ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
brs1106
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
99
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2014 23:20
Son Ziyaret:
13 Nisan 2024 01:38
Toplam Mesaj:
152 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
barış bey
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

barış bey

SON 10 MESAJI

Adım Adım Kakadu Üretimi ( Bol Resimli - Videolu )
Sevgili deliboran81 kardeşim. Özel mesaj olarak açıklama yazdım. Siteye fazla giremiyorum kusura bakma.
Adım Adım Kakadu Üretimi ( Bol Resimli - Videolu )
[QUOTE=deliboran81]

kakadu çiftim dışında 3 tane daha balık var ama dediğinizi yapıcam... şimdi dip çektim bide motorla temizledim... çarşamba bir dip daha çekip içme suyu ekliycem. en son çarede bu çiftimi küçük tanka alıp orda kumsuz deniycem...

başınızı çok ağrıttım yardımlarınız için minnettarım.... çok sağolun....[/QUOTE]

Rica ederim. Bazı şeyler deneyerek öğreniliyor. İlk başladığımda balık piyasada pek yoktu. Dolayısıyla bilgi de yoktu. Yabancı forumlardan deneye deneye öğrendim bende. Şimdi en azından yeni deneyenlere kaynak olsun. Sizin de bilgi paylaşmanız güzel.
Adım Adım Kakadu Üretimi ( Bol Resimli - Videolu )
Kimyasal tavsiye etmem. Bence haftada 2 kere düzenli dip çekimleri yapıp kaliteli dinlenmiş su ekleyin. Balık yoğunluğunuz falan fazla ise ona bir çözüm bulmaya çalışın. Benim üretim için kumsuz akvaryum kullanmamın nedeni o. Su kolay dengeye getiriliyor. Temizlik ve bakım kolay.
Adım Adım Kakadu Üretimi ( Bol Resimli - Videolu )
Dişiler sürekli aynı tanklarda ancak erkekler mecburen zaman zaman yer değiştiriyor. Ancak geçtikleri tanklar da ayni özellikte su ve dekora sahip ve pek yabancılık çekmiyor baliklar. Buna başka türlü bir çözüm bulamıyorum malesef.
Adım Adım Kakadu Üretimi ( Bol Resimli - Videolu )
[QUOTE=alikirbas]1 cift fire red - 1 cift double red akvaryumda ciftleri degisdiler firered ile double red eş tutmuşdu 2 kere yumurta dizdi bende fire redleri ayri akvaryuma aldim.
ozmoz cihazim var haftada 2 kere su degisimi yapiyorum her hafta biraz daha dusuyor iletkenlik suan 230 seviyesinde yarin su degisimi yapicam muhtemelen 210 lara dusucekdir.
100 seviyelerine gelmesi muhtemelen 1 ayi gecer acelemde yok acikcasi kakadu surekli yumurta diziyor onun yavrulari ile ugrasirken araya agassizi sikisdirdim elimdeki akvaryumlarla hepsinden yumurta almam mumkun degil zaten.
ana tankda yumurta dizen olursa ayirabilirim.[/QUOTE]

Zaten yavru yetiştirmek ayrı bir zahmet. Bende şu an 10 tank var ve resmen balıklara yavru durumlarına göre akvaryumdan akvaryuma seyahat yaptırıyorum :D Yumurta durumlarında zaten erkekler ayrı tanklara geçiyor. Bence biraz düzgün ve başarılı üretim yapmak isteyene 5 çift için yaklaşık 20 tank lazım :D Kolay gelsin :D

[QUOTE=ceo46]Bende aldım kakadu bir dişi bir erkek ama erkek dişiyi kovalıyor ellemesem öldürecek sanki bu durum normal mi ne yapmak gerek[/QUOTE]

Bence normal değil. Bu arada yanlış anlamayın ama bakıların cinsiyetinden %100 eminmisiniz? Bazen pek ayırt edilemeyen durumlar oluyor ve balıklar birbirlerini hırpalıyorlar. Resimlerini eklerseniz bildiğim kadarıyla ya da bildiğimiz kadarıyla arkadaşlarla yardımcı olmaya çalışalım.
Adım Adım Kakadu Üretimi ( Bol Resimli - Videolu )
[QUOTE=alikirbas]Yavrularim buyumeye devam ediyor gece zaman icinde fire red agassizim 2 kere yumurta dokdu ayri tanka alamadigim icin yumurtalar curudu.
emaneten aldigim bir akvaryumu 2 ye boldum bir tarafina kakadu ciftimi attim .bu sabah kakadum tekrar yumurta dizdi.
yarinda yakalayabilirsem fire red agassizi ciftini yakalayip aticam 2 hafta icinde oda yumurta dizer diye tahmin ediyorum tds 230 seviyelerinde yarin tekrar su degisimi yaparak 200 civarlarina indirmeyi planliyorum.
inka honsloi machmasteri ve red agasssizi ciftlerimde henuz yumurtlama olmadi onlarida sabirsizlikla bekliyorum.
[/QUOTE]

Hongsloi ve macmasterii biraz daha uğraştırabilir. Daha düşük ph ve iletkenliği olan daha temiz su severler. Özellikle macmasteri için düşük ilenkenlik önemli bence.Daha önce ph 6 civarı ve iletkenlik 50 tds ve altında yavru almıştım macmasteriden.Hongsloiden de yavru aldığımda ph 6 civarındaydı. Ancak iletkenliği hatırlamıyorum. Ama tine 100 tds nin altındaydı.Ama deneyerek yavaş yavaş tecrübe edinebilirsiniz. Ancak bence onlar için ozmoz cihazına ihtiyacınız olacak. Agassizilerde kakadulara benzer değerlerde yavru almanız oldukça yüksek ihtimal. Problem yaşamazsınız diye tahmin ediyorum. Gelişmeleri paylaşabilirsiniz. Bu arada elinizdeki agassizi red ne tür acaba. Fire red,double red,super fire red gibi türler var. Mümkünse resmini paylaşabilir misiniz.

[QUOTE=deliboran81][:nazar:][:nazar:][:nazar:]Benim hatunlardan 1 i tekrar yumurtladı ama bu sefer Hindistan cevizi kabuğunun içine ve ana tanka [:3]

Ana tank ta 2 hongsloi ve 2 agassizi ve 2 dede cüce vatoz tabi bide erkek kakadu

bu sefer hiç ellemeyeceğim bakalım hayırlısı inşallah....[:nazar:][:nazar:][/QUOTE]

Bol şans ancak bence uygun ph a ragmen ters giden bişeyler var su değerlerinde. Bence bu sefer de sonuç alamazsanız detaylı bir dip çekimi falan yapın derim.
Adım Adım Kakadu Üretimi ( Bol Resimli - Videolu )
[QUOTE=deliboran81]İyi akşamlar ana tankımın ph değeri 6.3 , diğer yumurtaların olduğu akvaryumun ph değeri 6.6

baskın erkek ile ilk yumurtaların çıktığı dişimi ana tankta besliyeceğim diğer çiftimi küçük tankta ....

ana tankta 1 çift agassizi ve 1 çift hongsloi ile 2 tane cüce vatoz var , tankın hacmi 250 lt civarı....

Artık takdir ALLAH'ın yapacak bişey yok [:3]

bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim...

gelişmelerden haber edicem , sağlıcakla kalın...

başarılar....[/QUOTE]

Rica ederim. Siz de elinizden geldiği kadar tecrübeleri,su değerlerini ve üretim durumunu paylaşabilirsiniz. Konuyu okuyan arkadaşlara bilgi zenginliği olur.
Adım Adım Kakadu Üretimi ( Bol Resimli - Videolu )
[QUOTE=deliboran81]Barış bey biraz önce test aldım ve ph düzenleyici onları kullanıcam...

Diğer yeni dişim yumurtalara uğramıyor ama yumurtalarda bozulmada yok hiç mi çıkma ihtimali yok sizce ?

teşekkürler[:3][/QUOTE]

Yumurtalar sağlamsa su değerlerine göre açılan olabilir. 3 gün içinde açılır zaten normalde yumurtalar. Bu durumda bekleyip göreceksiniz. Ancak ph düşürücü sıvı karışımları veya kimyasalları pek önermem. Çünkü ani ph dalgalanmalarına neden oluyorlar ve ayrıca bizim için sabit değerde devamlılığı uzun ph önemli. Bu tür karışımlarda doz ayarlamak ve denge kurmak zor ve aynı zamanda stabil bir sonuç elde etmek zor oluyor. Benim önerebileceğim en kolay yol ozmoz cihazı kullanmak veya basit şekilde dış filtrede torf kullanmak. Torf yaklaşık 2-3 ay ph ı stabil tutacaktır. ph ı birkaç gün içinde yavaş yavaş düşürür ve ani dalgalanmalara sebep vermez. Diğer sıvı ve kimyasal karışımlarda kontrol ve denge bence kolay olmaz. Ama yinede karar sizin. Tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Ancak balıkları ani ph düşüşüne maruz bırakmayın derim. Ölüme bile neden olabilirsiniz. Kolay gelsin
Adım Adım Kakadu Üretimi ( Bol Resimli - Videolu )
[QUOTE=deliboran81]Anlıyorum inşallah bu sefer azda olsa yumurtadan yavru çıkar ama bir daha ki sefere dediğinizi yapıp ph değerlerine bakıcam....
ışığı kapattım stresi geçsin diye inşallahda geçer...

çok teşekkür ederim barış bey çok yardımcı oldunuz....

başarılar dilerim...[:nazar:][:nazar:][:nazar:]

Su aynı su ama ana tanktan çektim üst kısmından, sonuçta oda o suda yumurtladı[:?]

Artık kısmet ben çok acemiyim ve fazla anlamıyorum sizin gibi uzmanlar dan öğrenmeye çalışıyorum sağ olun...[/QUOTE]

Balıklar yumurta dökerler ancak su değerleri uygun değilse yumurtalar bu şekilde bozulacaktır. Bence 10 günlük bir süreniz var suyu düzene oturtmak için. Balıklar tekrar yumurtlayacak 10-12 gün içinde. Bilginiz olsun.

[QUOTE=deliboran81]

Bilmiyordum dediğim gibi acemiyim , bana yumurtanın üzerine bir damla damlat dendi bende damlattım.[/QUOTE]

Metilen mavisini şu durumda kullanabilirsiniz. Su değerleri ve ortam zaten üretime uygundur. Yavrular o su değerlerinde zaten çıkıyordur. Ancak gidişata göre bir risk görülür ise kullanılabilir. Onun dışında tavsiye etmem. Her görülen yumurtaya metilen mavisi damlatı fikrini veren arkadaşlar bence yanlış yönlendirme yapıyorlar. Bu tamamen benim fikrim. Bilimsel açıklamasını yapabilecek arkadaşlar varsa dinleyip bişeyler öğrenmek isterim kendi adıma ancak bugüne kadar ürettiğim türlerin hiçbirisinin yumurtasına metilen mavisi kullanmadım.
Adım Adım Kakadu Üretimi ( Bol Resimli - Videolu )
[QUOTE=deliboran81]Barış bey selamlar ve teşekkürler...
Dediğiniz gibi dün gece yumurtadan 5-6 tanesi harekete başladı ve çıktı. fakat ne yazık ki sabaha hiçbiri kalmadı :( [:((]

Bugün sabah diğer dişi kakadum yumurtladı[:3] şimdi diğer akvaryuma aldım yumurtaların bulunduğu kökü ve dişiyi... diğer dişiyi ana tanka aldım erkeklerle orda.... yumurtaların üzerine metilen mavisi damlattım , fakat dişi sanırım stresse girdi ve ymurtaları kollamıyor akvaryumda bir aşağı bir yukarı yüzüyor [:((][:'(]

sabah çok üzüldüm şuan biraz dişi yüzünden panik yaptım....
sizce dişi yumurtaları kollayacak mı ?

çok teşekkür ederim çok sağolun... [/QUOTE]

Balığı ve kökü fazla hırpalamandan ve ortalığı dağıtmadan aldıysanız balık korumaya devam edecektir. Ancak büyük ihtimal masmavi bir metilen dalgası balığı ciddi anlamda korkutmuştur. Tekrar söylüyorum. Su değerleriniz uygun değilse metilenin de size bir faydası olmayacaktır. Bence bu tamamen yalnış bir hareket olmuş. Bence bir test kiti alıp su değerlerini nasıl uygun hale getireceğinizi düşünün. Metilene ,strese falan hiç gerek kalmayacak zaten. bu yumurtaların da sonu diğerleriyle aynı olabilir büyük ihtimalle. Su hala aynı su ise bir faydası olmayacaktır. Ortamı uygun hale getirip sadece kalan kısmı balıklara bırakın derim. Benim tavsiyem bu yönde. Doğal şartlar ve stressiz doğal ortam her zaman en iyisidir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.