ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hakan67
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mayıs 2013 22:33
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2014 14:14
Toplam Mesaj:
84 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Küçük
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1979
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
Danışman
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Küçük

SON 10 MESAJI

Otomatik Yemleme Makinesi
http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/resun-af-2005d-otomatik-akvaryum-yem-makinesi-118152342?keyword=&gclid=CKKFz9vPir8CFSbKtAod3woAjw&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
Hakan672014-06-21 12:11:51
Salyangoz Sorun Mudur?!
[QUOTE=numan85]Merhaba arkadaşlar, bu konuyo açma sebebim "adi salyangoz sorunu, salyangozlardan kurtulamıyorum..." gibi bir çok başlıkla karşılaşmamdır.

Bu başlık altında salyangozlardan neden bukadar kokulduğu, nefret edildiği, hangi zararlara sebebiyet verdiği deneysel ve bilimsel sonuçları bilen ve bulan arkadaşlarımız burada paylaşabilirler. 

Bu kadar faydalı canlılardan bukadar korkulması nefret edilem sebebini merak ediyorum doğrusu.
[/QUOTE]
SAlyangozlar türüne ve yerine göre sakıncalıdırlar. Örneğin salyangoz hastalıkları bazı balık türleri için tehdit olabilir Bitki akvaryumlarında bitkiler için tehdittir. Bazende görüntü olarak pek haz duyulmaz özellikle yumurta bıraktıklarında camın önüne mum çekilmiş gibi olur. Yani varlığı ile ilgili yararından çok zararı görülmüştür. Doğal hayattaki işlevleri tabiki iyi ama akvaryum doğal hayatın bir kopyası ve daha hassas bir dengesi var malesef.
ciklet akvaryumu kuracağım
[QUOTE=caglar45450606]merhaba arkadaşlar.

Ben malawi ciklet akvaryumu kurmak istiyorum. akvaryumum 80*45*55 ebatlarında yaklaşık 200 litre kadar. Bu akvaryum ciklet beslemeye elverişli mi?ben akvaryumda sp,mp ve bp beslemeyi düşünüyorum ne kadar uyumlu olur yavru almak için kaç erkek kaç dişi almalıyım.dış filtre nasıl birşey almalıyım.balıklar için önerebileceğiniz iyi yemler var mı?Ciklet bakmak çok zor mu?

Daha yeni akvaryum kuruyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
[/QUOTE]
1e 5d her tür için uygun olacaktır. Dış motorun yanı sıra balıkları rahatsız etmeyecek debide bir de iç motor kullanmanda fayda var. Dış motorunu pratik temizlenebilir aqua stop özellikli almanı tavsiye ederim. Ayrıca hava yaptığında sesten rahatsız olmak istemiyorsan ve havayı almak için ağzınla sifonlama yapmak istemiyorsan üzerinde sifon olan motorlara bak(fluval 106 veya 206 işini görebilir)
beyaz prenses kuyruk
[QUOTE=seyit01]Beyaz prensesimin (7,5cm erkek) kuyruk uçları karardı neden olmuştur?[/QUOTE]
Su dengesindeki bozukluktan strese girmiş olabilir. Ya da akvaryumdaki başka bir balık daha baskın olabilir. Ya da bahsi geçen balık bir erkek ise çiftleşme dönemlerinde bazı türler renk değişebilir. Daha net bir bilgi istersen foto paylaşmalısın.
Dainichi Yem Kullananlardan Bilgi Talebi
[QUOTE=alemadam]Dainichi veggie fx baby yem aldım. 100 gr açık olarak forumda da bilinen tanınan bir yem satıcımızdan.
Bu yemi hiç kullanmadığım için sizlere danışmak istedim.
Yeme dikkatle baktığımda hafif kırmızımsı bir renkte ve irili ufaklı olduğunu görüyorum. Mesela bir NLS gibi tek tip değil, yemin boyutları farklı, kimisi mesela 1 mm ise kimisi 2 mm boyunda sanki karıştırılmış gibi.
Bu yemin standardı nasıldır? Tek tip boyutta mı yoksa bendeki gibi irili ufaklı mıdır?
Bilginizi rica ediyorum.
[/QUOTE]

Çok nadirde olsa bazen farklı boyutlar çıkabilmektedir. Ancak bu oran hiç bir zaman yarı yarıya olmaz. Çünkü yemler elekten geçirilerek paketlenir ve boyutlandırılır. Muhtemelen yeminin iki farklı marka ya da aynı markanın iki farklı ürünü.


[QUOTE=alemadam]Dainichi veggie fx baby yem aldım. 100 gr açık olarak forumda da bilinen tanınan bir yem satıcımızdan.
Bu yemi hiç kullanmadığım için sizlere danışmak istedim.
Yeme dikkatle baktığımda hafif kırmızımsı bir renkte ve irili ufaklı olduğunu görüyorum. Mesela bir NLS gibi tek tip değil, yemin boyutları farklı, kimisi mesela 1 mm ise kimisi 2 mm boyunda sanki karıştırılmış gibi.
Bu yemin standardı nasıldır? Tek tip boyutta mı yoksa bendeki gibi irili ufaklı mıdır?
Bilginizi rica ediyorum.
[/QUOTE]
Bir taviseye daha güvenilir bir akvaryumcudan her zaman aynı marka ürünü satınalamaya çalış. Çok miktarda tüketmiyorsan küçük kutularda satılan orijinal yemleri kullan. Piyasa da çok uygun fiyata kaliteli yemler var çok alman gerekiyorsa açık kova diye tabir edilen satış yapan akvaryumcular var güvenilir olduğunu düşündüğün sürece alışveriş yapabilirsin.
Yavruluğa Almalımıyım
[QUOTE=aslannturk06]Arkadaşlar sizce yavrulığa almalımıyım .Bir arkadaşım hemen al dedi ortalama kaç günü var .
TEŞEKKÜRLER 


[/QUOTE]
Yavrulama ihtimali bile olmayabilir. Genelde dişilerin bu bölgeleri siyah olur. Yerinde olsam doğal ortamında bol dekorla yavruluğa almadan üretmeye çalışırdım. Çünkü bir süre sonra belli bir boyuta gelen yavrular diğerlerine yem olmadan özgürce geziyor. %70-80 fireyi göze almalısın. %20 de sana yeter de artar bile.
kribensis ve ramirezilerim
[QUOTE=aryum]Merhabalar bugün 1 dişi kribensis 2 ramirezi aldım akvaryumu yeni kurdum kurar kurmaz balıkları içine attım alıştırmadan erkek ramirezi akvaryumun önünde dişide elodeanın arkasında dişi haraketsiz kribensisde Hindistan cevizinin yanında eğik duruyor balıklarım ölebilirmi ?[/QUOTE]
Su değerlerinde problem yoksa sorun olmaz. Balıkların ortama alışmaya ihtiyacı var otelde kaldığında evindeki yatağı özlemen gibi birşey tabi bu yatak pis ise hasta olma ihtimalinde yüksek aynı durum.
Yeni Kurmaya Başladığım Bitki Tankım
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/147824/IMG_0758[1].JPG[/IMG]
Hakan672014-06-19 12:29:50

 [IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/147824/IMG_0758[1].JPG[/IMG]
Emers bitki üretimi
http://www.youtube.com/watch?v=mr8qrUVdHnQ

linke bir göz atın bahsettiğiniz şey tam olarak bu olsa gerek.
Rotala Macandra
Resimdeki bitki macarandra değil arkdaşım güle benziyor ama gülde değil. Renk sararması demir ve potasyum eksikliğine bağlıdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.