ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tolga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
94
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2014 14:59
Son Ziyaret:
10 Kasım 2023 21:11
Toplam Mesaj:
163 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tolga
Doğum Tarihi:
23 Eylül 1979
Yaş:
44
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=apistoapisto]

Merhaba,
Dişilerde bu durum (bazı türlerde daha ağırlıklı sanırım) yumurtlama döneminde gözlemlenebiliyor. Tank içerisinde başka canlı yok ise, dither olarak koyabileceğiniz kalem balığı, tetra türleri (cardinal, kırmızı burun) yada endler bu işi bir nebze çözebilir. Ben olsam kalem balığı tercih ederim.
Ayna meselesi bu işi belki çözebilir. Ayna bırakıp denemekte fayda var. Ama şimdilik uzun süreler akvaryumda dursa iyi olur.

Bir yöntem de; eğer başka tank var ise dişiyi alıp orda 1 hafta kadar tutun. Erkek rahat gezmeye başladıktan 3 - 4 gün sonra dişiyi tekrar erkeğin yanına koyun. Büyük olasılıkla sorun çözülür.[/QUOTE]Ergün bey cevabınız için teşekkür ederim.Tank ta 8 kardinal,2rasbora,7tanede otocat var.Dişi onlarla hiç ilgilenmiyor doğrudan erkeğe saldırıyor.Ayna koyarak bindeneme yaparım, olmazsa dişiyi ayırırım.
Cüce Amerikan Dünyası
Herkese iyi akşamlar.Bundan 2 ay önce bir çift macmasteri edindim.Tabi Uzun bir süre araştırdım, su kimyasından , uyumlu yaşayabilecekleri türlere kadar.sonunda bir çift macmasteri edindim.Anca dişi macmasteri çok agresif , erkeği çok hırpaladı erkeği ayırdık ama geç kaldım erkek sizlere ömür.2. Bir macmasteri erkeği aldım ilk 1 hafta uyumlu gibilerdi ancak dişi yine agresifleşti dün akşam erkeği koltuğun üstüne doğru uçarken gördüm tesadüfen,akvaryuma geri koydum.Genelde erkeğin agresifliği ile ilgili konular okudum ,ayna koyularak erkeğin ilgisinin dağıtılabileceği anlatılmış.Peki dişi bin agresifliğinin önüne nasıl geçilir.Ayna dişide de işe yarar mı acaba?
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=AmazonDream]Diğer balıklarda buna benzer beyazlık ve pamuksu doku yoksa %90 ihtimalle eşler arası kavgalara bağlı stres sonucu mantar oluşmuş. Balığın rengi siyaha dönmüş aslında burada balık mesaj veriyor sahibine, beni bu tanktan alıp ayrı bir tankta güzel bir bakıma sok diye. [:)]

Balığı ayırmazsanız büyük ihtimalle ölecektir. Karantina tankına alıp nitrofur ya da of marka mantar ilacından alıp tedavi etmeniz gerekiyor. Sıcaklığı kademeli olarak 28 29 dereceye çıkarıp günlük %20 her su değişimiyle ilaç eklemesi yaparak koyu yeşil bir renk elde etmeniz gerekiyor. (Of marka ilaç nitrofur dan daha etkilidir bunu tavsiye ederim. Bu yüzden koyu yeşil dedim. Nitrofur sarı renklidir)

2 hafta boyunca bu şekilde tedaviye devam ederek balığınıza hergün canlı yem takviyesi yaparak vücut direncini artırmanız gerekiyor ki ana tanka tedavi bitiminde döndüğünde dişi ile başa çıkabilsin. Umarım düzelir balığınız
[/QUOTE]Ahmet bey cevabınız için teşekkür ederim, adı of olan mantar ilacının markası nedir acaba?
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=AmazonDream]

Tank ölçüleri, canlılar ve adetleri, su (oran) değişim sıklığınız ve son zamanlarda rutinin dışında gelişen durumları anlatırsanız net bişey söyleyebiliriz. Fotoğrafa bakınca kavgada olabilir, stresten güçsüz düşüp mantar olmuşta olabilir dedim kendimce[:)][/QUOTE] Tank 100x45x40 ölçülerinde, 1 çift macmasteri 7 adet otocat 2 adet rasbora mevcut.HAftada 1 %30 su değişimi yapıyorum.Kurduğumdan beri tankta oynama yapmadım.Ancak dişi baya hi hırpalıyordu erkeği.
Cüce Amerikan Dünyası
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212421.jpg[/IMG] macmasterinin ağzında böyle bir beyazlık farkettim, kendiliğinden geçermi yoksa ilaç kullanmalıymıyım?
Macmasteri Ağızda Ki Yara
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/020520192212421.jpg[/IMG]Herkese iyi akşamlar.Bugün macmasteri erkeğinin ağzında tuhaflık farkettim, darbe almış gibi , tedavisi nasıl olur.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=AlperTasci] dişinin yumurta dizdiğinden eminseniz ve ayıracak yeriniz varsa ayırabilirsiniz böylelikle yavru kaybınıda minimumda tutarsınız. Yalnız bu babayı ayırırsanız illa ki bütün yavruları yer anlamına gelmiyor, her balığın kendi karakteristik özelliği var anneyle birlikte yavru gezdirip kollayanda hemen yiyende oluyor. Ben kendim yumurta dizdimi dişi muhakkak ayırıyorum. Seçim sizin.[/QUOTE]aslında benim korkum yumurtalardan ziyade erkek apisto için,dişi yumurtlamış olsa bile su değerlerim yavru alma için elverişli değil.Ama erkek çok stresli duruyor .
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=AlperTasci]Dişi yumurta dizdiyse normal bi durumdur.[/QUOTE] Alper bey erkeği ayırmalımıyım acaba bu durumda.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162920/210420191309111.jpg[/IMG]
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=GodOfDeath]Discus marketim Baska illere gonderim yapiyomu [/QUOTE]Mersin' e yaptılar.
Cüce Amerikan Dünyası
Üstatlara bir sorum olacak, muhtemelen bu başlık altında konusu geçmiştir ama bulamadım.Genelde erkeğin dişiyi kovaladığı belirtiliyor çözüm olarakta ayna vs öneriliyor ancak benim macmasteri çiftimde dişi erkeği sindirdi erkek filtre hortumlarının arkasında saklanıyor sürekli.3 gün öncesine kadar durum tam tersi idi.Bu durumda yine ayna falan mı konmalı dikkat dağıtması için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.