ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Saikazede
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2006 19:52
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2012 14:12
Toplam Mesaj:
32 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M.Emin TİFTİK
Doğum Tarihi:
14 Kasım 1992
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?
Bu gün dişi yunusum ilk defa yumurta aldıTebessüm
Dün tüpçük çıkartmıştı, bu gün de onları çiftleşirken gördüm ama çok kısa sürdü. Çünkü diğer balıklar sürekli rahatsız etti onları. Bu sorun olur mu?
Şu anda dişinin ağzında yumurta var sanırım ama şişlik çok fazla değil. Sanırım yumurta sayısı az.Sormak istediğim dişi ağzına yumurta aldığına göre işlem tamam mıdır?Saikazede2009-06-30 14:25:37
SPm cok zor durumda.
Evet, balık hala yaşıyor. Sanki eskisine göre biraz daha hareketli gibi. Yani yüzgeçlerini filan oynatıyor artık. Ama hala dengesini sağlayıp düz dönebilmiş değil. Çok da umudum yok ama yapabileceğim bir şey varsa yardım edin lütfen.
 
Saat 8 oldu sp hala yaşıyor. Biraz gözlemledim sanki biraz daha canlıymış gibi geldi. Biraz yüzmeye çalışıyor, yüzemiyor, sonra da cok yorulup bırakıyor. Şimdi karantina akvaryumunu tenha bir yere alacağım. Ayrıca gece ısısı da düşecektir. O yüzden ısıtıcı takacağım. Bu balık, bu halde sıcak mı daha iyi gelir soğuk mu ? Ayrıca şu an suya katmam gereken veya yapabileceğim bir şey var mı ?
acemi412007-09-11 22:33:18
SPm cok zor durumda.

Yunus ve snowlarım da vardı daha doğrusu snow zannettiğim albino tarzı balıklar. Onlardan şüpheleniyorum ama bu kadar kısa sürede bu hale getirmiş olacaklarına inanmıyorum.  Akvaryumdaki balıkların hepsi hemen hemen anyı boydalar.

 
İşte resim:
Zannediyorum şu andan itibaren yapabileceğim bir şey kalmamış. Çok fena hırpalamışlar. Görür görmez temiz küçük akvaryuma akvaryumun suyundan koydum, balığı da içine havalandırma filan da yapıyorum. Daha fazla ne yapabilirim?
acemi412007-09-11 22:27:31
SPm cok zor durumda.

Sabah evden ayrıldığımda hepsi gayet iyiydi. Uzun süre seyrettim. Simdi eve geldim ve sp mi yerde ters buldum. Bütün balıklar hırpalıyordu. Nedeni ne olabilir? Su an hala yaşıyor ama yüzemiyor. Sadece cok yavas nefes alıyor ve vücudunda kızarıklıklar ve beyazlaşmalar var. Şu an balığımı kurtarmam mimkün mü? Balığın boyu diğerlerine göre küçük değildi. Birkaç saatte nasıl bu hale geldi?.
 
 

 Forum kuralları 5.madde:

 

Türkçeye önem veriyoruz.

 

Mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin.  

Saygılar.

acemi412007-09-11 22:25:41
Snow prenseslerim hakkında
hepiniz ilgilendiğiniz için cok sağolun.
Snow prenseslerim hakkında
Volkan bey,
bende o foruma baktım tamam beyaz olanına albino deniyor ama üsttekine bi karar verilmiş değil hem de benim bi sorunum var bunların aynı tür olduğunu sanıyordum.Heralde değillermiş bunları satmayı düşünüyordum bunları ne adı altında satıcam şaşırdımTongue ben snow diye ilan vermiştim ama satılma sırasında bi sorun cıkmasından korkuyorum
 
not: sanırım bu türler aynıymış o konuyu biraz daha incelediğimde son mesajda : erkekleri beyaz dişileri pembe olur gibi bi şey var sanırım benim balıklarımda bu türe dahil.
Saikazede2007-09-11 10:49:06
Snow prenseslerim hakkında
Şimdilik kendi balıklarımın fotoğrafını çekme imkanım yok.Ancak başka yerlerden benzer fotoğraflar buldum: bu son bahsettiğim pembemsi olanlar
bu da ilk bahsettiğim gövde rengi daha beyaz yüzgeçleride daha sarı olanı
bunların aynı yavru olması mümkünmü? mümkünse türü nedir? bunları satıcam ama satarken bi yanlış anlaşılma olmasından korkuyorm
not: işte bu sitede: http://cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=2317 resimde benim beyaz balığıma benziyor buna albino diyor bu sitede tamam bu albinoysa diğerleri ne? heralde aynı yavru değillermiş
Saikazede2007-09-11 10:42:51
Snow prenseslerim hakkında

Evet. Hepsinin gözleri aynı şekilde kırmızı.

ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum son cevabınızı bekliyorum
Snow prenseslerim hakkında
Merhabalar.
Bu konu daha nce çoğu kez tartışılmış biliyorum.Ancak benim durum biraz daha karışık geldi gözüme.Ben snowlarımı yavruyken satınalmıştım.Hepsinin aynı yavru olduğunu söyledi zaten farklı farklı vermezdi heralde.Neyse snowlar 1 yaşına yaklaştı.Şimdi bir erkeğim yüzgeçleri koyu sarı olmuş ve bolca yumurta beneği var rengi de düz beyaz.Bi tane daha düz beyaz renkli var ama onun yüzgeçleri de bey<z yumurta beneğide biraz az. şimdi acaba bunlar ı normal yoksa geriye kalan 4 snowun pembe-şeffaf arası bir renkte olmasımı normal yoksa hepsimi normal? Anormal olan ne?Smile yani ben daha önce hiç incelememiştim forumu gezerken bu tür konulara rastlayınca benimkilere bi baktım garip geldi bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
saygılar..
Malavi Yavrularım Ölüyor :(

2gün önce satın aldığım karma malavi yavrularının içinden aynı gün iki tane sp yavrusu öldü

ne yapabilirim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.