ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FatihYildiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[C]2,1,156083[/C]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
83
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2014 22:13
Son Ziyaret:
28 Aralık 2015 16:14
Toplam Mesaj:
437 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Yıldız
Doğum Tarihi:
21 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/156083/0905.JPG[/img] Fatih YILDIZ

SON 10 MESAJI

2 Aydır Boş Çakışan Akvaryum
Bana kalırsa ilk önce 1/3 oranında su değişimi yapın. Bir kaç gün sonra da arkaşların dediği gibi aşılama su ile balıklarınızı ekleyin.
Zemin Hakkında
[QUOTE=GOLDFISH]Bülent bey bitkili akvaryumlarda zeminde kullanılan kumun illaki özel bir olması şart değildir.Hagen kum görsellik açısından iyidir ama maliyetli ve gevşek bir yapısı olduğu için bitki tutturmanız biraz kolay olur ama çabuk da sökülebilir ayrıca bakteri barındırması bakımından daha az bakteri toplayacapı için pek tavsiye edilmez onun harici çok ince olmayan kenevir ve mercimek boyutlarında dere kumu veya lav kırığı ideal olur veya bunların karışımına da kullanabilirsiniz en önemli kural zemin yüksekliğidir minimum 8-10 cm civarı olmasına özen gösteriniz.[/QUOTE]

"ayrıca bakteri barındırması bakımından daha az bakteri toplayacapı için pek tavsiye edilmez"
Hagen kumun bakteri tutmamasını ilk kez sizden duydum. Bundan önceki kurulumlarımda -ki sonuçları hep iyi oldu- en alta aqua-basis üstüne hagen kullandım.
Bitkili Akvaryumda Suyun Bulanık Olması
Merhaba,
1- Akvaryumu kuralı ne kadar oldu? Kaç litre?
2- Suyu hazır mı (damacana) yoksa çeşmeden mi kullanıyorsunuz?
3- Filtrasyon nasıl? (İç filtre, dış filtre) Filtre içi malzemeleriniz neler?
4- Taban malzemesi olarak ne kullandınız? Bitkileriniz neler?
5- Su düzenlemek için bir şey kullanıyor musunuz? (Bakteri kültürü, sıvı gübre v.s.)
6- Canlı sayınız nedir? Yemlemeyi ne sıklıkla yapıyorsunuz? Kullandığınız yemlerin son kullanma tarihlerini kontrol ettiniz mi?
7- Su değişimi yapıyor musunuz? Ne ölçüde ve ne sıklıkla.

Sorular çoğaltılabilir. Şimdilik bunlar durumu özetleyecek bilgiyi bize verebilir.
Dis Filtre Su Akisi Yönü
Arka cama doğru yüzeye yakın yapabilirsin. Hem su yüzeyi dalgalanmış olur hemde balıkları rahatsız etmez.
Yine, Yeni, Yeniden...
[QUOTE=pekozgur]Hocam nasıl gidiyor kurulum. Bitkiler oturmaya başladı mı? Canlı konusunda karar verdiniz mi?[/QUOTE]

Kurulum şuan için beklemeye geçti.Bitkilerin adaptasyon sürecini bekliyorum. Geçici olarak canlı doğuran grubundan full red lepistes 1e 1d ve molly 1e 2d ekledim. 2 adette çöpçü mevcut. Canlıları eklediğimin ertesi günü yaklaşık 20 adet molly yavrusuna sahip oldum:). Şuan için herşey olması gereken seyirde ilerliyor. Bir problem yok çok şükür. İlginiz için teşekkür ederim.
Dış Filtre Hortumu Ek
Fikrimce muhtemelen tüm akvaryumcularda satılan "genelde" yeşil renkte olan filtrenize uygun çapta hortumlar bulabilirsiniz. Hortuma ek yapmak risk almak anlamına da gelebilir.
Moli Hamilelik
Resimler gözükmüyor.
Balıklarımın Cinsini Bilmiyorum
Çok fevri davranmaya gerek yok bence. Uygun ve olur yolunu anlatmak daha mantıklı. İnsanları bu hobiye kazandırmak benim kendi adıma daha uygun gibi. Yani itici sözlerle burada insanları kırmaktan başka bir şey geçmez elimize.
Arkadaşımızın durumu olmayabilir veya bu hobiye yeni başlayacaktır v.s. bilemeyiz. Bizler de bu yoldan geçtik, birçok hata yaptık, canlı kaybettik.. Doğru yolu göstermek ve ötekileştirmemek çok çok önemli. Yapıcı tutum her zaman kazandı, kazanacak.

Berkan kardeşim,
Aynı akvaryuma koyacağınız balık türlerinin hem fiziksel gereksinimler (yer ihtiyacı, sıcaklık, pH, GH, KH vs.) hem de davranış biçimleri açısından (beslenme, saldırganlık, bölge büyüklüğü vs.) biribirleriyle uyuşmaları gerekir. Sonradan pişman olmamak için kesinlikle görüntüsüne kapılarak anlık isteklerle balık almayın. Almayı düşündüğünüz balık hakkında mutlaka önceden diğer akvaristlerden ,kitaplardan ve internetten bilgi toplayın.

Balıklar sadece fiziksel nedenlerden değil, davranış biçimleri nedeniyle de yere gereksinim duyarlar. Kendilerine dar gelen, hareket alanlarını kısıtlayan akvaryumlarda kendilerini huzursuz hisseder, genellikle de kısa ömürlü olurlar. İyi akvaryum yayınlarında, her balık türünün konulabileceği en küçük akvaryumun büyüklüğü belirtilir. Önce hangi türlerin akvaryumunuzda yaşatılabileceğini araştırın. Herhangi bir türü, kesinlikle kendisi için belirtilen minimum ölçülerden küçük bir akvaryumda tutmayın. Örnek olarak, yetişkin Melek Balıklarını 150 litreden, Diskusları ise 200 litreden küçük akvaryumlara koymamak gerekir. Bu balıkları daha küçük akvaryumlarda da yaşatmak ve hatta üretmek mümkündür. Fakat bu, aslanları kafeslerde esir tutup üretmeye benzetilebilir. [K]Bir akvaristin amacının sadece yaşatmak ve üretmek değil, türleri doğasına uygun şartlarda yaşatmak olduğu unutulmamalıdır.[/K] Aksi halde akvaryumculuk düzeysiz ve bencilce bir uğraş haline gelir. Genel bir kural olarak, düzenli bakılabildiği sürece, akvaryum ne kadar büyük olursa balıklar o kadar sağlıklı ve uzun ömürlü olurlar

Boyları 4-5 cm'ye kadar olan küçük balıklar için (akvaryumun iyi filre edilmesi şartıyla) şu basit kural verilir: Akvaryumun litre cinsinden hacmi kadar toplam cm balık boyu
Hesap yapılırken her zaman için balıkların yetişkinken varacakları boy dikkate alınmalıdır.

Örnek olarak, 100 litre su alan bir akvaryuma yetişkin boyları 5 cm olan Platilerden 10 adet, 4,5 cm olan Neon Tetralardan 11 adet konabilir. Böylece toplam balık boyu 99,5 cm olur.

Balık türleri büyüdükçe hacim/boy doğru orantısı bozulur ve cm boy başına daha çok litre akvaryum suyu gerekir. Boy başına gereken su hacmi biraz da türün özelliklerine (ağırlığı, metabolizma hızı gibi) bağlıdır. Örneğin yetişkin boyu 15 cm'ye ulaşan bir Melek Balığı için en az 25 litre su hacmi düşünülmelidir. Yetişkin bir Diskus (15-20 cm) için ise en az 50 litre su hacmi önerilir. Genel olarak, boyu 9-10 cm olan balıklar için en az 15 litre su hacmi düşünülmelidir.

Şimdi bu söylenenler dikkate alınarak kendi akvaryumundaki durumu bir gözden geçirmeni öneriyorum.

Saygılarımla, Keyifli hobiler.[;)][:)]
Lepistesten Korkan Ramirezi
Ram'ler bölgeci canlılardır. Ancak bölge edinebilmeleri ve rahat hareket edebilmeleri için bitki, saklanma yerleri isterler. Bitki edinemiyor iseniz en azından bir kaç tane küçük hindistan cevizi kabuğu koymanızı tavsiye ederim.
Lepistes Avrupa Şampiyonası
Hadi hayırlısı inşallah. Katılan arkadaşlara başarılar diliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.