ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nonstop
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
88
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2014 22:58
Son Ziyaret:
23 Aralık 2018 22:00
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Semih ÇINKIR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Semih ÇINKIR

SON 10 MESAJI

Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
[QUOTE=kelaynak33]Selamlar,

Bu sistemde niçin şişeleri üst üst üste koymuyoruz? Damlayı ayarlaması daha kolay ve istediğimiz zaman aç kapa şansımız olur. Bunun olmaması için teknik bir açıklaması var mı ?

Anlatmak istediğimi şöyle çizmeye çalıştım ;

[IMG]http://i.hizliresim.com/g68Q5L.jpg[/IMG]


[/QUOTE]
İmkânınız varsa deneyip buraya yazabilirsiniz. Bence çıkabilecek sorunlar her damlada birden bire CO2 çıkışı olup diğer damlaya kadar çıkışın durması olabilir.
Diğer sorun da sitrik asit veya karbonatlı suyun vanayı bozması olabilir ama vana takmak zorunda değilsiniz. Serumlarda hortumu sıkıştıran parça gayet ideal. Belki damla vanası diye onu kasdettiniz.

[QUOTE=Oguztastan]Şimdi benim sormak istediğim bir şey var karışımın ölçüleri hakkında pek çok görüş var bunun ideali nedir ? Herkes farklı bir ölçü kullanmış, hatta youtubeda 5er litrelik bidonlara 1er kilo sitrik asit ve karbonattan yapan var. Bir kaç gün sonra deneyeceğim kuracağım bu sistemi, şu ölçü idealdir diyen var mı ?[/QUOTE]
Şişe büyüklüğü ne olursa olsun onlarda malzemeyi bizim gibi bire bir kullanmış. 5 litre basınca dayanıklı şişe bulamayacağımız için 2.5 lt şişe kullanıyoruz.
Kribensis Akvaryuma Aktarma (yumurtalı)
Bence yavrular yumurtadan çıkar çıkmaz aktarın. Kribensisde, anne akvaryum değişse bile yavruyu bırakmaz ama yumurta için bir şey söyleyemem.
Mersin (İçel) Akvaristler
[QUOTE=nonstop]Elinde tds metresi olup, Silifke merkezinde oturan bir arkadaş musluk suyunun iletkenliğini ölçüp buraya yazabilir mi? [/QUOTE]
Arkadaşlar konu boyunca genel olarak bölgedeki akvaryumculara yetersizliklerinden dolayı kızgınsınız. Akvaryumcuların çeşit eksikliği veya bilgisizliği konusunda haklı olabilirsiniz. Akvaryumcuları aradım tds metrenin ne olduğunu bilen yok.
Sağolsun biri iletkenlik diye musluk suyunun sıcaklığını ölçtü derece ile :) üstelik büyük çaplı açık alan üretimhanelerinin olduğu bir bölge.
Allah aşkına koca ilçede akuaristler içinde bir kişide tds metre olmaz mı? Ya da orada yaşamış, ölçmüş biri çıkmaz mı? Belediyeyi arayıp öğrendim en sonunda, son ölçümde 426 microsiemens çıkmış. Yani oraya geldiğimde benim Güney Amerika cüceleri musluk suyunda yaşamayacak. Sağlık olsun.
Bitkili Akvaryum Güneş Işığı ?
Ben bir ara ışıklandırma yapmadan günde bir kaç saat güneş alan bir yere akvaryum yerleştirip Co2 de eklemiştim. İlk zamanlar bitkiler çok güzel gelişti ama sonradan yosun problemi oldu.
Bu arada dondurma kabında olan su üstü bitkileri cam önünde ara sıra su değişimi yapmak kaydıyla akvaryumdan daha iyi gelişim gösterdi.
Sarjlı Hava Motoru Tavsiye
Lityum piller tam dolu olarak uzun süre tutulunca bozulur. Cihazın içerisinde lityum pil varsa sürekli şarjda tutamazsınız. Cihaz sizin amacınıza uygun değil. Bu cihaz daha çok bir yerden bir yere balık taşıyanları pil satın alma zahmetinden kurtarmak için tasarlanmış gibi.
Yandan Sump
Sırayla zeolit, sünger ve en sona elyaf koyup deneyin bakalım, ben öyle kullanıyorum. Bu şekilde öğrendik.
Kakdu Ramirezi Tavsiye
Ramirezi hayranı biri olarak yazıyorum. Ramirezi zor bir balıktır. Su değerlerinin değişmesine ve yüksek iletkenliğe karşı hassastır. 27 yıllık akvaryum tecrübem var ve ramireziye nasıl bakılamazın kitabını yazdım diyebilirim. Bu arada defalarca o kadar ramireziyi öldürdükten sonra bakımsız, ışıksız, ısıtıcısız, filtresiz ve yemsiz, üstelik suyu kapkara olmuş halde, içi meşe ve çınar yaprağı dolu olarak terk ettiğim akvaryumun içindeki ramirezinin bir ay sonra eve döndüğümde sapasağlam olduğunu da görmüş biriyim. Sanırım balıkların üstüne çok düşüp ben öldürüyorum. İletkenlik yüksek değilse su ile oynanmasa ramireziye bakılır belki ama ben ne zaman akvaryuma ramirezi koysam iletkenlik, ph vs. çok zıpladım. Diğer balıklarda bunu yapmıyorum nedense.
Şu anda 2 akvaryum var. 50 litrede kakadu, 330 litrede kribensisler mutlu mesut yaşıyor. Kakadularımın dedeleri öldü, anne babalarıda öldü. Şu anda torunlar damızlık altı. Arada sırada artemia çıkarmak ve eğer bulursam akvaryuma küçük toprak solucanı atmak, haftalık dinlenmiş %10-20 su değişimi dışında özel hiç bir şey yapmıyorum. Hatta kribensislerin yavrusunu ayırma konusunda bile acele etmiyorum. Nasıl olsa kendileri bakıyor. Kakadu dişisi üreme döneminde çok agresif olur, diğer balıklara saldırmayı bırakın, ağzını kopardığına şahit oldum. Eğer başka balık eklemeyi düşünürseniz bunu hesaba katın.
Bu arada benim akvaryumda da aquaclay kum ve bir miktar bitki var. Kribensis tabanına ileride dere kumu koymayı düşünüyorum. 50 litre akvaryumda dolphin sfp34 filtre var yeterli oluyor. Dış filtre olarak da sunsun küçük dış filtre yeter sanırım, bende var ama su değişimini aksatmadığımdan takmadım.[EDIT]nonstop,2018-10-29 16:25:29[/EDIT]
Mersin (İçel) Akvaristler
Elinde tds metresi olup, Silifke merkezinde oturan bir arkadaş musluk suyunun iletkenliğini ölçüp buraya yazabilir mi?
Isıtıcı Gücü Düşürme Uygulaması
[QUOTE=pezuk]Uygulayi yapacak arkadaslar 1N4001 kullanmayin cünkü 1N4001 calisma gerilimi max 50 volt dur 50 v üstü üzerine düsen gerilimlerde direk olarak arizalanacaktir 1N4002=100v 1N4003=150v seklinde gider 1N4005 ve üzerini kullanin [:iyi:][/QUOTE]
Sayın pezuk uyarı için teşekkürler. Ben ilk elime gelen 1N4007 nin voltajına baktım sadece. İlk mesajımı editliyorum.
Ramirezi Akvaryumum
Ölçüler: 65*40*25
Canlı Türleri: 1E 2D ramirezi, 2E 3D endler, 2 albino çöpçü
Bitki Türleri: birazcık javamoss, bacopa, 1 kök java fern, saz, ne olduğunu bilmediğim bir tutam yosun benzeri bitki, elodeo
Tankın Yaşı: 1 hafta
Filtrasyon ve Işıklandırma: motorlu pipo filtre, 5 watt beyaz led, 3 watt 660nm kırmızı, 1 watt 440nm mavi led
Tasarım ve Dekorasyon: 1 adet yati kökü, birazcık meşe dalı ve yaprağı, tabanda aqua clay kum, ten çorap içinde 1 su bardağı torf

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/166431/020220172250261.jpg[/IMG]

[VID]https://youtu.be/z6MTmgKTt8s[/VID]

Akvaryumun içinde bir kaç küçük taş ve 2 adet yumruktan küçükçe dere taşı var. Büyük taşlardan biri yati kökünün üstünde, ileride o çıkartılacak. Önde duran büyük taş mecburen kalacak. Çünkü yati kökünün sağına kum geçsin istemiyorum. Yemlemeyi sağdan yapıyorum, camın üstünde kalan yemlerin tamamı tüketiliyor, böylece iri taneli kumun içine yem kaçmamış oluyor. Bu haliyle birazcık çirkin dursa da çok islevsel oldu. Nede olsa evde 330 litre bitkili akvaryumum var, bu da böyle olsun [:)]

ph 7.1
gh 10
kh 3
TDS 160

Tank henüz yeni. %70 çeşme suyu, %30 reverse osmoz suyu ve 2 şişe maden suyu ile kurulumu yaptım. Suya hiç bir kimyasal eklemedim. Aslında maden suyunu da eklemeyecektim ama bir kere eklemiş bulundum. Yem olarak tetra pro, jbl grana, mikro kurt ve donmuş canlı yemi dönüşümlü veriyorum. Ramireziler kuru yemlere pek istekli değiller. Zaman içinde haftalık su değişimlerinde RO suyu ile suyu bir miktar daha yumuşatıp TDS 90-120 arasında tutmayı düşünüyorum. O kadar yumuşak suda bitkiler nasıl olacak bakalım. Tankın amacı bitki yetiştirmek olmadığından tek çeşit bitki tutsa yeterli. Arkadaşlar çok yumuşak suda gübresiz yetişebilecek bitki tavsiyesinde bulunursa sevinirim. Balıklar 20 gündür elimde ve ben üçüncü defa ramirezi beslemeye kalkıştım. Daha önceki iki defasında (10-15 yıl önce) büyük hatalar yaptığım için başarılı olamadım. Bu defasında da ph düşürme hevesiyle tanka bir sürü kimyasal ekleme hatasında bulundum fakat hatamı görüp bir hafta önce tankı sıfırdan tekrar kurdum. Bu arada balıkları biraz yıprattım ama şimdi iyiler. Zamanla su yumuşadıkça torf sayesinde ph'ın biraz daha düşeceğine inanıyorum. Küçük ebatlı bir dış filtre eklemeyi düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.