ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aurora70
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2014 11:37
Son Ziyaret:
02 Ocak 2015 13:16
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
askhan kilciler
Doğum Tarihi:
10 Şubat 1970
Yaş:
54
İl:
Antalya
Meslek:
Peyzaj Mimarı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aşkhan Kilciler BEŞİKTAŞK

SON 8 MESAJI

xps fon çalışmam
Bitmiş ve son hali arkadaşlar..Balıklarda hiçbir kayıp olmadı.. Malzemede herhangi bir salınım da gözlemlemedik..


Karma betta akvaryumum
Bu sayfayı okuyana kadar erkek bettaların yanyana olmayacağını düşünüyordum edindiğim bilgiler doğrultusunda.. şaşırmadım desem yalan olur zira iki ayrı akvaryumu yanyana getirip gösterdiğimde bile iki erkek betta kabarmaya başlıyordu..
bir arkadaşım birlikte yaşayabilecek tür sormuş.. tetra türleri ile hiç sorun yaşamıyorum 6 aya yakın oldu.. vatoz ve çöpçüler ile de hiç sıkıntı olmadı..
FUGA 2300 neden dağılıyor
harca az bir miktar ağaç tutkalı denediniz mi.. ben harcı o şekilde hazırlamıştım xps üzerinde kullanırken ve bir sorun olmamıştı.. riskli bir durum yaratırmı bilmiyorum tabi.. deneyimli tecrübeli bilgisi olan arkadaşlar riskli bir durum olabilecekse uyarsınlar lütfen..ama dediğim gibi ben bir sıkıntı yaşamadım..

xps fon çalışmam
3-4 günden önce ekleyebilmem mümkün değil maalesef.. 
xps fon çalışmam
Engin Bey birkaç gün su değişimi ve bekletildikten sonra balıklar kondu..Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor umarım sonrasında da yaşanmaz..Evet kaplamada açık yüzey kalmamasına özellikle dikkat ettik..

Mandı renklendirme son rötuşlarda dikkat ettim  arka fon için koymadan önce.. birde hafif kırmızılıklar ekledim.. ilginiz için teşekkür ederim..
son halini ekleyeceğim en kısa zamanda..
aurora702014-05-17 11:05:21
xps fon çalışmam
Uyarınız için çok teşekkür ederim..ne kadar zaman içerisinde gaz çıkışı olur ve acaba bu bozulma sadece form açısından mı olur yoksa balıklar için de riskli bir durum yaratır mı? Fotoğrafları sürükleyerek eklemiştim..Linkleri ekleyerek düzelttim..
ilginiz için teşekkürler..

bu arada kullandığım malzeme sert strafor.. belki de eps dir .. inşaatlarda yalıtım ve mantolamada kullanılan sert straforlardan...kontrol edeyim tekrar..

aurora702014-05-12 16:18:19
xps fon çalışmam
Herkese merhabalar öncelikle..
Henüz çok yeniyim akvaryum konusunda..Her geçen gün ilgim giderek artıyor.Balık türlerinden çok akvaryumun tasarımı ve görsellik bana daha cazip geliyor..Site sayesinde kendimi yetiştirmeye gayret ediyorum..Bu vesile ile emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Asıl hayalim bitkili sorunsuz bir akvaryum kurabilmek..

Neyse..Sözü çok uzatmadan,yaptığım bir çalışmamı paylaşmak istedim.
Geçenlerde  gezinirken ttishere adlı arkadaşımızın çalışması ( http://www.akvaryum.com/forum/yeni_cnc_3d_fon_calismam_(yeni_fotolar_eklendi)_k767512.asp ) dikkatimi çekmişti..CNC ile hazırladığı arka fon çok hoşuma gitti..Kendisini de bu vesile tebrik ederim.

Çok değer verdiğim bir abimin kendi akvaryumuna fon istemesiyle ttishere ' in de çalışmasından ilham alarak hatta yorum yapan arkadaşların uyarılarını da dikkate alarak daha antik görünümlü bir fon tasarladım.

Becerebilirsem aşama aşama fotoğrafları ekleyerek paylaşıp yorumlarınızı almak isterim.

akvaryumun ilk hali..



tasarım eskizlerim..

 






strafor  ( xps ) üzerinde çalışmaya başlıyorum..



ilk kesimlere başlıyorum.. maket bıçağı ve havya ile düzeltme işlemleri..
 




kesimi biten parçaların yüzey kaplaması işlemleri..fugapool 2300 derz dolgusu ( 2900 önerilmişti sitede ama bunu temin edemedim.. paket üzerindeki bilgiler doğrultsunda bu malzemeyi kullanabileceğimi düşündüm. umarım sorun çıkmaz ) 2 kat uyguladım.kıvamı tutturmak ilk başta zor oldu aslında.. sonuçta ilk katı ince ve seğreltilmiş sürdüğümüzde 2. katın daha güzel tuttuğunu gözlemledim..







hava taşlarının yerleşeceği alt platformu da kaplıyoruz..bu taşlara gelen boruların gizli olması daha estetik olur diye düşündüm.. zaten ısıtıcı ve dış motordan gelecek boruları da kale surları içerisinde gizlemeyi amaçladım..





malzemeler kuruduktan sonra boyamaya başlıyoruz...sitede renklendirmede boyanın su bazlı olmasına dikkat edilmesi önerilmişti..önce koyu renk astar.. üzerine açık ton eskitme.. 




ve parçaların yerleşimlerini deniyorum..birleştirmeden önce...  birleştirirken kullandığım her parçayı akvaryum özel silikonu ile yapıştırdım..





ve yaklaşık 15 günümü alan çalışmam bitti.. şu an akvaryum içinde su dolu beklemede..salınımdı renk atmasıydı yüzmesiydi vs. problemler olur olmaz gözlemlemedeyiz.. balıklar yerleştiğinde bitmiş halini de paylaşacağım..

umarım sıkmamışımdır..olumlu olumsuz her eleştirinize açığım arkadaşlar..



aurora702014-05-29 12:02:32
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba..
Bir süredir forumu ve siteyi inceliyorum,merhaba diyerek katılayım istedim.
Emeği geçen herkese teşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.