ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aliass
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ağustos 2013 23:06
Son Ziyaret:
07 Mart 2014 21:38
Toplam Mesaj:
80 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Dev japonlarım
[QUOTE=erdemacar_11]Bende japon balığını severim ama cikletlerin yavruları falan daha değerli. 
en sevdiğim balık melek sizce japon balığı ile melek aynı yerde yaşayabilir mi?
.
[/QUOTE]
 
Benim akvaryumda yaşıyorlar. Bilmiyorum etkisi varmı ama akvaryumda önce japonlar vardı meleği sonradan aldım ve melek sadece 1 tane. Melek 1 tane olduğu için ve akvaryuma sonradan geldiği için belkide agresif değil o yüzden japonla iyi anlaşıyor.
Ramshorn Salyangoz
Salyangozlar eşeylimi çoğalıyor?yani hem dişi hem erkek olmasımı lazım?
Bir başka ısıtıcı sorunu daha
[QUOTE=mesutok]Isıtıcı 26 ya ayarlıyken sabah 20 oluyorsa o ısıtıcı bozuk yahut akıntısız bir ortamda çalışıyor. 
Isıtıcı 26 ayarlamışsanız, o önce bir 25 e kadar iner ısı ısıtıcı bunu bekler, dijital termometrede hatta 24 lere yaklaştığınızı görürsünüz ama bu normal ısıtıcı devreye girip ısıyı 26 ya çekiyorsa ısıtıcınız sağlam. Birde ısıyı 26 ya çekerken 26 dan biraz yukarıya çıkarır  26.5 gibi dereceye kadar sonra durur buda normal.
Isıtıcınızın bir çalışıp bir durması şundan kaynaklanabilir. Isıtıcıyı akıntısız bir bölgeye koyuyorsunuzdur, böyle yaparsanız ısıtıcının etrafında akıntı olmadığı için soğuk su ısıtıcıya ulaşmaz yani bir akıntı sirkülasyonu lazım ısıtıc etrafındaki soğuk su gelip temas etsin ısıtıcı bunu ısıtmadan durmasın. yoksa akıntı olmazsa etrafında kendi etrafını ısıtır 14 saniye sonra durur ısıttım sanır. sonra 1 dakika sonra birdaha çalışır ısıtmaya çalışır soğuk su temas edince bu akıntı olmayan bölgede çok gözükür, ısıtıcınızı akvaryumda en akıntılı yere koyun. Sıfır akıntıda ısıtıcı çalışmaz. yahut çok düşük akıntıda bir çalışır bir durur. tam istenilen ayara çekmez su ısınısı.
Yahut 300 litre akvaryumunuz var buna kalkıp 25-50 watt ısıtıcı taktınız diyelim bunun suyu ısıtması zor uzun süre çalışır hele ortam soğuksa istenen ısıya çıkamayabilir bile sürekli çalışsada. Onun içinde akvrayum kapasitesine uygun bir ısıtıcı almanız lazım. ne bileyim 50 litrelik bir akvaryumnuz varsa 50-100 watt
200 litre akvaryum varsa 200 watt, 300 litre akvaryumunuz varsa 300 watt gibi.
[/QUOTE]
 
Isıtıcı ve iş filtre yan yana duruyor.İllaki iç filtre bir akıntı yapıyordur diye düşünüyorum . Başka nasıl akıntı yapılabilir?
Bir başka ısıtıcı sorunu daha
[QUOTE=iceskidbfly]Bende hatamı buldum netten  atman 100w lık ısıtıcının kullanma kılavuzunu inceledim. tamamını suyun içine sokmamak gerekiyormus. su anda sorunsuz calısıyor:)) [/QUOTE]

Ne kadarını sokmak gerekiyor?


Arkadaşlar benim aldığım ısıtıcıda böyle yapıyor. 5 dk lambası yanıyor sonra 15 dk sönüyor. Isıtıcının derecesini 25 e ayarladım ama su en fazla 21 derece oluyor. Ondan sonra ısıtıcının derecesini 35 e ayarladım bu seferde su 24 derece oluyor.
Isıtıcı = 100 watt
akvaryum = 45 Litre
Japon balığı pul dökülmesi
[QUOTE=mesutok]Balıklar, üretim havuzlarından toptancıya, oradan akvaryumcuya falan filan taşınırken oldukça kötü su ve ortam şartlarına strese yaralanmalara maruz kalabiliyorlar, bu sebeplerden biriyle pulları dökülmüş olabiliyor. Dökülen bu pullardan balığın açık yerleri çeşitli rahatsızlıklar kapabiliyor. Normalde dökülen pul yerine gelir. Ama çok kötü şartlarda pulları dökülen balıklar yavaş yavaş dirençleri iyice düşen balıklar haline geliyor özellikle çok sönük cılızlaşmışsa, aldığınızdan kısa süre sonra ölebilir. Ama ne bileyim balık çok bakımlı kıpır kıpır canlı bir iki pulu eksikse, alınıp denenebilir. Ama çok göze çarıyorsa bu dökülme oranı allamakta fayda var.[/QUOTE]
almak istediğim bir cins var bütün petshopları dolaştım hepsinde öyleydi balıklar.
Japon balığı pul dökülmesi
Arkadaşlar petshoptan balık almaya gittiğim zaman bazı balıkların pulları dökülmüş duruyor. Bu bir hastalıkmıdır? Pulları dökülmüş balığı almamakmı lazım? yoksa pullar yine çıkarmı?
Pul dökülmesi dedğimde karın bölgesinde 4,5 tanecik pul dökülmüş.
aliass2013-09-30 15:43:38
Japonn Akvaryumu..
Görüntüleri yeniliyorum..
Akvaryumumda yaptığım değişiklikler..

1) Yapay bitkiler çıkarıldı yerine 3 tane canlı anubias bitkisi konuldu.
2) Zeminde sadece taş vardı.Taşlar çıkarıldı yerine 4 kilo dere kumu ve 2 kilo beyaz kum karıştırılıp kondu. Üzerine yine biraz taş konuldu 1 avuçta midye parçaları var.
3) İçindeki biblo çıkarıldı.
4) Arka fon resmi değiştirildi.
5) Beta balığı öldü. Isıtıcı kullanmadığım için diye düşünüyorum. Şuan sadece 3 tane japon ve 1 tane melek var.Gayet iyi anlaşıyorlar.


Ev yapımı süper sıvı gübre, resimli ( test edildi, onaylandı)
enteresan !!
 
Akşam bende deniycem merak ettim şimdi :) Bu arada Maden suyu benimde aklıma gelmişti ama hiç dökmeye cesaret etmemiştim.
 
Acaba şöyle yapsak olurmu
 
Yumurtayı çeşme suyunda değilde maden suyunda haşlasak ne olur?
 
bazen evde maden suyunu yemeklerde falan çeşme suyu yerine kullanılıyor. Yumurta haşlamaktada kullanılır bence.


yada şöyle birşeyde yapılabilir. Yumurta kabuklarıyla bi miktar paslanmamış çivi suda kaynatılıp akvaryuma verilebilir kaynatılan su.
Isıtıcı
[QUOTE=ÖvgüKavas]Çatlamayan ısıtıcılar var onlardan da alınabilir. Ancak fiyatları biraz daha yüksek. Daha kaliteli ve daha sağlamlar tavsiye ederim.[/QUOTE]

Ucuz olanların hepsi çatlıyormu?
Isıtıcı
[QUOTE=mesutok]Birde akvaryuma ısıyı takip edeceğiniz 2 Tl lik termometre eklerseniz, butür bir arıza olduğunda termometreden takip edebilirsiniz ısıyı.  [/QUOTE]
 
Smart 100 wattlık ısıtıcı al diyorsun yani. Fiyatıda 9 TL cik zaten. Birde termometre alırım. Kontrol ederim arada.
 
aliass2013-09-27 17:34:27

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.