ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Karadenizli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2014 20:56
Son Ziyaret:
04 Kasım 2014 05:43
Toplam Mesaj:
65 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aydın Sönmez
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

60-65 LT Cüce Cichid Akvaryumu Olur mu?
kardeşim bence 70 litre akvaryumda güzelce bitkilendirilp 3 dişi 1 erkek lepistes yapman. Hem bol bol yavru alırsın hemde izlemesi keyifli olur.  sp ler için  en az 150 litre akvaryum olması lazım düşüncesindeyim. Yinede yaptım oldu diyenler sitede mevcut. Sana bırakıyorum. Eger besliyceksen de en azından sayıyı az tut. Keyifli hobiler.
Japon Balığı Tümör Ameliyatı
güzel haber sevindim dogrusu. böyle güzel haberler bizleri mutlu ediyor.
İLK SENEMİZ BİTTİ.. (13. SYF TAİLAND'LILAR) BETTA
Selamın aleyküm. Umutcum senin böyle ilerledigini gördükçe seviniyorum. Maşallah diyorum kardeşim. Sağlıklı bol yavrular dilerim.
Ankara'da İçme Suyu
Valla konu biraz siyasete dogru gider. Ama tek bişey diycem Çoban kaliteli çobanmış ki 2001 den 2014 kadar bu devletin başında. Kusura bakmayın ama bizlerde iyi koyunuz anlıyan anladı. Lütfen bundan sonra bari oy kullanırken 1 defa olsun dikkatli düşünün. Bu gün bizler bu kirli suya muhtaçsak eger geliçek nesilin vay haline. Gerçi su kaynaklarıda tükendiya neyse bişey demiyorum. HATAM KUSURUM VARSA AF OLA...! Karadenizli2014-09-15 12:25:06
LEPİSTESİM DİK YÜZÜYOR
Kardeşim öncelikle genelde lepisteslerde akıntıya karşı yüzme, sürekli dik dik yüzme ve saklanma yada panikle yüzme çok nadir de olsa titreme tabi bunu kur yapma titremesiyle karıştırmayın. Titrer ve kendini kuma sürter vb gibi durumlar Kesin olarak iç parazit olma ihtimali yüksektir. O yüzden o balıgı Ana tanka almaya acele etme tedavi bittikden sonra alırsın. Tedavi için ne gibi durumlar gerekli dersen. İç parazit ve dış parazitle ilgili forumumuzda çok bilgi var arama butondan araştırma yapmanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun sağlıklı balıklar.
yüzemeyen balığa can yeleği
Hellal olsun vallahi bir canlıyı bence tekrardan hayata baglamak çok güzel olsa gerek. Her zaman bizler böyle üzücü şeylerden güzel sonuçlar bekleriz. Gerçekden Hellal diyorum. Ve balıgın sahibini ayakda alkışlıyorum...!  HAYVANLARIMIZI SEVELİM VE ONLARI KORUYALIM UNUTMAYALIM ONLARDA BİRER CANLI... LÜTFEN ARKADAŞLAR SİZLERDEN RİCA EDİYORUM FANUS VE BUNA BENZER KÜÇÜK ŞEYLERDE BALIK BESLEMEYİNİZ...! SAYGILAR SAGLIKLI BALIKLAR.
Kompresör
Kardeşim yanlış anlama ama fikrini hem gereksiz, Hemde balıklar için riskli olucagına eminim. Sürekli akvaryumdan ölü balık toplarsın. Atık yag hemde makina yagı balıkları öldürcektir. Başka fikirler aramanı tavsiye ederim. Sağlıklı balıklar dilerim. Hatam varsa Af ola...!
125 litre bitkili lepistes yorumları bekliyorum.
[QUOTE=hobiciakvarist][QUOTE=Karadenizli] Hocam bilgilerinden dolayı tşk ediyorum bende asla dişileri ana tankdan ayırmıyorum zaten dogum orda gerçekleşiyor. Yavruları topluyordum. Ama artık yavruları da toplamıyorum şu anlık bir sorun yok alıştılar. Fakat şu iki bitkinin adını ögrenseydim iyi olcaktı ?[/QUOTE]

hangi iki bitki?

1. bitki limnophila aromatica'nın emers formuna benziyor; yakında bu kısmı cürür ve su altı formu meydan gelecektir.

2. fotoğrafta 3 bitki var; arka plandaki anabias (muhtemelen nana), onun hemen önündeki "gül" (ludwiga repens), yandan çıkan ise tilki kuyruğu

düzeltme: resme dikkatlice bakınca limnophila sesiflora değil tilki kuyrğu olduğunu fark ettim.


[/QUOTE] Sevgili kardeşim bilgilerinden dolayı tşk ederim. Fakat tilki kuyrugunu  Anubias elodea çınar Subulata bunları biliyorum bunlarda sorun yok. Fakat Gül diye tabir etdigimiz bitkiyi ben fazla güle benzetemedim. Birde 1. resimdeki bitkiyi çok araştırdım ne oldugunu bulamadım. Aldıgım yer bana Aponogeton dedi. Fakat hiç benzemiyor. Bitkilerimi Avcılar Atakan akvaryum dan aldım. Onlar ne dediyse tamam dedim.  Bitkilerim de şu anlık hiç bir sorun yok gayet sağlıklı ve forum dalar. Fakat 1. Resimdeki bitkiyi gerçekden çok merak ediyorum. Sürekli ışıga dogru boyu uzuyor. ve gerçekden çok dikkat çeken bir bitki gelişimi nasıl diye sorarsanız gerçekden süper.  Bakalım Hayırlısı artık.
Bitkilerin isimleri nedir acaba ?
[QUOTE=GOLDFISH]Aydın bey  rıza beyin dediği gibi ikinci resimdeki bitki gül dür .Biraz bakımsız kaldığı için tam cinsi anlaşılamıyor.Birinci resimdeki  bitkiyi ise ilk defa görüyorum. Tabi adınınıda bilmek zor akvaryum bitkisi olduğuna eminmisiniz  aldığınız kişi size bunu verirken ismini söylemedimi ; pek yaygın bir tür olduğunu zannetmiyorum .
[/QUOTE] ismini söyledi fakat ben araştırma yapdım.  Fazla benzemiyor. Aponogeton dedi fakat araştırdım hiç benzemiyor. Aldıgım yerde Avcılar dan Atakan Akvaryum dan aldım. Evet bitki akvaryum bitkisi sıkıntı yok gelişimi de gayet güzel sorun yok. Yukarıya dogru uzuyor. Yaprakları da gayet forumda sıkıntı yok. 2. bitki ise gül. Tşk ederim yinede. Sağolun.
Bitkilerin isimleri nedir acaba ?
Kimse bilmiyor bu bitkilerin isimlerini demek ki. Neyse zamana bırakıcaz anlaşıl dı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.