ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvaryum_55
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2013 20:23
Son Ziyaret:
22 Şubat 2014 12:26
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sefa maraşlı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150lt 10 ciklet
sefa maraşlı

SON 10 MESAJI

Yeni doğan sarı prensesler
Akvaryum içinde yavrular için ayrı bi bölüm yapmalısın yada ayrı bir akvaryuma almalısın arkadaşın söylediği gibi diğer balıklar darbesi sonucu olabilir yavrular diğer balıklardan korktukları için yem yiyememiş olabilir.
İcemanlarım
kemirilmiş kuyruk ve yüzgeçler balık sayısının fazlalığından bölgeci balıklar olduğu için birbirlerine zarar verirler karınları içe doğru göçmüşse iç parazit olmuş sarımsaklı yemler kullan renklerine gelince karamalarının iki sebebi olabilir kalitesiz yem ve fazla stres balık fazlalığı da fazla strese sebep olur bence balıkları bir an önce azalt ve iç parazit için sarımsaklı yem kullan sağlıklı balıklar...
ciklet balığı
100 lt akvaryuma bu kadar ciklet çok fazla akvaryumun suyunun sürekli bulanık olması balık fazlalığından dır. yemlemeyi günde 2 yada 3 defa yapabilirsin balıkları çok acil azaltmalısın iki türe felan düşür bence
Malawi akvaryumunda dip çekimi
Ben kumları çok fazla karıştırmadıktan sonra akvaryum temizliği için gerekli olduğunu düşünüyorum dip çekim hormuyla kumların içine çok fazla karıştırmadan üsten pislikleri ve yem kalıntılarını alabilirsiniz suyunuz oturmuşsa kaybettiğiniz yararlı bakteriler kısa zamanda yeniden üreyecektir. birde su eklerken herhangi bir hastalık yoksa kimyasal eklemenizi önermem saygılar sağlıklı balıklar. 
AKVARYUM YAPIMINDA destek
çok uğraşlı ve çok riskli bir bence yapmak yerine 2. el satış yapılan sitelerden araştır 2. el bulabilirsen daha uygun fiyata alabilirsin ama yinede yapıcam dersen akvaryum yapımıyla ilgili internette çokça bilgi ve video var şimdiden kolay gelsin :)
konu kilitlenebilir....
[QUOTE=cngzhn][QUOTE=CelalKaya][QUOTE=cngzhn][QUOTE=akvaryum_55]akvaryum güzel olmuş ama çekilen resimler daha güzel olmuş :) malzemelerde hava motoru ve hava taşı göremedim kullanmıyor musunuz ? arkadaşların dediği gibi dekorda balıklarınızın daha rahat edebileceği şekilde değişiklik yapılabilir zaten yazın yapacakmışsınız  sağlıklı balıklar dilerim.[/QUOTE]

Kullanmıyorum sadece dış filtre var ,suyu yukarıdan basınçlı şekilde dolduruyor motor akvaryuma bu yüzden havada yapıyor su yüzeyinde... Şu ana kadar hava konusunda sorun yaşamadım hiç balıklarım gayet iyi gözüküyorlar zaten dış motor 7/24 çalışıyor... Yorumunuz için teşekkür ederim ,yakın zamanda birkaç fotoğraf daha koyacağım 
[/QUOTE]

Bende sizin gibi havadan basınçlı veriyordum suyu hava motoru kullanmıyordum. Hortumu tutan vantuzlar zamanla gevşemiş ve bir gün çıkmış. hortumda suyun içine girmiş iyice hava vermemiş. bir geldim bütün balıklarım ölmüş   Sizinde başınıza gelmesin böyle bir talihsizlik. 
Akvaryumunuz çok güzel elinize sağlık. Sağlıklı hobiler dilerim. 
[/QUOTE]

Aman Allah korusun ,hiç kimse böyle bir şanssızlık bir daha yaşamaz inşallah , sizin başınıza gelen içinde çok üzüldüm  öyle birşey olmaması için vantuzları çok sağlam yaptım ve olsa bile akvaryum salonda ve evde sürekli birileri var annem zaten ev hanımı evde olur hep yani ben farketmezsem o farkeder... Uyarınız ve vakit ayırıp yorumlar yaptığınız için çok teşekkür ederim.
[/QUOTE]

ben tek çıkışta olsa hava motoru kullanmanızı tavsiye ederim oksijenin fazla olması balıkların sağlığı için iyidir diye düşünüyorum 
konu kilitlenebilir....
akvaryum güzel olmuş ama çekilen resimler daha güzel olmuş :) malzemelerde hava motoru ve hava taşı göremedim kullanmıyor musunuz ? arkadaşların dediği gibi dekorda balıklarınızın daha rahat edebileceği şekilde değişiklik yapılabilir zaten yazın yapacakmışsınız  sağlıklı balıklar dilerim.
Ciklet
Ciklet beslemek için en az 120lt akvaryum gerekir daha küçük akvaryumda da belli süre yaşayabilir ancak balıklarınız sürekli stres içinde kalırlar birbirlerini öldürebilirler ve daha kolay hasta olurlar bu sebeple bu litrede bir akvaryumda ciklet balığı beslemenizi tavsiye etmem.
Ciklet ölümleri
Bende tamamıyla su değeriyle alakalı olduğunu düşünüyorum. İlk kurulumlarda ne yazıkki böyle durumlarla karşılaşmak çok olası aslında bence ilk kurulumda yapılaması gerekenleri yapmışsınız dış filtrenizde aktif karbon bulunuyormu ? amonyak çok yükselmiş olabilir diye düşünüyorum geçmiş olsun.
balıklar ortaya çıkmıyor
odanın ışığı açıkken odadaki haretlilikten etkileniyo olabilirlermi acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.