış, yine de hala bitkili akvaryum nedir, hi tech low teach akvaryum arasındaki fark nedir,mikroelement gübresi neler ihtiva eder, bitkili akvaryumdaki büyük su değişimleri neden yapılır konusunda  kafana takılan sorular varsa forumda biraz daha araştırma yapman faydalı olur, eğer yeterli ingilizcen varsa daha geniş kaynaklar da önerebilirim, konu akvaryum değil, düzenli gübreleme yapılan yoğun bitkili akvaryum olunca yoğun su değişimlerinin amacı sadece nitrat düzeyini düşürmek olmuyor.  [/QUOTE]
 
Uğur Bey abicim bu konuda ortalamının üstünde bilgim olduğunu düşünüyorum (elhamdülillah Big%20smile ) Ben şunu diyorum madem nitrat sıkıntınız yok Allah aşkına niye haftalık 200 litre su değiştiriyorsunuz ? Ben diyelim ki sadece nitrata bakarak yoğun bitkili akvaryumumun suyunu değiştiriyorum. Siz neye bakarak haftada 200 litre su değiştirin diyorsunuz (yani diyenler neye dayanıyor). Gerçekten merak ediyorum.
 
Ben şahsen Akvaryum hacminin yarısı bitki olan ve an itibariyle kum rengi görülemeyen tankımın suyunu çok seyrek değiştiriyor, günlük gübreleme yapıyorum 3 marka gübre ile. Nitrat sorun değil, suyun temizliği ile ilgili hiç bir sıkıntımız yok niye bu su değişimlerine giriyoruz? Şebeke suları kendiliğinden gübreli sanırım ?
1 tonluk akvaryuma bitkili kurabilirmiyim?
NPK ,demir ve mikro element takviyesi yapılan her akvaryum high-tech oluyorsa işimiz var Big%20smile Sadece nitrat gösterge değil elbette aam haftalık dev su değişim değerlerini de neye dayanarak veriyorsunuz merak ediyorum. Ayrıca sizin su değişimlerini nitrat dışında hangi kriterlere bakarak yaptığınızı öğrenmek isterim. aydınlatırsanız sevinirim Tebessüm
1 tonluk akvaryuma bitkili kurabilirmiyim?
Su değşimine niye bu kadar takıldınız anlamıyorum. Bitkili kvaryuma 20 neonluk bir sürü atarsınız ömür boyu su değiştirmezseniz. Bu tamamen akvaryum şartlarına bağlı. Haftada 250 litre ne demek Big%20smile O zaman musluğu direk bağlayın akvaryuma önüne de zeolith-karbon filtresi yaparak bir yandan dolsun bir yandan boşalsın tank 250 litreyi ancak bulur. Ben de şahsen plati besliyorum akvaryumumda 2-3 ayda bir su değiştiriyorum neredeyse. Ama diskus varken böyle miydi, değildi.
1 tonluk akvaryuma bitkili kurabilirmiyim?
Saz ve anubias'ı kolayca yetiştirebilirsiniz elbette ama bilinçsizce kuracağınız bir bitki tankı frontasa tankından kat kat rezalet olacaktır bunu da belirtmeden geçemiyorum Big%20smile
Minare Salyangozdan kurtulamıyorum.
[QUOTE=baho038]Ama herhangi bir ph değişimi bitkileride etkileyecektir.[/QUOTE]
 
 
Zaten alın elinize tuz ruhu şişesini yarısını boşaltıp 8'den 5'e inin demiyorum Big%20smile Balıkları sarsmayacak bir pH değişmesini bitkilerin ruhu bile duymaz merak etmeyin. Ben pH'ınızı olabildiğince 7'nin altında tutun diyorum.
Minare Salyangozdan kurtulamıyorum.
PH'ı düşürüp suyu yumuşatmak salyangozların üremesine büyük etki ediyor. Düzenli CO2 veriyorsanız salyangoz populasyonu yeterince büyüyemiyor zaten.
1 tonluk akvaryuma bitkili kurabilirmiyim?
Fanla sıcaklık olayını çözmek kolay yalnız buharlaşan suyu sürekli eklemek gerek, benim 120lt'de bile günde 2lt uçuyor yarım kapasite çalışan fanımla.
 
Ben yüksekliği 60 sanmıştım Big%20smile Evet önderildiği gibi tam doldurmamak mantıklı.
 
Bir de herşey bitki türleriyle alakalı olarak değişir. MH kullanın akvaryum yüksekliği 220cm olsun Anubias yetişir kardeşim Artist Sıcakta bişey olur/olmaz, yükseklikte bişey olur/olmaz diyoruz ama tür seçimiyle alakalı bir konu tamamen.
 
Kafada oluşturduğunuz dizayna göre konuşmak en mantıklısı.
 
Bu arada gübre masrafı gerçekten önemli. Ben rotalalarım yüzünden gnde 2-3ml sıvı gübre kullanıyorum.
btatar2009-07-28 12:12:02
1 tonluk akvaryuma bitkili kurabilirmiyim?
3 tane MH lamba ile idame edilebilir sanırım, Kapak kurulursa yanlara da birer T5 :D
 
Bitki bakımına gelirsek kurulum dışında çok zor olacağını sanmıyorum şahsen, en azından budama gibi bir derdiniz pek olmayacak :)
Oksijenli Su Serum Sistemi ( Fotoğraflı )

Filtredekilere olmasa bile kumdaki ve sudaki nitrifikasyon bakterielrine illaki zarar vereceksiniz, tabii bunun yanında yüzen yosun adaylarına da zarar vereceksniz. Ben doğallıktan uzak buluyorum valla projeyi :D

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.