ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lutfimikci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Nisan 2013 09:10
Son Ziyaret:
20 Saat 49 Dakika önce
Toplam Mesaj:
425 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Lütfi Mıkçı
Doğum Tarihi:
06 Mart 1995
Yaş:
29
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Lütfi Mıkçı

SON 10 MESAJI

250 LT filtre
Dolphin c1000 yada bütçeniz müsaitse eheim 2217. İkisini de kullandım çok başarılı filtreler.
yem
Piyasada dip yemi olarak geçen yemden var ayrıca alabalık yemi de olarak biliniyor. Çok yağlı bir yem düzenli olarak vermenizi tavsiye etmem balıkları yağlandırıp üremelerini olumsuz yönde etkiler. Tetra discus ve sera granured öneririm size. Bu yemden de haftada bir kaç kez verebilirsiniz.
MALAWİ ÜREME HAKKINDA
25 balık düzenli yavru almak için biraz fazla ama hobi, seyir zevki için fazla bir sayı da değil. Tür ne kadar az olursa yavru alma ihtimali o kadar artar. 25 balıktan maksimum 5 tanesi erkek olsun ki akvaryumunuzda huzur olsun yoksa devamlı çiftleşme-bölge kavgası izlersiniz. 4d1e şeklinde 4 yada 5 koloni seyir zevki yüksek akvaryum kurmanızı sağlayacaktır.
250 litre akvaryumda cam kalınlığı sorunu
Kayıt kuşak atın 40 cm e kadar doldurun garanti olsun. İş işten geçtikten sonra pişmanlık fayda etmez. Estağfurullah birbirimize yardım amacıyla buradayız zaten yardımım dokunduysa ne mutlu bana.
250 litre akvaryumda cam kalınlığı sorunu
Cam kalınlığı litre hesabına göre değil akvaryumun yüksekliğiyle hesaplanır. P(basınç)=h(yükseklik) x d(sıvının öz kütlesi) x g (yerçekimi ivmesi) dir. Eğer akvaryumunuzun yüksekliği 35-40 cm ise 6mm cam bir sorun çıkarmaz. Daha yüksek ise üzgünüm kayıt kuşak sizi kurtarmaz. İyi günler dilerim.
Dolphin c-1000 Dış Filtre Çalışmıyor
Merhabalar. Filtrede sorunun suyun motora ulaşmaması olarak gördüm. Önce giriş ve çıkış hortumlarının doğru yerde olduğundan emin olun in yazan yerdeki hortum her zaman akvaryumun içinde olsun. Dediklerimi yapmadan önce filtrenizin kovasında su olmasın. Çıkış hortumunu da ilk başta suya sokmayın çünkü filtrenin içine su girişi olması için hava çıkışı olması lazım, bu olayı zorlaştıracaktır. Filtre boşken ,in hortumu sudayken, çıkış hortumunu ağzınıza alarak havayı içinize doğru çekin bu hareket filtreye hızla su dolmasını sağlayacaktır. Dolma işlemi tamamlandıktan sonra filtreyi fişe takın yüksek ihtimal çalışacaktır. Eğer yine tıkırtı gelmeye devam ederse vakum işlemini bu kez filtre çalışırken tekrarlayın. Bende aynı sorunu yaşadım ve bu şekilde atlattım umarım siz de atlatırsınız.
hangi ciklet uygun ?
120 litre genel olarak  ciklet için düşük sayılabilecek bir hacim  fakat 120 litrede tek tür olarak size demasoni önerebilirim 1e 5d şeklinde. Yada 1 erkek 3er dişi olacak şekilde demasoni- saulosi türlerini de besleyebilirsiniz. Fakat cikletlerin hepsi yavru bakımı olmayan balıklardır. Dişi yavrularını 20-25 gün arası tutar ve akvaryuma salar. Yavrular aralarında çok yaman yavrular olmadıkça diğer balıklara yem olur. Yavrularıyla yaşayan bir tür istiyorsanız bu kesinlikle ciklet ailesinden olmaz.
akvaryum bozulmadan kesilebilirmi
Akvaryumu dağıtmadan dediğiniz olay gerçekten çok zor silikonların kazınması ve camların yerinden çıkarılması gerek.  Akvaryumu eve alıcaksanız kayıt kuşağı kendiniz atıp öyle su doldurmanızı öneririm. Birde 77 cm yükseklik için 10mm cam biraz sıkıntılı görünüyor suyu en fazla 60-65 cm doldurmalısınız ki akvaryum çatlar mı patlar mı diye aklınız evde kalmasın. Eğer kayıt kuşak atıp suyu MAX 65 cm seviyesinde tutarsanız Allah'ın izniyle bir sıkıntı yaşamazsınız.
demasoni karında şişlik nedir ?
Çiftleşme dönemine girmiş olabilir bu karında şişliğe yol açar takip edip tüpçük çıkarıcak mı kontrol edin. Şişlik devam ederse yani tüpçük çıkarmazsa balık bloat olmuş olabilir. Bu hastalığa da genellikle balıkların diyetine uygun beslenmemesi yol açar.
185*60*70 akvaryum
O büyüklükteki bir akvaryum için sump sistemi kurarsanız rahat edersiniz. Temizlemesi bakımından kolaylık sağlıyacaktır aynı zamanda. Yada iki tane büyük dış filtre kullanabilirsiniz dolphin c-1600 tarzı. Bir diğer seçenek de eğer maddi durumunuz yeterli ise fluval fx5 - 6 kullanmanızdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.