ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ANIL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2006 17:17
Son Ziyaret:
04 Ekim 2022 15:22
Toplam Mesaj:
359 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Anıl Uzal
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1986
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
üniversite öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



125.50.50 (bitkili tank) 40.28.35 kardinal tetra-helena salyangoz-sae

SON 10 MESAJI

Vahşi Amazonnn (yeni fotoğraf eklendi sayfa 9)
Gelişim hızla devam ediyor, parvulalar hızla yayılmaya başladılar. Tek hoşuma gitmeyen kısım aromatikalar tanka pek yakışmadı. Juncus repens ve aromatikaları yakında satışa sunabilirim çok güzeller ama yakıştıramadım bir türlü. Sanırım yeni bir düzenlemeye gideceğim o bölgelerde. Fotograf makinem pek kaliteli değil nasıl çekersem çekeyim kumdan dolayı yeşillikler bile kırmızı çıkıyor :(
ERYAMAN NUR AKVARYUM
Zafer Bey köpek özel odasında onu zaten göremezsiniz korkmanıza gerek yok bizler 2-3 günde bir oradayız sırf tanışmak için bile orada buluşabiliriz. Cem ile tanışmamıza vesile oldu bu bile sevindirici birşey alış veriş bahane sohbet şahane :)
ERYAMAN NUR AKVARYUM
Bitki almak için dünya yol gitmekten gerçekten bunaldım umarım yakın zamanda Eryaman'da bol çeşit ve profesyonel çözümler sunulabilecek en sevindiğim nokta bu. Gün içinde gidiş geliş 4 vasıta değiştirmektense 1 saksı bitki için yürüme mesafesinde gidip geleceğim bir yere sahip olmak muhteşem olacak.

Nur Akvaryum Eryaman lı akvaristlerin buluşma noktası haline geldi :) Her gittiğimde yeni bir yüz ile tanışıyorum akvaryum.com dan  :) Hele birde çay saatine denk gelinirse bakın keyfimize :D
Vahşi Amazonnn (yeni fotoğraf eklendi sayfa 9)
[QUOTE=ulasbaran]Akvaryumun emin adımlarla profesyonelleşerek ve gün geçtikçe güzelleşerek gelişiyor Anıl.Kakaduların yavrularını heyecanla bekleyenlerden biriyim biliyorsun :) Fazla bekletme.Bitkiler içinde tekrar teşekkür ederim.[/QUOTE]

Heyecanla bekliyoruz abi yavruları :)) Güle güle büyüt abi bitkileri o tanka çok yakışacak ;)
Vahşi Amazonnn (yeni fotoğraf eklendi sayfa 9)
[QUOTE=mustafankara]Öncelikle geçmiş olsun Anıl. Umarım ciddi birşey yoktur.
Tankın son hali de gayet hoş olmuş. Ama seninde dediğin gibi zamana ihtiyacı var daha.
Bu arada baştaki yatilerin üzerinde birşey mi var, ben mi yanlış görüyorum? Yani birşey derken bitki, moss vs. gibi birşey :)
Son olarakta, ramireziler dediğin gibi hakkatende küçükmüş son resimlerden anlaşılacağı üzere. Ama çok şirin duruyorlar valla. Her an alabilirim :)
[/QUOTE]

Sağol Dostum ciddi bir durum yok ama ufak bir operasyon geçirdim biraraya gelince anlatırım uzun uzun :) Yati köklerinin bir kısmının üzerinde fissidence moss var bir kısmında ise cuba var enteresan bir deneme yapıyorum ikisininde gelişimi süper ama biraz daha zamana ihityaçları var. Fotoğraf işini beceremediğimi çözdüm ama canlısıyla fotograf arasında dağlar kadar fark var :)
ERYAMAN NUR AKVARYUM
Eryaman'da Erkan Abimiz bir tanedir. Sohbeti tatlı, bildiklerini esirgemeden anlatan size en uygun çözümü sunmaya çalışan fiyat olarak birçok yerden çok çok daha ucuza alış veriş yapabileceğiniz bir yerdir. Sadece alış veriş için değil sohbet edip bir bardak çayını içmeye bile uğrayabilirsiniz.
Vahşi Amazonnn (yeni fotoğraf eklendi sayfa 9)
[QUOTE=CATBALCA]

 Anıl selam  .Tankı yeni bitkilerle  fotolayıver bi zahmet :) merak ettim durumu ...
[/QUOTE]

Abi bayadır forumdan uzak kaldım sağlık nedeniyle pek ilgilenemiyorum akvaryumla da ama 1-2 adet fotoğraf koyuyorum hemen:) 10 gün içinde kendime gelirim bitkilerde iyice yayılır 1 ay sonraya bir şeye benzemeye başlar sanırım :)

Tankın son hali;





ANIL2012-01-09 23:29:15
190 litre amazon (son fotoğraflar 3. sayfada)
[QUOTE=C. Sarp]Belkide akvaryumun ısısı 28in altına düşmediğinden yeterince CO2 çözünmüyodur. Bu başlığı çok önceleri okumuşdum sonrada bulamadım. Şimdi tekrar okumakda fayda var. [/QUOTE]

Sıcaklıktan ziyade bence co2 çözücünüz çok çok yetersiz hava taşıyla mayalı sistem co2 vermek göle maya çalmak gibi aslında bir de filtrasyon sisteminizin suyu sürekli oksijenlendirdiğini de düşünürsek bence hava taşı kullanmaktansa seramik diffüzör kullanmak daha avantajlı olur. Tabi bu tip bir sistemde vortex in eline hiçbir sistem su dökemez ama görsellik benim için önemli dediğinizden hiç değilse seramik diffüzör kulanmanız daha avantajlıdır. 
190 litre amazon (son fotoğraflar 3. sayfada)
[QUOTE=C. Sarp] Evet fosfat nitrat testini yaptım.
Ph       :7.7 Co2 ve kök'e rağmen
Fosfat :0,02 belki daha bile düşük
Nitrat  :0,8 daha doğrusu 0 ve 0,10 arası işte fotoğraf:


Camdaki yosunları temizlemişdim ancak yosunlar yine geldi. Javaların üstündekilerin rengide yeşilden griye döndü. Camın temizlikden sonraki (1 hafta önce) ve şimdiki hali:



Ayrıca Co2 mayalı sistemin hava taşında sürekli bişey oluşuyor ne bilmiyorum. Ama yosun değil gibi



Genel görünüm son hali:








[/QUOTE]


Akvaryumdaki su değerlerinden ph biraz yüksek çıkmış sanırım co2 çok çok yetersiz kalıyor ya da kh çok yüksek bir değerde. Onun dışında fosfat ve nitrat uygun değerlerde şu an. Sorunun fosfat ve nitrattan kaynaklanmadığı kesinleşti co2 eksikliği yüzünden yosun sorunu yaşadığınızı düşünüyorum.

Bitki Tankları İçin Uygun Su Değerleri

 

Sıcaklık: 24 - 25 C

CO2: 30 - 40 ppm

PH: 6.5 - 6.7

KH: 3 - 4

GH: 6 - 8

Potasyum: 20 - 30ppm

Nitrat: 5 - 10 ppm

Fosfat: 0.2 - 0,8 ppm

Demir:  0.2 – 0.5 ppm


Aşağıdaki linkteki konuda çok detaylı bir anlatım mevcut bir göz gezdirin isterseniz;

http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basari_k162934.asp

Minik bir paludarium çalışması
Merhaba küçük bir hacim için güzel bir başlangıç olmuş. Bence sucul alanda elodea türü bir bitki yerine su seviyenizi biraz daha arttırarak en az 7-8cm kadar sulu (yarı yarıya kullanabilirsiniz akvaryum yüksekliğini) bir alan yapıp içine zemin bitkileri kullanabilirsiniz.  Elodea uzama eğiliminde bir bitki olduğu için yatık halde garip durmuş. Karasal alana yükselti yaparken fazla malzeme kum veya taş kullanmak istemiyorsanız strafor kullanabilirsiniz. Straforu gizlemek için ise şu an kullanmış olduğunuz taşları kullanabilirsiniz. Bu tip paladarium çalışmalarını gördükçe insanın canı çekiyor bir tanede ben mi yapsam diyesi geliyor :))

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.