ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dr_sem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mart 2013 16:05
Son Ziyaret:
13 Ağustos 2015 02:07
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ömer alasulu
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1986
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


ömer alasulu

SON 9 MESAJI

yavrular ölüyor
Canlı doğuranlarda yavruların hepsinin yaşamaması bence gayet normal bir durum. Herşey düzgün bile olsa yavruların bir kısmı zaten zayıf doğacaktır ve ölecektir. Değilse her ay 50 tane yavru veren bir balıktan bir sene sonunda 600 canlı ürer bu da doğanın tabiatına aykırıdır bence. Normal yaşam alanlarında bu balıkların çok azı kurtulmaktadır zaten. % 50 gibi bi oran yavru büyütmede  bence gayet iyi bi orandır. Onun için ölen yavrulara ekstrem bi durum yoksa hastalık vb. çok kafayı takmayın.
HAmile Moli
Rafya bi çözüm tabiki de ama molly yavruları en başlarda nedense akvaryumun dibinde dolanıyorlar en azından benim yavrular öyle yapıyorlardı ve mollyler yavrularını pek yemiyorlar ama meraktan bi ağızlarına alıp bakıyorlar bu da yavruların ölmelerine sebep oluyor. Yavruluk daha iyi bi çözüm bence.
Cüce vatoz için hangi akvaryum daha uygun
Benim okuduklarımdan bildiğim kadarıyla erkek cüce vatoz yavruları belli bi zamana kadar koruyor hatta yumurtaların başından ayrılmayıp yumurtalara diğer canlıları yaklaştırmıyor. Yavrular kendileri yüzebilecek duruma gelene kadarda bakıyor. 
Cüce vatoz için hangi akvaryum daha uygun

   Merhaba arkadaşlar. Benim iki tane 1 metrelik standart akvaryumum var. Biri bitkili diğeride fotoğrafta  görülen diğer akvaryum. Bitkili akvaryum da moskov blue lepistes (8d 4e ve yavruları) yaklaşık 50 tane elma salyangozu (2 si ceviz geri kalanlar fındık büyüklüğünde) 2 komando çöpçü (bi tane de yavruları var o yavruyu görünce hem şaşırmış hem sevinmiştim) 2 neon 5 tane ember tetra ve 9 tane 4-7 cm boylarında değişen cüce vatozum var.
   Cüce vatozlar büyük ihtimalle 2-3 ay içinde yavru verecek duruma gelecekler(en azından 4-5 tanesi). Cüce vatozların elma salyangozlarının olduğu yerde üremediklerini okudum. Bende şu konuda kararsız kaldım. Acaba elma salyangozlarını mı  diğer akvaryuma taşısam (diğer akvaryumdaki balıkları vermeyi düşünüyürum ordada 4 tane çiklet 4 tanede büyük sae var ve o akvaryuma moli almayı düşünüyorum) cüce vatozları bitkili akvaryumda bıraksam burda bol yosun var yavrularda faydalanır ilerde tabi yavru alabilirsek  yoksa cüce vatozları mı diğer akvaryuma taşısam ve sadece cüce vatoz mu baksam ? Bi de resimde görülen küpler var elimde acaba bu küpler yumurtlama için uygun olabilir mi yoksa illa ağzı dar olan küplerden mi almalıyım?
   Şimdiden teşekkürler...
Balıklarım neden iyileşmiyor....
 Cevabınız için teşekkürler.Açıkçası hobiye başlayalı 7-8 ay oldu. En başta klasik hataları ben de yaptım. Küçük bir akvaryum bol balık vs. Bu akvaryumu da kuralı 5-6 ay oldu. Bunun yanında gene bir metrelik sarı, mavi, beyaz,portakal prenses, yaşayan kaya, iceman gibi karışık balıklardan oluşan bi akvaryumum daha var. Tek tür konusunda muhakkak haklısınızdır ama yeni başlayan biri olarak sabırsızlık ve akvaryumun daha renkli görünmesi adına bi çok türü bir arada koydum akvaryuma.:( Belki bi hata ama en başlarda oluyor galiba. Dış filtre konusunda ben de size katılıyorum. Lakin öğrenci halimle 2 akvaryuma baya bi masraf ettim. En kısa zamanda bi tane alacağım ama. Balıkların birbirlerine karşı agresif olma konusuna gelince ben böyle bi duruma kendi akvaryumumda rastlamadım şimdiye kadar. Hatta yeni doğmuş yavrulara bile saldırmamaya başladılar. 
 Suyun oturmaması belki hastalıklara davetiye çıkarabiliyor olabilir ama balığın 2 aydır düzelmemesi gibi bi durum olabilir mi? Ya ölmesi ya da düzelmesi gerekmez miydi?
Balıklarım neden iyileşmiyor....
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Siyah molimin vücudunda beyaz pamuksu oluşumlar 

Akvaryum Kapasitesi (litre):100*30*45(135lt) bitkili

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes 8e 8d, Moli 2e 6d, Plati 3e 6d, Neon 12 adet, Elma salyongozu 6 adet, Nerite salyongozu 1 adet, Komando çöpcü 2 adet, Leopar vatoz 1 adet, Cüce vatoz yavruları, moli ve plati yavruları 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Sıcaklık 27 derece, diğerlerini bilmiyorum

Filitrasyon: İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Deep fix bakteriyel hastalıklar adında ilacı 2 ay önce kullandım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1 %25 su değişimi 
 Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2.5- 3 ay önce forumdan okuyup anladığım kadarıyla balıklarımda columnaris hastalığı ortaya çıktı. Yukarda belirttiğim ilacı karantina akvaryumum olmadığı için, sıcaklığı 29 dereceye getirerek kullandım tüm akvaryuma.O sıralarda 4 tane aynı akvaryumcudan aldığım 2 aydır bakmış olduğum lepisteslerim ve bu balıkların yavruları öldü. Başka balıklarımda hastalandı ama onlar düzeldi. Forumdan okuduğum, kendiminde tecrübe ettiğim üzere açıkçası ilacın tüm akvaryuma uygulanmasının iyi bi şey olmadığını anladım. Bunun üzerine bi daha ilaç kullanmadım. Su değişimini ve yemlemeyi daha düzenli hale getirdim. Fakat 1 tane erkek molimin üzerindeki pamukçuklar tam anlamıyla geçmedi. 2 aydır  üzerindeki pamukçuklar hafif düzeliyor sonra tekrar artmaya başlıyor. Bu düzenli bi şekilde devam ediyor. 1-2 haftadır diğer molilerimin üzerinde de ufak beyazlıklar oluşmaya başladı. Balıkların yem yemesinde ve yüzmesinde her hangi bi sıkıntı gözlemlemedim açıkçası. Şimdi sorum acaba ben bu hastalıktan nasıl kurtulacam? Acaba ben teşhisimi yanlış mı koydum, mantar da olma olasılığı var mı? Ayrıca son bi sorumda dişi bir lepistesiminde de kamburluk oldu 1 ay önce. Kuyruğunda ufak bi erime oldu ama şimdi düzeliyor neredeyse kayboldu. Şimdiye yavrulaması lazımdı ama karnı bile şişmedi. Bu balıkta da yem yeme ve yüzmede bir sıkıntı yok. Bu kamburluk geçer mi acaba? 
 Şimdiden teşekkürler.

Vieja2013-04-09 21:07:29
Fotosentez
Bende 2 gün önce kurdum mayalı sistemi sigara izmariti kullandım bugün gördüm fotosentezi ama öyle her tarafta ahım şahım bi fotosentez olayı yoktu. Galiba ışık yetersiz bendede.
Bende Tam Olarak Bundan Söz Ediyordum!
[QUOTE=byyılmaz]-) Kribensis Alper 
2-) ardaarda Arda Turgay
3-) uNDaRK Görkem ( İlk kez katılacak - 7D'den ücretsiz faydalanacak. )
4-) wallborg Rasim
5-) efe1907 Efe 
6-7-8-9) byyılmaz Oğuzhan (Yılmaz ailesi olarak aynı kadroyla katılmayı düşünüyoruz. +3)
10-) HaYKo04 Yiğit 
11-) setra Can
12-13-) lordhorner Kerem + Kızı ( İlk kez katılacak - 7D'den ücretsiz faydalanacaklar. )
14-15-16-17-) cnrkly & fatihilhan + arkadaş + arkadaş
18-19-) Etcehellion Onur + arkadaş ( İlk kez katılacak - 7D'den ücretsiz faydalanacaklar. )
20-) mendos ozan
21-)ooguzcann oğuzcan güser (2 önceki buluşmada basketbolu kazandığım için bir oyun ücretsiz alper abi hatırlat demişdi)
22-) murat_fkb Murat
23-) ASLAN sabri aslan 
24-) Cansın Er Çayır (pisqo)
25-26-27-28-29-) aniloo15 ( İlk kez katılacak - 7D'den ücretsiz faydalanacaklar. )
 30-31)dr_sem- Ömer+arkadaş
 
 
Kribensis (Alper KARMIŞ) tarafından çekiliş yapılacak ve çekiliş sonucu;
 
-1 adet Dolphin C700 dış filtre
-10 kişiye 100 er gram Tetra MİN
-10 kişiye 100 er gram Pond Japon yemi
-20 DVD lik orjinal belgesel seti hediye edilecektir.
 
WWW.OZELYEM.COM  Sponsorluğu ile yapılacak olan bu organizasyonda katılımcı arkadaşlara yem hediye edilecektir.
 
Alemdar PETSHOP organizsayonumuza katkı olarak ürünlerde % 20 indirim uygulayacaktır.
 
Basketball yarışmasının birincisi diğer arena organizasyonuna ücretsiz girecektir.
 


 
WWW.OZELYEM.COM organizasyon gününe özel indirim...!!!

Orjinalini yazan: ozelyem

Değerli hobiciler o güne özel  www.akvaryum.com un üye hobicilerine özel olarak İç Anadolu Bölgesi Bölge Bayii Olduğum  OMEGA ONE ORGANİX® marka yemlerde siz hobicilere tanıtmak amacı ile sürpriz bir indirim uygulanacaktır. Bu indirim www.ozelyem.com adresinden vereceğiniz siparişlerde geçerli olacaktır.  İlginiz için teşekkürler

 


 



Düzenleyen byyılmaz - Bugün Saat 19:07
[/QUOTE]
Bende Tam Olarak Bundan Söz Ediyordum!
Ben de katılmak istiyorum. Katıla mı basıyoruz? Ben sıteye yeni üyeyim de kız arkadaşımda gelecek .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.