ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tanmalvic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2013 15:31
Son Ziyaret:
13 Eylül 2023 14:33
Toplam Mesaj:
130 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şükrü
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

L201 Bigspot Yumurta
[QUOTE=mkale]L serisi vaztozlarda sudaki çözülmüş oksijen miktarı oldukça önemli fakat ölümlerin bundan kaynaklandığını düşünmüyorum . Anladığım kadar ile yavruları küpten siz çıkardınız erkek balık tecrubesiz olduğundan yavrulara bakmamıştır. Su değerlerini biliyorsanız bana yazarmısınız ? Yüksek ms de yavru ölümleri olabilir .
 
L46 candır :) çok teşekkür ederim.
[/QUOTE]

jbl easytest 6 in 1 ile yapılan su değerleri sonucum:

no3(nitrat)=25
no2(nitrit)=0
gh>7d
kh= 6d-10d arası
ph=6,8
cl2=0,8

erkek dediğiniz gibi bakmıyordu yumurtalara. bir kaç saat bekledim yine sonuç değişmeyince aldım yumurtaları. sizin su değerleri nasıl?
L201 Bigspot Yumurta
[QUOTE=mkale]Merhaba,
 
Şükrü bey ilk batında genelde yumurtalar çıkmaya bilir fakat anladığım kadarı ile sizin yavrularınız yumurtadan çıkmış çıktıktan sonra yavrular ölmüş. Merak ettiğim şey yavruların kaçıncı günde öldükleri?
[/QUOTE]

merhaba mehmet bey

gününü tam kestiremiyorum çünkü l201lerin yumurtladıklarını geç farkettim. erkek bakmıyordu yumurtalara o esnada ve mantarlanma olmuştu bazı yumurtalarda. mantarlıları ayırıp diğerlerini aldım ve kurtulan yumurtalardan çıkan yavrular da tahminime göre 8. yada 9.gününde öldüler. ilk günler yeterli oksijen alamadıklarını tahmin ediyorum...

pozitif bakmak gerekirse; yumurtalar döllenmiş ve l201lerim de artık yumurtlamaya başladılar çok şükür. 

siz bana yazdıkça aklıma sizin l46 konunuz geliyor ve açıp bakıyorum, "maşaallah" diyorum, l46 beslemeye mi başlasam diye de kendime soruyorum açıkçası :D 
bol bol sağlıklı l46lar büyütmenizi diliyorum.
L201 Bigspot Yumurta
[QUOTE=Serkan Hacıoğlu]Şükrü bey bilgiler için teşekkür ederim. Son bir sorum daha var; akıntı olan akvaryumları sevdiklerini biliyorum, siz akvaryum içerisinde bir akıntı oluşturdunuz mu? Öyleyse, akvaryum boyutu ve akıntı için kullandığınız cihazı da yazarsanız sevinirim.  [/QUOTE]

rica ederim serkan bey
onu da belirtmiştim aslında ama pek açıklayıcı olamadım sanırım. ektradan kafa motoru aldım akıntı olsun diye ve çıkışlardan birini direk olarak l201lerin yuva önlerine verdim. Resun Sp1100 Devirdaim ve Kafa Motoru 500 Lt/Saat markası. 


[QUOTE=orimohito]Şükrü bey su değisimlerinde düzenleyici veya osmoz kullanıyormusunuz, catappa yaprağı kullanıyormusunuz?[/QUOTE]

yukarıdaki bilgiler haricinde ektra bir şey yapmıyorum. su düzenleyici osmoz v.s. yok akvaryumumda. catappa yaprağı yok ama yuva diplerinde mango kökleri var. protein ağırlıklı besleyin ve canlı yem de verirseniz on numara olur.
L201 Bigspot Yumurta
arkadaşlar üzülerek söylüyorum ki yavruları kaybettim :(
yumurtaları bir kaç gün sonra fark etmemden dolayı ve erkeğin ilk yumurta deneyimi olmasından dolayı oksijensiz kaldığını tahmin ettiğim yumurtalardan bi kaç tanesini yaşatabilmiştim ama gün itibariyle sonuç sıfır, maalesef.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim sizlere. 


[QUOTE=Serkan Hacıoğlu]Şükrü bey, gözünüz aydın, akvaryum boyutları, kullandığınız ekipmanlar, yem, su değişimi, su ısısı gibi bilgilerinizi paylaşır mısınız, bu türe ilgi duyan benim gibiler için harika bilgiler olacaktır. İyi hobiler. [/QUOTE]

serkan bey sabır ilk şart.  l201ler yumurta alana kadar beni çok uğraştırdı :) l333ler bu kadar uğraştırmamıştı açıkcası.

yaptığım ve yapmanızı tavsiye ettiğim uygulamalar şunlar:

- zemine hagen kum koyun.
- küplerin üstüne yassı taşlar koyun ve direk ışık gören yerde olmasın küplerin ağızları.
- oksijen çok önemli ve ekstra hava motoru aldım ve çıkışını l201lerin bulunduğu yöne çevirerek su sirkülasyonu oluşturdum.
- su 28 celcius
- su değişimlerini haftada bir gün yapıyorum. 
- yemleme çok önemli. etçil besleyin.
- canlı kan kurdu verirseniz iyi olur.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. 
yeni bir şeyler olursa yazarım. ben de severek besliyorum l201leri. 
gelişme olursa veya yararlı bilgi olursa haberleşelim.
 
L201 Bigspot Yumurta
Uzun süredir yumurta almaya çalıştığım L201lerim bana bu soğuk istanbul akşamında sürpriz yaptılar :))
sonunda yumurtladılar çok şükür. bu ilk yumurtaları. bekleyelim bakalım ne olacak. gelişmeleri ilerleyen günlerde aktaracağım sizlere...



Yumurtalardaki Mantar Hastalığı
şunu söyleyebilirim; daha önce kuluçka makinesine aldığım ve güzel havalandırdığım yumurtalardan da mantarlaşan vardı ama dediklerinize katılıyorum. iyi havalandırma, bol oksijen çok önemli. yumurtaya mantarların tutunması zorlaşıyormuş
Yumurtalardaki Mantar Hastalığı
Merhaba arkadaşlar
hobiciler olarak karşılaştığımız sorunlardan biri de mantar hastalığı. tecrübeli arkadaşlar, bu hastalıkla nasıl mücadele ediyorsunuz merak ediyorum :)
http://www.akvaryum.com/baliklarda_ve_yumurtalardaki_mantar_hastaligi_makaler_21_5679.asp adresinde konuyla ilgili güzel bir makale mevcut. benim merak ettiğim ise teorik bilgi değil pratik bilgi.
ben bu konuda su sıcaklığını yükselterek veya metilen mavisi kullanarak çözüme gitmeye çalışıyorum ama %100 başarı vermiyor maalesef.
bu Saprolegnia illetinin kökünü nasıl kazırız :D


l333 yumurta
benlik bir şey değil. balıkların maşaallahı var. yemini suyunu veriyorum o kadar :)
l333 yumurta
teşekkürler mehmet bey. 
26-31 derece arası ideal l333ler için. hatta sıcak suyu seviyorlar ve genelde 28 derecedir benim su. ısıtıcı çalışmıyordu ve 25 dereceydi oda sıcaklığı. yumurtaları görünce en azından uygulamalı olarak görmüş oldum bu derecede de yumurta alınabileceğini.
yeni hedef 24 :))
l333 yumurta
arkadaşlar deneme yanılma yöntemiyle yeni bir şey keşfettim. dün yine erkek küpe sıkıştırmıştı dişiyi. bugün yumurtaları gördüm ve su sıcaklığına baktım 25 dereceydi. 
yani l333ler 25 derece sıcaklıkta da yumurtlayabiliyorlar!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.