ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sellkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Şubat 2013 12:32
Son Ziyaret:
01 Eylül 2015 16:02
Toplam Mesaj:
82 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
selkan çağırkan
Doğum Tarihi:
18 Haziran 1985
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Black Kriza

SON 10 MESAJI

uçakla balık götüremiyorum biri beni yönlendirsin
Benim yolculuğumu soruyorsanız problemsiz geçti. 2,5 LT pet şişede 16 adet yavru balığı İzmir' den Trabzon' a sağ salim götürebildim. Şişeye 1 adet oksijen tabletinin 1/4 ünü attım. Şişeye cep sobası yapıştırdım. Gazete kağıdına sarıp bavula yerleştirdim. Yaklaşık 4 saat sonra çıkarttım tüm balıklar sağlıklıydı. Havaalanında hiçbir sorun yaşamadım.
sarı prenses
Balığı aksam oda karanlık olduğunda akvaryum ışığını da kapat. Bu şekilde yarım saat karanlıkta kalsın. Daha sonra odaya gir ve balığı yakala. Odanın ışığını açsan da balık ilk 2-3 dakika aydınlığa adapte olamadığı için kaçmayacaktır. Bu şekilde balık yakalarken yaşadığın kovalamaca esnasında yutma kusma gibi sorunları önlemiş olursun. Tavsiye edilen balığın yavruları kendi salması doğrusu da bu tabi ki. Ama ayrı bir tankın olması gerekli yada mağarası kayası bol bir akvaryum şart. Diğer balıklar yavruları yerler. Peş peşe birkaç balığın yumurta alması demek birkaç ayrı tank demek. Benim imkanlarım kısıtlıydı. Sadece bir tane ayrı tank kurabildim. Ona da yumurta alan balıkları ayırıyordum.
Başka sorun olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
balıklarımın cinsiyeti nedir
Mesut Bey sorduğunuz konuda yardımcı olamayacağım ama affınıza sığınarak arka fonunuz hakkında fikrimi söylemek istiyorum. O kadar parlak ve canlı ki sanki balıklarınız arka fon ve arka fondaki resimler akvaryumdaymış gibi gözüküyor. Ve balıklarınızı ürkütebilir diye düşünüyorum. Çok düşündüm bu mesajı yazmadan ama tutamadım kendimi.
imdat
Akvaryuma adapte olamadığı için yemleme zamanında yeme gelmiyor olabilir. Daha sonra kıyıdan köşeden önüne düşenlerden yiyordur. 15 gün yem yemese dış görüntüsünde mutlaka bir anormallik olur diye düşünüyorum. Mümkünse resim ekleyebilir misin? Daha net fikir üretilebilir.
sarı prenses
Daha önce balığı kusturduysanız mutlaka biliyorsunuzdur. Ben yine de hatırlatmak isterim. Kusturacağınız balığı akşam ışıklar kapalı iken yakalayın. Bir ihtimal balığı yakalamaya çalışırken yutmuş olabilir. Sarı prenseslerden defalarca yavru aldım. Benim yöntemim yumurta alan balığı ayrı bir tanka almaktı. Bu şekilde kuluçka makinasına da gerek kalmaz. Ayrıca diğer balıklar rahatsız edip yavru sayısının azalmasını da önlemiş olursunuz.
japon yapıştırıcı
Japon yapıştırıcısının zehirli olduğu konusunda sanırım hemfikiriz. Akvaryum silikonu hakkında bir şey eklemek istiyorum. Ben yavruluk yapımında akvaryum yapımında kısacası akvaryum ile ilgili her türlü işlemde solventsiz şeffaf silikon kullanıyorum. Bu güne kadar sorun yaşamadım. 8-10 TL akvaryum silikonuna para vermektense 3 TL ile solventsiz bir silikon kullanılmasından yanayım.
Market reyonundan akvaryum olurmu
[QUOTE=Hayrettin2014] 
[/QUOTE]
Benimde aklıma ilk bu gelmişti. Daha sonra detaylı bakınca yandaki camların ağırlığı kaldırmayacağını düşündüm. Bir başka problem buhar olur. 110*60*50 ölçülerinde akvaryumumda buhar camı kullanmıyordum. Üstünde bir kapak olmasına rağmen odamın duvarların da siyah küf lekeleri oluştu. Buhar camı ile kapatmak zorunda kaldım. Benim tavsiyem bir camcıya istediğin ölçülerde kestirmen. İki ayrı akvaryum çıkar bence.
Uçakla Balık Nakliyesi
Teşekkür ederim. Arkadaşımın artık bundan sonrası. Çok güzel bir akvaryum hazırladı yavrulara. Güle güle büyütür inşallah dediğiniz gibi.
Uçakla Balık Nakliyesi
Hiçbir sorun yaşamadan sağ salim balıkları Trabzon' a götürdüm. Ne güvenlik nede soğuk problem olmadı. Yukarıda yazdığım gibi yaptım taşımayı. Buyrun balıkların Trabzon' da ki hali.




Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Uçakla Balık Nakliyesi
2,5 litrelik bir şişeye yarısına kadar su doldurup oksijen tabletini dörde bölüp suya atıp deneyeceğim. Balıkları bu akşam yemledim pazar sabahına kadar bir daha yem vermeyeceğim. Ayrıca cumartesi akşamı akvaryumda yüzde elli su değişimi yapmayı düşünüyorum. Bu arada akvaryuma çift hava motoru ile bol oksijen vermeye başladım. Pazar sabahı şişeye koyup cep sobasını yapıştırdıktan sonra gazete kağıdına sarıp bavulda eşyaların arasına yerleştireceğim. Kısmetse güvenlikten de geçerse deneyip göreceğiz. Sonucu buradan paylaşırım mutlaka.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.