ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
leventada
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2014 21:14
Son Ziyaret:
05 Haziran 2016 03:48
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
levent usman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Levent USMAN
Tropheops Albino Red cheek, F1 Pseudotropheus Zebra Puulu, Red Rubin (Kırmızı İmparator)

SON 10 MESAJI

Kırmızı İmparatorum renksiz..
Merhaba arkadaşlar. Kırmızı imparator balığım yaklaşık 12cm :) ama İmparatordan çok sazana benziyor. Aldığımda kafasında mavilikler vardı. Zamanla onlarda gitti. Kullandığım yemler Sera flora ve sera sun. Yemeri mi değiştirsem anlamadım :(
Sadece biyolojik sünger ile Filtreleme
Merhaba arkadaşlar. Sump sistemine sadece biyolojik sünger doldurarak filitrasyon yapılabilir mi? Aktif karbon, zeolit kullanmak şart mı?
150 cm ithal mobilyalı akvaryum arıyorum
Arkadaşlar yerli malı iyi güzel alalım elbet. Ama Eheim ın şu ürünü çinde üretilmiş bu ürünü almanyada üretilmiş diye ayırt ederken akvaryumu yerli malı al demek çok saçma. Sonuçta bu akvaryum tek parça ve tamamen ekstra clear. Görsel açıdan verdiği haz ise Türkiyede üretilen 100 akvaryumdan 99.9 una 10 basar.
Değerli tavsiyeleriniz için...
Sonunda vakit bulup yaptım. Tek eksiği şimdi sürgü kapakları. 
Değerli tavsiyeleriniz için...
Eyvallah evren. Çok yardımcı oldun. İnşallah yarın başlar bitiririm. :)
Değerli tavsiyeleriniz için...
Teşekkür ederim Evren. Benim şuan kullandığım sump ilk şemadaki gibi yani su hep üstten boşalmıyor. ve suyun boşaldığı ve kafa motorunun odası dahil 4 bölme var. Şimdi sizin tavsiyenize göre yeniden çizdim. Ayrıca ölçüleride ekledim. Ayrıca dinlenme odasını iptal etmişsiniz sanırım. Ama ben en az 5 bölmeli olsun istiyorum. Öteki türlü eski sumptan pek bi farkı olmayacak.
Değerli tavsiyeleriniz için...
Merhaba arkadaşlar. Elimde 43(h)*29*100 ölçülerinde bir akvaryum var. Şuan kullandığım sump yetersiz geldiği için bu akvaryumu sump yapmaya karar verdiğim. Fotoğrafta yapması kolay ve kullanışlı olduğunu düşündüğüm sumpı paylaştım. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
DIŞ FİLTREYİ SUMP İÇİN KAFA MOTORU OLARAK KULLANMAK
Merhabalar. Ben yeni aldığım akvaryumda sump sistemi olmasına rağmen kafa motoru ve filtre malzemelerine masraf yapmamak için uzun bir süre elimde olan dış filtreyi kullandım. Başta balıklarım küçük olduğu için 600lt akvaryuma canlı yüküm az olmasından dolayı yeterli geliyordu. Ancak balıklarım büyüdü ve artık para harcamanın vakti geldi. Bende sump sistemine tüm gerekli filtre malzemelerini aldım.(200tl tuttu) Ancak kafa motorunu ucuzundan idarelik birşey almaya elim varmadı. Bende dış filtremin içine sadece 2 tane sünger koydum. giriş hortumunu sumpa su çıkışınıda akvaryuma yerleştirdim. Gayet güzel su basıyor. (1200lt/h dış filtre). Ancak bununda riskleri var. mesela elektrikler kesildiğinde ters akıntı yüzünden sump taşabilir. Su çıkış hortumunu akvaryuma sokmazsanız elektrik kesildiğinde hava yapar. Bunda da motor yanabilir. Yani iki ucu poklu değnek. Yaklaşık 1.5 aydır bu şekilde idare ediyorum. En yakın zamanda kafa motoru alıp keyfime bakma niyetindeydim. :)
Malawi Biyotop Serüvenin Sonu Malesef Satista
Bize de hayırlı olsun demek düşer o zaman. :)
Malawi akvaryumumda seviye atladım :)
Selim bey uzun zamandır sağlık ve iş ile alakalı yoğunluk yüzünden foruma vakit ayıramadım.
Son durum akvaryum kuruldu. Ama tam aklımdaki gibi bir taş bulamadığım için eldekileri değerlendirdim. Kısmet olursa en yakın zamanda burada fotoğrafları paylaşcam.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.